Beach boys

21 0 0
                                    

Ik ben op het strand, het is vlakbij, je kan er zo heen fietsen! Van Finn heb ik een tijdje terug een surfplank gekregen, ik heb nog nooit zo'n mooie gezien. 'Ik wil wel dat je gaat surfen okay? Dan kan ik ooit kijken, als ik ook naar Miami kan.' had hij gezegd. Finn was vroeger heel erg fan van surfen enzo, nu moet ik het doen, ik wil het doen, voor hem. Het water is heerlijk verkoelend, en de golven zijn best hoog, maar ja, gewoon proberen.

Eenmaal in het water kukel ik alleen maar omver, het lukt voor geen meter. Ik vloek in mezelf en ga gefrustreerd nog een keer op de plank staan, maar eer ik sta spoelt de golf me omver. Ik scheld, heel hard.

Een jongen die eerst op het strand stond, komt nu ook het water in, met een surfplank.

'Need some help?' vraagt hij. 'No thank you, I can do it.' zeg ik. Het is een hele knappe jongen. Hij heeft blond golvend haar en is bruin gespierd. 'No you can't, I've been watching you for a while, is this your first time?' hij dringt aan. En lacht. 'Yes, actually, I suck at this.' ik moet ook lachen. 'Well, I'll help you out, i'm Ethan, Surfdude of Miami.' zegt hij. 'Haha, my name is Mia, I'm not from here, as you probaply heard already, I just moved here from the Netherlands.' 'Your english is fine, Mia, nice to meet you.'

Naar een tijdje Ethans vaardigheden te hebben bestuurdeerd en op het strand lopen zitten komt er een andere jongen naar me toe gelopen, hij heeft een donkere huid, en is net zo gespierd als Ethan. 'He's hot ha?' zegt de jongen tegen me en lacht. 'Yeah sure, but that's not why i'm watching, he's teaching me how to surf. I suck at it.' vertel ik. 'Aha, I got it, well you shouldn't be watching that idiot, I'm way more better. Aiden, by the way, Ethans best friend forever!' 'Hah, hi Aiden, I'm Mia, well you should show me you tricks then.' 'I'm not showing you something, I'm gonna teach you. Let's go!' Hij rent het water in, ik ga achter hem aan. 'Okay, this is how we start.' zegt hij en gaat op de surfplank zitten. Ik doe hetzelfde. Ethan komt naar ons toe gesurft. 'Hey Aiden, I see you met Mia already, I was just teaching her how to surf!' 'No you didn't, you idiot, she will never learn it by watching you go.' maakt Aiden als grapje, en duwt Ethan van zijn plank af. Ze beginnen elkaar nat te spatten. 'I'm a way more better teacher than you!' zegt Ethan. 'No, you wish.' zegt Aiden. Ik moet lachen, zij ook. Eenmaal klaar met ons watergevecht horen we geschreeuw op het strand. Ethan en Aiden zwemmen naar de kant, waar twee knappe meisjes staan. Ethan omhelst en kust de linker, Aiden de rechter.

Als ik ook uit het water ben roepen ze naar me: 'He Mia, meet Emily and Chelsey!' 'Hi, I'm Mia.' stel ik me voor. 'Hi! Emily.' zegt het blonde meisje, en ze zwaait met haar haar. 'Ethans girlfriend.' ik glimlach, leuk hoor meid. 'Nice to meet you Mia, I'm Chelsey. His girl.' en ze knuffelt Aiden. Op dit moment voel ik me even 'forever alone' niet erg toch? 'Hey, uhm, guys, thanks for helping me out. But I gotta go.' zeg ik. 'Okay Mia, it was nice meeting you, but wait, one question: where do you go to school?' zegt Aiden. 'Miami High.' zeg ik. 'Cool, see you next week than.' En ze lachen allemaal. okay, dezelfde school dus. Ik lach ook. 'See ya.' mompel ik, en loop weg.

