Глава 9

357 22 0
                                    

Отново стана сутрин. Случките от вчера се повториха, но вече бях по-спокойна и не се притеснявах пред Ники. Все пак ми беше гадже. Отново стигнахме до училище, но днес онова спокойствие, което обикновено цареше тук, се беше изпарило. Всички ученици бяха по коридорите и си говореха един на друг. Реших да полюбопитствам и отидох до Ем. Докоснах я по рамото, от което тя подскочи лекичко и я поздравих. Но тя започна да ми говори ентусиазирано и почти викаше, без да обръща внимание на поздрава ми:

- ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЩЕ ИМА В СЪБОТА ВЕЧЕР????

Аз:

- Да, ще дават финала на "X factor". Не знаех, че го следиш !?!

Ем:

- Нееее!! Не глупачко моя, ще има парти у онва момче от горния клас....уф, как му беше името...

- Стивън. - прекъсна я едно русо, синеоко, високо 1.75 момче, което със сигурност имаше голям фен клуб....мечта за всяка тийнейдърка... - Ще ви чакам там момичета. Нали ще дойдете !?! - повдигна леко вежда и ме погледна, от което усетих как бузите ми пламват...После отмести поглед към Ем, но тя дори не трепна. Гледаше го с такава злоба....дали не й е направил нещо?

Отвърна вяло, че ще дойдем. Покрай нас минаваха някакви момчета от отбора по футбол, които го повикаха при себе си. Той ми намигна и тръгна с тях нанякъде. Още преди да спра да чувам гласа му по коридорите Ем ме побутна лекичко и ме загледа ядосано:

- Не говори с този. Той е от онези спортистчета, които те използват, а после те изоставят. Дори и не си и го помисляй. А и ти си имаш гадже за бога!! Какво говоря изобщо. - в този момент просто я гушнах, защото имах чувството, че ще се разплаче. - Уф, съжалявам не ми се говори повече за този...просто ще отидем на неговото парти..без да се влюбва  никоя в него. 

Аз:

- Не си разваляй настроението заради един тъпак.

Ем:

- Ок...

Забранена любовWhere stories live. Discover now