62

593 31 2
                                    

Son ders bitmiş, eve dönüş zili çalmıştı. Tüm gün boyunca sessizce köşede ders dinlemiştim. Evet, bunu yapmıştım. Çünkü zihnimi meşgul etmenin başka bir yolunu bulamamıştım. Boş kaldığım her an içinde bulunduğum saçma durumu Aras'a nasıl anlatacağımı düşünür olmuştum. Öğle arasında bahçeye indiğimde Aras ile sadece bir kez göz göze gelmiştik. Sadece bir kez. Biliyordum,bana kızgındı. Haklıydı ama üzülüyordum. Ona bu kadar yakınken uzak olma fikri benim de hoşuma gitmiyordu. Kızgındı ve daha çok kızacaktı. Düşünmekten delirmek üzereydim. Zil sesinin ardından Rana gülümseyerek evinin yolunu tuttuğunda cebimden telefonumu çıkardım.

ben: bize gelebilir misin?

Aras: tamam. odanda bekle.

ben: pencereden değil Aras, kapıdan. bizimkiler evde yok.

Aras: tamam.

Soğuk mesaj.

Buz gibi mesaj.

Bumbuz bir mesaj.

Eve girdiğimde odama geçerek üzerimi değiştirdim. Acıktığımı fark ettiğimde mutfağa inerek kendime süt ile gevrek hazırladım. Salondaki koltuklardan birine uzandım. Söyleyeceğim şeyleri defalarca zihnimde kurmuştum ancak biliyordum ki karşısına geçince hiç birini hatırlamayacaktım. Korkuyordum. Tek başıma bir karar almıştım. Saçma bir karar. Seçme şansım yoktu. Bunu anlayabilirdi değil mi?

Düşüncelerimin zihnimden uzaklaşmasını sağlayan girişte yankılanan zil oldu. Elimdeki tabağı masaya bırakarak kapıya ilerledim.

Evet, şimdi.

Derin bir nefes al.

Ve sakin ol.

Kapıyı araladığımda eve uğrayıp üzerini değiştirdiğini fark ettim. Yine bir çekici yine bir havalı görünüyordu. Bir şey eksik. Bu kez gülmüyordu. Öfkeliydi. Yanağını öptüğümde onun da beni öpmesini bekledim ama yapmadı. İçeri geçti ve koltuklardan birine oturduğunda ben de karşısındaki yerimi aldım.

Arya: bana kızgın mısın?

Aras: ne için?

Arya: son konuşmamız için.

Aras: sence konu bu mu?

Arya: sorun ne?

Aras: Rana'ya gerçeği söylemek yerine ona ne söyledin?

Arya: ona gerçeği söylemediğimi nereden biliyorsun?

Gerildiğini hissettim.

Aras: seni tanıyorum Arya. korktun ve ona elimi tutarak tüm gerçeği anlatmak yerine onu dışarı çektin. niye? çünkü ona başka bir şey söylemeyi tercih ettin.

Arya: ona gerçeği söylemek istedim Aras, yapamadım.

Aras: denemiyorsun bile. sürekli kaçıyorsun Arya.

Arya: denemek mi? söylesene bunu nasıl deneyebilirim?

Öfkelenmişti. Daha çok. Ellerini saçlarının arasından geçirdi. Bakışları üzerimdeydi.

Aras: ona ne söyledin?

Arya: kızacaksın değil mi?

Aras: kesinlikle.

Arya: ona partide ona eşlik edeceğini söyledim.

Soran bakışları üzerimde dolaştı. Kalbimin sıkıştığını hissettim.

SENİN İÇİN #1Where stories live. Discover now