11. BÖLÜM

5.3K 307 173
                                    

Sehun odadan çıkınca görünmemeye dikkat ederek etrafı gözden geçiriyordu ama Jongin'i göremiyordu. Her hizmetçiye dikkatle bakmasına rağmen bir türlü onu görmemişti. Üzerinde sıradan kıyafetler olmasına rağmen takım elbiseli konukların ortasında dolanıyordu. Jongin'in yanısıra babası onu üzerinde kot ve tişört ile ortada dolanırken görse kesin kızardı ama her şeyi göze almıştı.

Bütün çabasına rağmen Jongin'i göremeyince sormaya karar verdi. Salonun kenarında büyük bir heykelin arkasına saklanarak içeridekileri görmeye çalışırken yanından geçen büyük göğüslü hizmetçi kıza sormaya karar verdi ve hafifçe kızın koluna dokundu. Kız kafasını çevirip baktığında son derece sıradan kıyafetleri ile çocuğu görünce gülümsedi.

"Efendim küçük çocuk benden bir isteğin mi var?"

"Evet, bir şey soracaktım, bizim evin hizmetçilerinin nerede olduğunu biliyor musun?"

"Biliyorum onlar mutfaktalar, konuklardan biz sorumluyuz."

"Teşekkür ederim."

Hizmetçi kız Sehun'un yanağından makas alıp göz kırptı ve "önemli değil tatlı çocuk." dedikten sonra uzaklaştı. Artık Sehun'un tek yapması gereken kalabalığın içinde dikkat çekmeden mutfağa ulaşabilmekti. Aslında sadece babası görmeden gidebilmek daha önemliydi.

Babasının çevresini birkaç yaşlı adam çevirmişti, oldukça hararetli konuştuklarını gördü Sehun. Babasını göz hapsinde tutup ona görünmeden mutfak kapısına gelmeyi başarmıştı, her ne kadar bazı adamların tuhaf bakışlarını üzerine çekmiş olsa da.

Mutfağın girişinden kafasını uzatıp baktı içeri. Üç hizmetçi kızın masada oturmuş sohbet edip gülüştüklerini gördü, ama dikkatli baktığında onların evin hizmetçileri olduğunu fark etti.

Masanın en kuytu köşesinde saklanırcasına oturan Jongin'i gördüğünde yüzüne kocaman bir sırıtmanın yerleşmesine engel olamamıştı. Gözlerini hizmetçiden ayırmadan sırıtıyor hatta sesi çıkmasın diye elleriyle ağzını kapatıyordu. Esmer hizmetçi siyah uzun saçları ile otururken küçük olan gözlerini ondan almıyor, sert surat ifadesine bakıp 'sanırım ben sert kızlardan hoşlanıyorum' diyordu içinden. Ardından hizmetçi güldüğünde 'Hayır sanırım gülümseyen kızlardan hoşlanıyorum, güldüğünde ne kadar güzel oluyor' diyordu bu sefer.

İçinden bir taraf yakalanmadan odasına gitmesini söylüyordu, diğer taraf ise kalıp aşık olduğu hizmetçiyi izlemesini. Her seferinde odasına gitmesini söyleyen iç sesini ' sadece bir süre daha bakıp gideceğim' diye susturuyordu.

Yüzünde aptal bir gülümseme ile kapının yanından sadece kafasını uzatıp içeriyi dikizleyen Sehun'u büyük göğüslü hizmetçinin sesi çıkardı daldığı rüyadan.

"Tatlı çocuk aradığını bulamadın mı?"

Büyük göğüslü hizmetçinin sesi ile Sehun yerinde sıçrarken içerideki hizmetçiler de kafasını sese doğru çevirmişti. Jongin çocuğu gördüğü anda yüzündeki gülümseme solmuş, dehşete düşmüştü.

"Sehun!" dedi şaşkınlıkla bakarken esmer hizmetçi. Küçük olan kime cevap vereceğini şaşırmış ve yakalanmış olmanın verdiği suçlulukla öylece dikiliyordu.

"Burada ne arıyorsun? Sana odandan çıkma demedim mi?" diyerek yanına yaklaştı hizmetçi çocuğun, kadın kılığında yakalanmanın verdiği şoku atlatmış kaşlarını çatıp azarlama evresine geçmişti.

"B-ben.. b-ben sadece .." diye kekeliyordu çocuk.

"Çabuk buradan gidiyoruz!" dedi hizmetçi çocuğu kolundan tutup çekiştirirken. Odasına yaklaştıklarında boş koridorda sert bakışlarını dikip sordu hizmetçi "Neden söz dinlemiyorsun?"

EV SAHİPLERİ VE HİZMETÇİLERİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin