Första kyssen

144 2 0
                                    

Felix: Historia... det är det lättaste SO ämnet bland dem fyra som finns. Det var även det jag hade nu. Jag har alltid varit en duktig elev; en som alltid lyssnade, som fick bra betyg och var på god fot med läraren vilket ämnet än var. Men idag fanns det något annat i rummet som gjorde att jag inte kunde koncentrera mig alls.

En viss blond kille sitter på andra sidan klassrummet och stirrar på mig. Fast jag ska ju inte säga något, det är ju exakt samma sak som jag har gjort den senaste halvtimmen. Ända sen den dagen i biblioteket så har jag inte kunnat sluta tänka på honom och han verkar ju vara precis överallt. Eller så är det bara att jag inte har märkt honom förut. Innan vi träffades hade jag trott att han var världens största as, jag kunde inte ha haft mer fel. Han är ju helt jävla fantastisk. Okej, nu låter jag som alla andra tjejer på skolan.

Jag sneglade mot honom igen och våra blickar möttes. Det var som om jag var hypnotiserad, jag kunde liksom inte slita blicken från hans blåa ögon. Efter ett tag hörde jag läraren harkla sig vilket gjorde att jag och Felix vände våra ansikten mot henne snabbt som blixten. Hon spärrade ögonen i Felix och jag förstod att hon hade frågat honom en fråga som varken han eller jag hade hört.

"Nå Sandman. Vet du svaret?" Felix såg ut som att han ville sjunka igenom marken.

"Eeh, kan du upprepa frågan?" Läraren suckade tungt och frågade någon annan i stället. Jag försökte hålla mig för skratt vilket Felix såg. Han räckte ut tungan åt mig och jag började fnittra. Som tur var så märkte inte läraren detta.

Jag vände uppmärksamheten mot henne precis i tid för att höra henne förklara pararbetet som skulle vara klart om en månad.

"Jag kommer välja både partner och historisk händelse sen kommer ni att förklara denna händelse i en 5 sidors lång uppstats om vad som hände, hur en sak ledde till en annan, varför och hur det började och varför och hur det slutade." Alla suckade och stönade när hon sa att hon kommer bestämma allt detta. Sen började hon ropa upp paren.

"Maria och Josef, Sofie och Martin, Anders och Lina, D/N och..." Jag frös, jag vill inte bli hopparad med någon särskild men det finns vissa människor jag vill undvika. "... Felix." Ett flin spred sig över mina läppar. Nope, vi kommer inte få något gjort alls.

När alla hade blivit hopparade var det slut för dagen. Jag och Felix bestämde oss för att börja redan nu hos honom så vi åkte dit på hans moppe.

Huset var tomt när vi kom dit och vi lagade först lite mat med tanke på att vi var utsvultna, sen gick vi upp till hans rum och började leta fakta på internet och på Google. Jag hittade jätte användbar fakta i boken som jag började förklara för Felix. När jag väl hade tystnat så sa han ingenting så jag kollade upp för att se om han faktiskt lyssnade på mig. Då upptäckte jag hur nära vi faktiskt var. Jag kunde känna hans andedräkt på mitt ansikte och innan jag visste ordet av så hade han pressat sina läppar mot mina.

Som sagt, vi fick inget gjort den dagen.

Oscar: Musiken spelades på normal volym hemma hos Johan. Detta var vad vi gjorde varje fredag, en av oss hade med sig lite alkohol och någon annan fixade musiken. Det vad alltid hemma hos Johan eftersom hans föräldrar aldrig var hemma. Det var ingen fest, bara några kompisar som umgicks en fredagkväll.

Jag satt i soffan med en cider i handen, det är den enda alkoholen jag dricker, det smakar liksom som läsk. Allt annat smakar bara skit. Simon, min bästa killkompis, hade i början försökt få mig att dricka lite öl, men han gav upp ganska fort då han upptäckte att han inte kom någon vart med det.

Bredvid mig satt Hanna och Sally. De satt och drack vin och var betydligt mer berusade än jag som bara var lite halvfull. Vi satt och skrattade åt något Sally sa om hennes ex, det gamla vanliga med andra ord. Hennes ex är en sån idiot att det är omöjligt att inte håna honom. Det var ju ändå han som var otrogen mot henne.

The Fooo Conspiracy preferencesWhere stories live. Discover now