2.

115 11 0
                                    

Ora 23:17. Dusul cu apa rece mi-a devenit deja familiar. Casa in care stau nu are centrala asa ca sunt nevoit sa incalzesc apa. Niciodata n-am avut chef si m-am obisnuit sa o folosesc asa cum e, mai ales vara. Desi platesc chiria mai mult decat trebuie e in regula atata timp cat am un acoperis deasupra capului.

Iesind din baie putin infirgurat imi aud telefonul cum suna.

-Taaaax! Blondul meu preferat! se aude o voce din telefon. Ne duci si pe noi la clubul cel nou?

-Sigur ca da, raspund eu. Vin imediat sa va iau.

Primind adresa fug sa ma imbrac si parasind casa pornesc spre strada cunoscuta deja atat de bine. Baietii care m-au apelat, doi la numar, sunt niste clienti fideli. Desi stiu ca nu sunt om, ei ma trateaza ca pe unul spunandu-mi: "frate".  Toti cunoscutii stiu ce sunt de fapt. Unii s-au speriat, altii pur si simplu n-au vrut sa creada pana n-au vazut cu ochii lor. Soferul de la volan este doar o holograma, ca o reflectie in oglinda.

Ajuns la acel nou club, baietii ma invita inauntru. "N-am sa zabovesc mult. Imi arunc putin ochii si dupa plec.". Localul este deja plin. In orasul acesta nu exista persoana care sa nu petreaca, cel putin cei cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani. Intradevar, mai gasesc uneori si bosorogi cu bani care se cred ca la 20 de ani si care se uita dupa fete tinere si cu forme. Mereu pufnesc la scene de genul si imi spun in gand: "De parca s-ar uita la tine."

In final, la ora 00:00, isi face aparitia patronul clubului si ceva legat de chipul lui imi atrage atentia. Ochii lui nu pareau omenesti. Straluceau mai tare decat este normal, iar culoarea e diferita pentru fiecare ochi: cel stang rosu, cel drept albastru. Fara indoiala el este un Cybertronian ca si mine. Se pare ca e o corcitura intre un autobot si decepticon. Pf... Inca unul ratacit prin aceasta planeta. Daca as sta sa numar cati dintre noi sunt mi-ar lua o vesnicie. Multi dintre ei stau ascunsi mai mereu, insa unii au ales sa se integreze in viata oamenilor asa cum am facut-o eu si tipul asta....

Localul e unul dragut si decent, asa ca dupa ce aflu numele patronului si imi mai plimb ochii prin cladire, plec. "Flash..." imi spun in gand. "Interesant nume."

Ajuns aproape de casa observ din departare o silueta zvelta langa usa mea. Ma intreb cine e la ora asta si grabesc pasul catre silueta misterioasa...

Tot raul spre bineWhere stories live. Discover now