63

586 33 2
                                    

Bölümü multimediada yer alan,yazarken defalarca dinlediğim yer yer içime dokunan, yer yer Arya'nın ruhuna sızmamı sağlayan ''Olmazsa Olmazımsın'' parçası eşliğinde okumanızı tavsiye ederim.
×

Hiçbir öğle arası bugünkü öğle arası kadar anlamsız geçmemişti. Çünkü o yoktu. Aras yoktu. Öğle aralarını, okulu ve kalbimi anlamlı kılan adam yoktu. Okula gelmemişti. Belki de gelmişti. Belki de sadece bahçeye çıkmak ve beni görmek istemiyordu. İkinci seçeneği kabullenmesi canımı yakıyordu. İlkini tercih ederek kendimi kandırmayı seçtim. Alışkanlıktan olsa gerek tüm öğle boyunca yine o bankta oturdum. Bekledim.. Bekledim.. Bekledim.. Belki bir yerlerden çıkar diye bekledim. Çıkmadı. Vazgeçmişti. Belki de çoktan bitirmişti. Artık onu kaybetmiştim. Ağlamak bile artık içimi rahatlatmıyordu. Boğuluyordum. Bu öyle bolca su yutmak veya boğazına bir şeylerin takılması gibi değildi. Çok başkaydı. Bu kez her şey çok başkaydı. Aras çok başkaydı. Biz çok başkaydık. Canım yanıyordu. Çok yanıyordu. Kalbimi söküp atmak istiyordum. Kaburgalarım birbirine giriyor, nefes alamıyordum. Yaşarken ölüyordum. Yaşamak istemiyordum. Aras'ın olmadığı bir hayat istemiyordum.

Kahretsin.

İstemiyorum.

İçinde onun olmadığı bir hayat istemiyorum.

Elindeki sandviç ekmek ile yanıma yaklaşan Rana'yı gördüğümde gülümsemeye çalışmadım. Bunu yapmadım çünkü yapamıyordum. Artık sahte gülüşlerim kalmamıştı. Aras yokken gülmek çok anlamsızlaşmıştı. Bu bank.. Bu bahçe.. Bütün kelebekler anlamsızdı.. Tek bir anlamım vardı ve ben onu kaybediyordum.

Rana: bir şeyler yemelisin.

Arya: istemiyorum.

Rana: hadi Arya, açlıktan bayılacaksın.

Arya: istemiyorum dedim Rana.

Uzattığı sandviçi geri çektiğinde bakışları üzerimde geziniyordu. Fazla mı serttim? Umrumda bile değil.

Rana: sen.. iyi misin?

Başımı ellerimin arasına alıp içimde biriken ve bir şeyler anlatmak için çırpınan nefesimi dışarı verdim.

Arya: hayır.

Rana: bir sorun mu var?

Arya: ah, hayır. sadece.. yorgunum.

Rana: yorgun musun? hadi ama bugün beraber elbise bakabileceğimizi düşünüyordum.

Arya: elbise?

Rana: parti hafta sonu ve önümüzde sadece birkaç gün var. henüz hiçbir şey hazır değil inanabiliyor musun? üstelik partide bana eşlik edecek kişi Aras Dinçer'in ta kendisi!

Parti.

Eşlik etmek.

Aras Dinçer.

Uyumsuz üç kelime tek bir cümlenin içerisinde. Bu uyumsuzluğun nedeni ise her şeyi kendi elleri ile mahvetme konusunda uzman olan ben ve tüm bu kaosun içerisinde en masum olan Rana. Şimdi ona ne diyeceğim? Aras'ın bunu kabul etmediğini, ona eşlik etmeyeceğini ve hatta benim partiye gelemeyeceğimi nasıl söyleyeceğim?

Kahretsin.

Binlerce kez kahretsin.

Rana: geçen gün kırmızı bir elbise gördüm. onu mu alsam? kırmızı çok mu iddialı sence? pudra rengi de olabilir aslında. renk konusunda çıldırmak üzereyim. hey! kime söylüyorum?

SENİN İÇİN #1जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें