"Finding..."

470 21 4
                                    

Thomas

'Newt wat is er gebeurt tussen jullie?' Ro vraagt het nu al voor de derde keer maar een duidelijk antwoord is nog altij niet te vinden.
'Ik heb het gezegd voor je maar of het tot haar door gedrongen is weet ik niet,' mompelt Minho die zich weer bij ons voegt.
'Wij was degene die gilde toen jij er heen ging?' Minho beantwoord mijn vraag met niet meer dan een knik en zakt vervolgens op tot de hoogte van Newt die op de grond zit te huilen. 'Hey ze is niet dom hoogst waarschijnlijk is ze hier weer in een uur misschien twee geef haar de tijd om af te koelen.'

Het gesprek was een dag geleden maar nog altijd is Samantha nergens te bekennen. Minho zegt dat we haar moeten laten en dat ze terug komt. Newt doet niks anders meer dan huilen. Ro is in staat om de maze in te gaan en zichzelf voor de grievers te gooien. En Chuck en ik die proberen iedereen te helpen waar het kan. Ro hebben we al drie keer opnieuw aan een paal vast moeten binden om haar uit de maze te houden. Newt moeten we voeren om te zorgen dat hij eet en daarna in de gaten blijven houden zodat hij het niet uitspuigt. Aan Minho hebben we het minste werk hij doet normaal en maar is de laatste tijd er niet heel vaak meer met zijn gedachten. Ik zucht en ren achter Newt aan die het bos in is gegaan. De geur van bloed dringt mijn neus gaten binnen en ik grijp snel Newt bij zijn vest vast.
'Ruik jij dat ook? Het ruikt als bloed,' hij knikt en begin tweer te lopen. 'Weet je waar het vandaan komt?'
'Niet precies maar ik denk dat Sam in de buurt van de oorsprong is,' vertrouwt hij me toe waardoor ik hem snel volg.
'De geur wordt sterker,' mompel ik en trek Newt mee naar rechts. Een spoor val bloed is te zien op de bladeren en takjes. Ik volg met mijn ogen het spoor wat al snel op houdt bij een boom. We rennen er heen en zien  Sam zitten. De blik in haar ogen is leeg haar armen, knieën en rug zit onder het bloed en haar gezicht zit vol met schamen. Twee gaten in haar linkerarm trekken mijn aandacht. Gaten groot genoeg om een tak door heen te steken.
'Ze moet naar de med-jacks nu meteen,' zegt Newt beslist en heeft Sam al half omhooog getrokken. Haar haar valt opzij waardoor een grote snee in haar hals zichtbaar wordt. Ik ondersteun haar en zo snel als we kunnen lopen we het bos weer uit iedereen uit de glade kijkt ons aan maar zonder er acht op te slaan lopen we verder naar de med-jacks.
'Thomas, Newt wat is er in hemelsnaam gebeurt?' vraagt Clint die snel een bed aanwijst om haar op te leggen.
'Geen idee we vonden haar zo in het bos,' Newt' stem trilt en ik merk dat hij ieder moment in huilen uit kan barsten.
'Kom we gaan Ro, Minho en Chuck vertellen ddat we haar hebben gevonden,' zeg ik als Clint ons de kamer heeft uit gejaagd.
'Wat wil je tegen Ro zeggen dan? "Ja, we hebben je beste vriendin gevonden maar je kan niet naar haar toe want Clint is bezig met haar in leven te houden?"' ik weet dat hij het sarcatisch bedoelt maar knik toch.
'We zeggen het gewoon eerst tegen Minho en Chuck dan kan Minho dadelijk Ro troosten als we het haar vertellen,' Chuck komt er aan gelopen en kijkt ons vragend aan. 'Lang verhaal. In ieder geval Sam is gevonden en we gaan nu naar Minho om het hem te vertellen Ro krijgt het als laatste te horen.'
'In welke staat hebben jullie haar gevonden?' een vraag die ik niet verwacht had van een persoon die ik niet verwacht had dringt mijn oren binnen. Vroeg Gally nou net serieus op we hebben gevonden hebben?
'Op sterven na dood. Haar lot ligt nu in Clint' handen,' mompelt Newt en loopt in dee richting van Minho die net de maze uit komt.
'Denk je dat ze het gaat redden?' Chuck kijkt me aan bang voor het antwoordt.
'Ik hoop van wel Chuck anders weet ik niet of we Newt nog heel lang hier gaan zien,' fluister ik hem toe en ren vervolgens achter Newt aan naar Minho.
'Minho we hebben Samantha gevonden,' zeg ik als ik naast ze stil sta.
'Ja dat hoorde ik net van Newt. Is alles goed met haar?' bezorgdheid neemt beslag van zijn stem als ik zucht.
'Wat is goed. Ze leeft nog. Namelijks maar nog wel. Ze is op sterven na dood,' beantwoordt Newt de vraag als ik mijn stem maar niet terug kan vinden.
'Laat me raden Ro weet het nog niet?' we knikken en met zijn drieën lopen we naar Ro toe die pisnijdig aan de paal vast gebonden zit.
'Ja hallo mag ik ook nog een keer los?' ik grinnik even pak het kapmes dat er naast staat en snij de touwen los.
'Ro we moeten je iets vertellen,' begint Minho die haar al gauw vast neemt omdat ze weg wil rennen.
'Ro we hebben Samantha gevonden,' gaat Newt verder.
'Maar ze is op sterven na dood. Clint is nu met haar bezig maar hij zei dat we niet al te veel moesten hopen. Sam was buitenbewust zijn en haar lichaam uitgeput van het bloed verlies,' maak ik het verhaal af. Zoals verwacht barst Ro in huilen uit. Minho doet zijn best om haar te troosten maar het lijkt onbegonnen werk.
'Ik ga naar Clint vragen of ik bij haar mag,' fluistert Newt en loopt weg. Ik volg met mijn ogen Newt' stappen en zie dat hij inderdaad naar de med-jacks gaat.
'Volgens mij is iedereen in de glade wel op de hoogte van Sams terug komst,' mompel ik en zet het hakmes weer in de grond.
'Jongens er is nieuws over Sam,' ik kijk naar Chuck en draai me met een ruk om als ik zie dat Newt is gaan rennen.
'Levend nieuws of dood nieuws?' vraagt Minho zonder op te kijken van Ro.
'Goed nieuws. Levend nieuws. Ze is bij,' Chuck is opgewonden en eigenlijk begrijp ik het ook wel.  We beginnen als gekke te rennen naar de med-jacks maar niemand wordt meer binnen gelaten. Eén persoon te gelijk anders is het te veel voor haar.
'Newt is bij haar. Ik denk dat hij het nog het meest van ons allemaal verdient om op dit moment bij haar te zijn,' probeeert Minho ons van het goede te overtuigen.
'Zolang ze niet sterft in zijn armen vind ik het best,' fluistert Ro wiens ogen nog altijd rood zijn van het huilen om haar beste vriendin.

We Will Find A Way Out Of This Ft. The Maze RunnerTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon