08

2.3K 86 12
                                    

Pov Chantal
Na een tijdje fietsen kom ik aan bij de vereniging. Ik zet mijn fiets op slot en loop naar het veld. Als ik op het veld ben staan Rick, Jasper, Lucas en Jeffrey dr al. "Chantal?" Vraagt Jeffrey. "Ja?" Vraag ik. "Wat doe jij hier?" Vraagt hij. "Voetballen dat zie je toch?" Zeg ik. "Oh dit gaan je vrienden leuk vinden" zegt hij grijnzend. "Als jij je bek open trekt ben je nog niet jarig. Je houdt je mond" zeg ik. "Weet ik niet" zegt hij. "Jij gaat je mond houden" zeg ik. "Oke oke rustig ik zeg niks" zegt hij. "Mooi zo" zeg ik. "Oke jongens snel opwarmen de scout is er bijna" zegt de trainer. "Uhm Jeffrey jij mag nog niet gescout worden" zegt hij erbij. "Oke jammer" zegt hij. Als we klaar zijn met opwarmen beginnen we met positiespel en afwerken. Ondertussen schrijft de scout allemaal dingen op. "Oke partijtje op de normale plekken" zegt de trainer. "Beginnen maar" roept hij. Ik sprint naar de bal en speel Jeffrey voorbij, ik pass de bal naar Rick en hij weer naar mij. Ik haal uit en scoor. "En weer zakken jongens" roep ik. Als we klaar zijn met de training horen we wie er door zijn. "Oke de gene die door zijn zijn: Rick, Jasper, Lucas, Flip, Tobias, Samson en Chantal" zegt hij. "Yes! We zijn door lieverd" roep ik en spring bij Rick in zijn armen. "De training is voorbij" zegt de trainer. Ik trek mijn schoenen uit en mijn jordans weer aan. Ik stop mijn voetbalschoenen weer in mijn tas en sprint weer naar m'n fiets. Ik struikel over iemands voet en val kei had op de grond. "AUW GODVERDOMME TERINGZOOI" roep ik van de pijn. "CHANTAL?!" roept Rick. "Wat is er gebeurd?" Vraagt hij. "Hij daar liet me struikelen" zeg ik. "Probeer eens op te staan" zegt hij. "Gaat niet" zeg ik. Ondertussen liggen m'n knieën en armen en mijn gezicht ook open. "We moeten naar het ziekenhuis" zegt hij. "Kan er ook nog wel bij" zeg ik. "Kom je moet ff opstaan we moeten naar binnen om vervoer te regelen" zegt hij. "Probeer eens te lopen" zegt hij. Ik probeer een stap te zetten maar zak door m'n knie. "Het lukt niet" zeg ik.

In het ziekenhuis

"Je knie is gekneusd, als je naar de fysiotherapeut gaat en de goede oefeningen doet kun je over 3 weken weer voetballen" zegt de dokter. "Fijn net nu de selecties zijn geweest" zeg ik. "Goed die oefeningen doen en je staat zo weer op 't veld. Je krijgt een brace mee" zegt de dokter. "Dokter heel even wachten je hebt verkeerd gekeken" zegt de assistente. "Oh ik zie het al" zegt hij. "Hij is licht gekneusd, je mag voetballen als je die oefeningen voor de training doet. Train wel met brace om en hier heb je krukken als het echt niet gaat met lopen" zegt hij. "Dankjewel" zeg ik. Ik verlaat het ziekenhuis en stap bij Rick achterop. "Dankje dat je me naar huis wil brengen" zeg ik. "Geen probleem ik doe het graag" zegt hij.

EENMAAL BIJ MIJ HUIS

"Doei lieverd" zeg ik en geef hem een kus. Ik zwaai nog een keer naar hem en doe dan de deur dicht. Ik hinkel naar boven en plof neer op mijn bed. Ik pak mijn mobiel en ontgrendel hem. ik ga naar whatsapp en klik op de groep van on team.

U: URGH. Ik haat dit!!

Jasper: Wat haat je?

U: Iemand heeft me laten struikelen en nu loop ik op krukken en heb ik een lichte kneuzing. Ik mag niet voetballen als ik mijn brace niet om heb..

Jasper: Tering, weet je wie het was?

U: Nee, maar ik ga pitten bye! 😴

Jasper: Bye

Ik leg mijn mobiel weg en ga onder de dekens liggen. En al snel val ik in slaap.

VOLGENDE OCHTEND
Ik word wakker van de wekker op mijn telefoon. Vrijdag gezellig. Ik klim uit bed en pak mijn brace doe hem om en pak dan mijn kleren (media). Ik doe ze aan en ga dan naar de badkamer, doe daar mijn haar en make up. Ik pak mijn tas en krukken en loop naar beneden. Met een heleboel gestuntel ben ik uiteindelijk beneden. Ik loop naar de keuken en daar zitten Mama en Jake. "Waar is pap?" Vraag ik. "Hij had vroege dienst" zegt mijn moeder. hmm raar. "Jakieeee" zeg ik en geef hem een kus op zijn hoofd. "Chantal, Rick komt je zo ophalen voor school" zegt mijn moeder. "Lief" zeg ik. De bel gaat. "Daar zal Rick al zijn" zeg ik. Ik pak mijn tas en mijn krukken. En loop naar de deur. Ik maak de deur open en daar staat Rick niet voor. "What the Fuck, Jeffrey wat doe jij hier?" Vraag ik. "Uhm ik wilde nog even dit doen" zegt hij waarbij hij vervolgens zijn lippen op de mijne duwt. Ik duw hem van me af en sla hem in zijn gezicht. "JEFFREY BEN JE HELEMAAL GEK OFSO?! ROT OP ECHT MAN GAD VER DAM ME!" Roep ik. Hij schrikt en draait zich om. Op dat moment komt Rick aanfietsen. Hij laat zijn fiets vallen en rent naar me toe. Nu pas krijg ik door dat er tranen over mijn wangen stromen. "Wat is er lieverd?" Vraagt hij. "J-j-jeffrey z-zoende m-me" huil ik. "Wat?" Vraagt hij boos. "Ik wilde niet echt niet!" Roep ik. "Het zal wel Chantal. Ik ken je langer dan vandaag" zegt hij. "Rick alsjeblieft geloof me! IK WILDE NIET" schreeuw ik huilend. "Echt niet!" Zeg ik. "Ik geloof je" zegt hij. Ik sla onzeker mijn armen om hem heen. Hij trekt me tegen hem aan en geef me een kus. Hij veegt de uitgelopen mascara weg en loopt dan met me mee naar zijn fiets. We fietsen lachend naar de verzamelplek waar alle gezichten op bezorgd staan. "Leg het straks wel uit" zeg ik. We fietsen door naar school, waar ik strak iemand te grazen ga nemen.

An unknown sideWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu