Bölüm 49

670 38 14
                                    

Aslı'dan

Serdar abi gelmeyeceksin dediğinde hiç beklemeden çıktım. En iyisi o haini şehitlerimizin yanına koymadan hain olduğunu ortaya çıkarmak. Kısacası bir buçuk günüm var. Şimdi şu dün gece bulduğum adrese gitmek en iyisi olacak. Tam çardakların önünden geçerken duyduğum sesle durdum.

"Aslı!" deyince Zeynep gülümseyerek ona döndüm. Sonra bir anda gülümsememi sildim. Aslı sen kocası ölmüş birisin. Bunu sabahtan beri kendi kendime anlatmaya çalışıyorum ama bendeki de makine değil ki her şeyi anlasın.

"Merhaba Zeynep. Merhaba Zelal." Deyince ikisi de dudaklarını büzüp kolumu sıvazlarken Zeynep konuşmaya başladı.

"Başın sağ olsun. Çok üzüldük." Deyince sadece başımı sallayıp konuşmaya başladım.

"Sağ olun ama şu an acil bir işim var. Çocukları benim yerime öpün." Deyince ikisi de başını sallarken dönüp yürümeye başladım. Kabul iyi biri değilim ama... Resmen insanları kandırıyorum. Of Aslı of. Hiç yapmayacağım şeyleri yapmaya başladım buraya geldiğimden beri. Ben bu değildim ki.

Düşünürken karargahın önüne gelmiştim. Bir asker kapımı açınca başım ile selam verip çıktım. Bu gün sivil gelmem işe yaramıştı. Cebime sıkıştırdığım kağıdı çıkarıp tekrar adrese baktım. 'Semt mah. Manolya sok. no 21' kağıdı tekrar cebime atıp yürümeye başladım. Semt mahallesi bildiğim kadarıyla ilçenin çıkışında bir yerdi. Bu yüzden en iyisi taksi ile gitmek. Buradan araç alırsam sorun çıkabilir hem.

Karargahın ilerisindeki taksi durağına yaklaşıp bir taksiye bindim benim binmemle taksi şoförü de binince konuşmaya başladı.

"Nereye gidiyoruz abla?" diye sorunca hiç düşünmeden cevap verdim.

"Semt mahallesine." Deyince başını tamam anlamında sallayıp taksiyi çalıştırdı. İşte şimdi başlıyoruz. İnşallah aradığım belgeler o adrestedir yoksa yine ara dur. Yarına kadar halletmem lazım yoksa vatan evlatlarının yanına bir hain girecek benim yüzümden. Şu Şahin'e yaklaşmaya çalışan çiyanın da defterini dürme vakti geldi de geçiyor. Şahin ona her güldüğünde canım öyle bir acıyor ki... Biliyorum onun canı daha çok yanıyor. Ama ben o adamla evlenmedim ki. Sahte bir nikah memuru sahte bir nikah kıydı lafta. Sahte kimlik çıkartmak da o kadar kolay olmadı tabi ki...

Şahin'den

"Evet. Ama burada Aslı AYDIN yazıyor." Deyince Naza'nın ağzından 'ha' diye bir şey çıkarken Doktor kimliği elimden aldı. Ne yani Aslı... Aslı'm evli değil mi? Ama gözümüzün önünde evlenmişti. O adama evet demişti. Peki ya bu kimlik nereden çıktı?

"Aga al bak vallaha. Ya biz kafayı yedik ya da bu kız hiç evlenmedi. Arkada da bekar yazıyor." Deyince Serdar abi sinirle elinden çekip alırken konuşmaya başladı.

"Ne saçmalıyorsunuz Dok..." derken kimliği görmesi ile susunca Celil abi Naza ve Berfin de eğilip baktılar. Herkes şaşkınlık içinde birbirine bakarken Berfin konuşmaya başladı.

"Ne yani biz şu an rüyada falan mıyız? Allah aşkına böyle rüyamı olur?" deyince Serdar abi konuşmaya başladı.

"Öğreneceğiz elbet. Kendinize gelin geç kalıyoruz. Kimlik bende kalsın bakalım. Akşam konuşacağız." Deyince hepimiz başımızı salladık. Bu neydi şimdi? Aslı'm o adamla evlenmemiş miydi?

Serdar abi ile Celil abi öne geçerken biz de arkaya geçti. Naza ile Doktor karşıma otururken Berfin bir sağıma oturmuştu. Tam Buse sol tarafa oturacakken Naza'nın oturması ile Doktor'un yanına geçerken Naza'ya dönünce konuşmaya başladı.

BÜYÜK SIR SON HAMLE (şefkat tepe hikayesi)Where stories live. Discover now