1.

177 12 1
                                    

"Unde va duc?"

"La aeroport, te rog."

Vesnicul schimb de replici. Deja mi-a intrat in reflex. Fara salutari, fara alte informatii suplimentare. Raspund numai daca sunt bagat in seama, dar de obicei nu se intampla.

Condusul in acest oras n-a foat niciodata mai simplu, caci am ajuns sa cunosc fiecare cartier si fiecare straduta asa ca pentru mine drumul catre aeroport e ca si cum as merge in linie dreapta, fara obstacole.

Taximetria e singurul lucru la care ma pricep, parca am fost creat special. Din aceasta "minunata" meserie imi castig banii, dar niciodata nu sunt destui. Ceva maruntisi din partea necunoscutilor, in rest, sume mari primesc de la cunoscuti. Practicand aceasta meserie de ceva timp mi-am facut clienti fideli. Ei au reusit sa-mi starneasca interesul doar prin insistenta lor de a afla daca sunt bine. Imi puneau intrebari si vazand ca raspundeam sec ma intrebau daca am probleme sau daca sunt ok. Incercam sa ma ascund, dar insistau pana cand reuseau sa scoata de la mine faptul sunt super falit si ca abia reusesc sa-mi platesc datoriile la casa. N-am vrut sa cersesc mila, dar ei au continuat sa ma sune si sa-mi dea bani in plus. Si totusi... cu ajutorul lor eu inca imi fac griji de faptul ca voi pierde casa si o sa fiu nevoit sa dorm pe strazi.

Incepe sa apuna soarele. Statia e la fel de plina de taxiuri ca de obicei. Sansele ca cineva sa ma aleaga sunt mici. Asteptatul in statie e ca o loterie. Ai un numar, daca cineva il alege ai castigat clientul.

Nu m-am dat absolut niciodata jos din masina. De ce? Deoarece adevaratul sofer nu este persoana de la volan, ci masina in sine. Eu, un Cybertronian, am ramas ratacit pe aceasta planeta si am reusit sa ma integrez si sa traiesc in acelasi ritm cu oamenii. Desigur, am si o forma umana si o folosesc in timpul in care nu sunt nevoit sa merg la munca. Ma comport exact ca un om normal, dar in unele cazuri, scos din sarite in trafic, imi cam pierd umanitatea:

-Baga-mi-as toata roata in mortii ma-tii! De unde p*** mea ai luat carnetul?!

Tot raul spre bineWhere stories live. Discover now