Onu Sevmiyorum

21.7K 837 55
                                    

Amina kafasını hızla eğmişti. Yoksa damlayan göz yaşını onlara göstermeye niyeti yoktu. Ona bu evde sadece bu muamele olacaktı. Sadece hor görülüp , itip kakılacaktı.

Ama Sırat' ın ağzından çıkan tek söz hepsini yerine mıhlamıştı ...

...

" Amina hiçbir yere gitmiyor."

Zaten bütün aşiretler Amina ' yı biliyordu. Gitmesine gerek yoktu ve gitmeyecekti.

Amina kafasını kaldırıp hızla Sırat' a baktı. Gözlerinin içine.
Ne diyordu bu adam. Anasına ikinci defa karşı gelmişti. Kirbe Hanım bu sefer canına okuyucaktı. Ama Amina gözlerine bakmaktan başka hiçbirşey yapamamıştı. Yapamazdı ki.

Kirbe afallamıştı. Oğlu napıyordu böyle. Daha fazla bu duruma göz yummuyacaktı. Eğreti gelin uğruna sözleri bu evde hiçe sayılmayacaktı.

" Ne dersin sen Sırat . Lafımın üzerine laf mı söylersin ". Dedi

" Ana yeter artık asıl sen benim lafımın üzerine laf söyleme bu konu burada bitti Amina burada kalıyor."

Sırat ellerini cebine koyup hızla mutfaktan çıktı. Olanlara inanamıyordum. Annesini benim için karşısına almıştı. Ve Kirbe hanım bunu benim yanıma koymazdı.

Kirbe hanım birkaç adımda yanıma gelmişti ki Barzan onun kolundan tutup aramıza girdi.

" Ana yapma Amina 'nın bir suçu yok " dedi. Barzan beni koruyordu. Bu ailenin erkekleri oldukça garipti. Ve Allah biliyor ya hepside çok yakışıklıydı ve birbirlerine öylesine benziyorlardı ki . Derbaşı aşiretinin en yakışıklısı şüphesiz ki oydu. Sırat Soydanlıydı.

Kirbe hanım sinirle soluyarak önce bana sonra Barzan ' a baktı. Ve mutfaktan yavaş hareketlerle çıktı.

Barzan bana doğru döndüğün de yüzündeki tebessümle içim rahatladı. Kirbe hanım şimdilik susuyordu. Ama bu susması bence hayra alamet değildi.

" Yenge git uyu hadi sen " dedi Barzan.
Bence de odama gitmem en iyisi olacaktı.
Kafamı onaylar şekilde salladım. Yediklerimi bir hızla toparladıktan sonra iyi geceler diyip yukarı çıktım. Bugün epeyce yorucuydu ve bende yorulmuştum. Daha ilk günden bitmiştim nerdeyse.

Çantamdan geceliğimi ve kalan kıyafetlerimi çıkartıp dolaba yerleştirdim daha sonrada giyindim ve yattım. Yarını düşünerek uykunun kollarına teslim ettim kendimi.

...

Eve girdiğim de sessizlik hakimdi . Herkes uyumuştu . Saate baktığım da 3' ü gösteriyordu. Acaba Amina uyuyabilmişmiydi. Sanane lan onun uykusundan kendine gel dedim içimden. Anamla olan kavgamıza bir son vermek istiyordum artık. İki tarafıda dengede tutmak oldukça zordu. Eğreti diye tutturmasaydı bunların hiçbiri olmayacaktı. Mutfağa ilerleyip dolaptan su aldım ve tezgaha yaslanıp düşünmeye başladım. Amina geleli 1 gün olmuştu ve anam rahat durmuyordu. Şeyhüşehla geldiğin de evin huzuru hepten gidecekti. Amina' yla konuşmalıydım. Şeyhüşehla yaman bir kızdı. Karşı karşıya gelmeden önce dikkatli olmalıydı. Amacım Amina' yı korumak değildi sadece evin huzurunun kaçmasını istemiyordum.

Bardağı tezgaha koyup merdivenlere yöneldim. Amina' nın kapısının önünde durduğum da bir kez kapıyı tıklattım. Ya uyumuştu yada duymuyordu. Umurum da değildi girecektim. Kapıyı yavaşça açtım.

Uyuyordu. O kadar masum uyuyordu ki saatlerce izleyebilirdim kimseyi uyurken izlememiştim. Yatağa yaklaştım. Sanki beni hissetmiş gibi kaşlarını çattı. Onu korkutmak hoşuma gidiyordu. Onda bu etkiyi bırakmak güzeldi.

AŞİRETİN SOYU (Düzenlenecek )Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin