Dva týždne mieru ? Vážne ?!

348 34 5
                                    

Z pohľadu Annabeth

Hneď ako som uvidela Percyho v poriadku, ostala som stáť v nemom úžase. Vyzeral ešte lepšie ako pred tým. Rýchlo na neho skočím a zavesím sa mu na krk. Omotá si ruky okolo môjho pásu a zdvihne ma ako pierko. Z poza stromu pribehne Cheirón a oznámi čas večere. Percy ma položí na zem. Spolu sa vydáme do jedálne.

,,Chýbal si mi chaluhový mozoček.'' poviem mu po ceste. Som šťastná, že je v poriadku.

,,Aj ty si mi chýbala.'' usmeje sa na mňa. Pred sebou už jedáleň. Vojdem dnu a sadnem si za svoj stôl.  Na večeru mám modrú pizzu. Neviem prečo je modrá ale nevadí mi to. Obzriem sa za Percym. Na tanieri má tiež modrú pizzu.

,,Všetci vedúci srubov nech sa po večeri dostavia do hlavnej budovy na prebratie táborových aktivít.''. ohlási Cheirón v strede večeri. Ja som už dojedla, tak sa poberiem preč. S tanierom prechádzam okolo obetného ohňa Atény. Je to moja mama ale to čo spravila Percymu jej len tak neodpustím. Odložím tanier a zamierim si to do hlavnej budovy. Otvorím dvere a prejdem dnu. Za stolom už všetci stoja. Vidím tu Percyho, Jasona, Piper, Lea a dokonca Hazel, Franka a Rachel. Postavím si vedľa Percyho a Jasona. Po pár minútach prijde aj Cheirón.

,,Takže aktivity na budúci týždeň....." zarazí sa keď okolo Rachel začne stúpať zelený dym. Nie ! NIE ! NIE ! Už znova nie ! Rachel znova drmolí nové proroctvo.

Veľké proroctvo sa objaví,
osem polobohov vyjaví.

Nepriateľ časom zabudnutý,
bojuje za pomstu Gai.

Na západ sa vydať musia,
do ríše bohov tam vstúpia.

Veľká trojka svoje sily spojí,
inak svojím synom záhubu privodí.

Syn blesku, smrti a mora,
spolu do boja vyrazia.

Dcéra Atény rozhodne,
o porážke či víťazstve.

Chlapec s oceľovým opaskom,
draka zostrojiť bude musieť.

Afroditina dcéra na výpravu pôjde,
bohov zastupovať tam bude.

Dvaja Rimania sa k nim pridajú,
na západ s Grékmi vydajú.

Syn mora smrteľnú ranu utŕži,
smrti sa vyhnúť pokúsi.

Posledné verše proroctva ma ovalia. Nemôžem o Percyho prísť. Čo znamená "smrti sa vyhnúť pokúsi '' ? Cítim na sebe pohľady všetkých, ktorý sú v tejto miestnosti. Všetci čakajú ako zareagujem. Ešte aj Cheirón čaká zo zatajený dychom. Nedokážem nič povedať. Som úplne ochromená. Po tvári sa mi kotúľajú slzy. Vidím, že Piper niečo hovorí ale ja ju nepočujem. Nepočujem nikoho. Neviem čo sa so mnou deje. Percy už kričí so slzami v očiach, no ja ho nepočujem. Podlamujú sa mi kolená a pomaly padám na zem. Percy ma chytí do náruče. Úplne som sa zosypala. Zdvihne ma. Všimnem si Cheirónov prekvapený pohľad. Pozriem Percymu do očí. Sú krásne. Ponorím sa do nich. Všetko okolo sa mi začína zahmlievať. Posledné čo vidím sú jeho oči.

Prepáčte že tá kapitola je až tak neskoro ale nemala som čas. Ak chcete nejakú novú postavu napíšte ;)
Každý vote a koment poteší :-) 

Camp Half-BloodWhere stories live. Discover now