Ik kom thuis van het strand, Fleur heeft gekookt. We eten lasagne, mijn lievelingseten. 'Was het leuk vandaag Mia?' 'Ja hoor, ik heb leren surfen.' 'Heb je het jezelf in een dag aangeleerd?' 'Natuurlijk niet, twee jongens, die ook bij mij op school zitten hebben het me geleerd. Een van hun zag me omver gaan, en bood aan om me te helpen.' vertel ik. 'Oh, wat leuk zeg, waren ze wel aardig tegen je?' Ik negeer haar vraag en vertel verder 'Er waren trouwens ook nog twee meiden bij. Emily en Chelsey, hun vriendinnetjes. Echt van die meiden die je ook in Amerikaanse films ziet weet je wel?' 'Okay, nou dan heb je wel alvast wat vrienden voor op school he?' 'Nou, ik weet niet hoor, we zien wel...' 'Hmm, eet maar je lasagne, het wordt koud.'

Fleur is niet zo van de lange gesprekken, ik ook niet, dus er wordt best wel weining gesproken in huis. Ik zit achter mijn laptop, Ethan, Aiden, Emily en Chelsey zoek ik op op facebook. Is het raar als ik ze nu al een vriendschap verzoek stuur? Whatever, ik doe het gewoon. Ethan is echt heel knap, blond golvend haar, blauwe ogen, zonnebruine huid en gespierd. Zijn volle naam is Ethan Manuel Hoffen. Dan klik ik op het account van Aiden, hij heeft een donkere huidskleur, en kortgeschoren haar, net zo gespierd als Ethan en lichtbruine ogen. Ook hij heeft een tweede naam, ik denk zijn Afrikaanse naam. Aiden Laquan Bakari. Wat best grappig is, Laquan betekend 'de stille' en Aiden praat het meest van allemaal. Ik mag hem, Ethan ook. Maar Emily en Chelsey, ik weet het niet hoor.

Door naar Emily's beschrijving, haar volle naam is echt heel lang, volgens mij is haar vader succesvol zakenman of zo. Isabelle Rosemarie Emily Johnsons heet ze. Ik zou willen dat iedereen mij Rose noemde, maar zij ging dus voor Emily. Ze is best klein, heel dun, lang blond haar, blauwe ogen, en heel erg dikke lippen. Haar profielfoto is een met Ethan, ze zoenen. Ze heeft ook een foto met twee andere meisjes erop. Zij is de middelste Chelsey de linker, en de rechter ken ik niet. Misschien hoort ze ook bij hun 'klik'.

Chelsey is de enige zonder meerdere namen, gewoon Chelsey Maduro. Ze is een jaar ouder dan de rest, 17 dus, en ook wat langer. Maar Aiden zal altijd groter blijven dan iedereen denk ik. Ze heeft kort, bruin, krullend haar, bruine ogen, mooi getint, en net als Emily, erg slank. Ik daarbij vergeleken lijk op een aardappel.

Misschien moet ik ook maar wat meer sporten, hoewel ik eerst 2x per week volleybalde, en in het weekend ook liep ik ook hard af en toe. Maar gezond eten kan ik niet, ik snack teveel, chocola, chips, of koeken. We gaan kijken of er op school ook een volleyball team is, en surfen, en maar gewoon een yogamat kopen voor buikspieren? Want minder eten kan ik niet.

De week vliegt voorbij, ik sprak Aiden nog een keer op het strand, hij was alleen. En keek veel tv en zat achter m'n laptop, ook heb ik m'n kamer gepimpt. De muren zijn nu donkerblauw, en m'n dekbed en kussens zijn donkerrood met allemaal designtjes. Er ligt een groot koeienkleed op de vloer, en ik heb donkerrode gordijnen, veel beter.

Morgen moet ik naar school, het begint om acht uur al, vreselijk, in Nederland bij ons pas om half 9. Ik zit tot drie uur op school. Het is inmiddels al tien uur, de zon is bijna helemaal onder, er ligt nog een kleine oranje streep op de zee. Ik maak een foto voor instagram en facebook, en ga dan liggen in mijn nieuwe, grote bed.

Mia & EthanWhere stories live. Discover now