Hoofdstuk 1

73 7 7
                                    

Sanne en Luuk zitten op een avond lekker rustig thuis. Sanne moet nog wat werk doen, dus ze zit aan de tafel met haar laptop. Luuk is even aan het bellen.

Als hij ophangt kijkt hij naar Sanne die nog diep geconcentreerd aan haar werk zit, hoewel ze er ook een beetje afwezig uitziet. "Lieverd, ik heb nieuws."

Sanne kijkt op en ziet dat Luuk haar dringend aankijkt, ze sluit haar laptop even en komt naar hem toe. "Wat is het, slecht nieuws?"

"Nee, nee, juist goed nieuws," Sanne klaart op. "Oh, vertel, ik ben benieuwd." Luuk steekt van wal. "Mijn tante's chemokuur is eindelijk succesvol afgelopen, dus nu probeert ze weer zo normaal mogelijk haar oude leven en conditie op te pakken. Daar had ik net ook het telefoontje van."

Sanne krijgt tranen in haar ogen. "Oh dat is super lieverd, wat fijn voor haar." Ze trekt hem in een omhelzing.

Dan kijkt ze verdrietig en zucht. "Dan ik nu maar denk ik," zodra ze wil beginnen begint ze eerst oncontroleerbaar te huilen, waarbij Luuk haar zo goed mogelijk probeert te troosten, even later krijgt ze er dit uit: "toen ik vandaag terugkwam van werk ging ik toevallig langs Marieke, je weet wel, mijn goede vriendin, die heeft zelfmoord gepleegd.." Waarna ze weer instort.

Terwijl Luuk haar streelt, knuffelt en kalmerende woorden toefluistert haal ze een beetje verfrommeld briefje uit haar zak. Luuk pakt het aan, vouwt het open en krijgt na de eerste zin al tranen in zijn ogen. Dit staat er:

Lieve Sanne en Luuk,

Ik weet dat jullie degenen zullen zijn die dit zullen vinden want ik draag een vreselijk geheim met me mee, daarom vraag ik jullie ook dit aan niemand anders te laten zien.

Mijn vader was een vreselijke man, toen ik nog heel klein was is mijn moeder van de trap af gevallen en gestorven, hoewel ik er steeds meer aan begin te twijfelen of ze wel gevallen is. Later was mijn vader ook heel agressief tegen mij, tot verkrachting aan toe.. Na mijn 18e verjaardag heb ik een pistool gekocht en die rotzak en mezelf neergeschoten.
Ik kan niet meer leven met zo'n geheim!!

Luuk kijkt verslagen naar het briefje en legt het opgevouwen op tafel. "Wow, dit is zo verdrietig, ik wist totaal niet dat zij zo'n verhaal had. Ik zag haar wel eens met blauwe plekken, maar dan suste ze het met een blijkbaar verzonnen verhaal over dat ze stuntelig deed.."

Sanne knikt verdrietig. "Ik heb dit ook nooit geweten." Ze begint weer zachtjes te huilen tegen Luuk's schouder.

Luuk troost haar met lieve woorden en een heleboel medeleven. Als ze uitgehuild is trekt hij Sanne in een omhelzing. Dan loopt hij naar de keuken en pleegt een telefoontje met een hoop gezucht en gescheld. Even later komt hij weer terug. "Lieverd, ik moet nu naar werk toe, maar ik heb iemand op stand-by staan dus je kunt me elk moment bellen als je wilt dat ik terugkom, oké?"

Sanne zucht verdrietig en knikt. "Da's goed schat, maak je maar niet te veel zorgen over mij, ik red me wel."

Hij kijkt Sanne bezorgd aan en zoent haar. "Ik kom zo snel mogelijk weer terug als ik klaar ben." Dan pakt hij zijn spullen en gaat weg.

Eenmaal daar zet Luuk het van zich af en richt zich op zijn resterende werk, tot hij na een kwartier een telefoontje krijgt. Hij grijpt binnen een seconde de telefoon van zijn bureau en kijkt wie het is : Mieke, een hele goede vriendin van Sanne en Marieke.

Luuk: met Luuk van Ven.
Mieke: (volledig overstuur) ik heb Marieke net dood gevonden in haar kamer!
Luuk: wat?! Wat is er gebeurd dan?
Mieke: (iets rustiger nu) ik zag een pistool bij haar liggen, dus, ik denk, dat ze, zelfmoord heeft gepleegd! Ik móet nu Sanne inlichten.
Luuk: ik denk dat je even moet gaan zitten...
Mieke: ja?
Luuk: Sanne heeft mij net een nogal schokkend verhaal verteld, zij is degene die Marieke gevonden heeft.
Mieke: Oh wat moeten we doen
Luuk: Laat Sanne maar even met rust ik denk dat dat nu beter is.
Mieke: Oké we spreken elkaar later nog wel*klik*
Luuk: *klik*

Zodra hij heeft opgehangen gaat hij zuchtend achterover zitten. "Zo, dat was even heftig.."

Na het werk rijdt Luuk naar huis en neemt pizza mee van een afhaal die hij samen met Sanne lekker opeet.
Ze eten de pizza zwijgend op totdat na een paar minuten de bel gaat.. Luuk loopt lichtelijk geïrriteerd naar de voordeur en schrikt even als hij opendoet...

The posessionWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu