Utangaç Mavi -5

229 12 3
                                    

Sabah erkenden kalkmıştım. Hepimiz oturma odasında uyuya kalmıştık. Etrafa bakındığımda herkesin uyuyor olduğunu gördüm. Aklımdan geçen sinsi planı uygulamak üzere mutfağa gittim. Bir elime tava bir elime kepçeyi alarak kızların yattığı odaya gittim. Elimde bulunan tavayı ve kepçeyi birbirine vurarak yerde farklı yerlere dağılmış mışıl mışıl uyuyan kızların arasında dolandım.

Hepsi bana küfürler ederek uyanmıştı. Hatta bir kaç yastık yediğim de doğrudur.

Formalarımızı giydikten sonra Ayşegül ve Zeynep kahvaltıyı hazırlamak için mutfağa gitti. Elif Feyza ve ben de dün savaş alanına çevirdiğimiz odayı ayaküstü toparladık. Kahvaltımızı ettikten sonra okula gittik.

###

İlk ders ingilizce. Ne kadar mutlu oldum (!).

    Hoca derse baslamıştı. Ve ben uyku moduna çoktan girmiştim. Derse odaklanamayan kafam Atakan ile meşgul oldu. Atakan yerinde yoktu. Nerdeydi ki bu çocuk ?

     Ders zili çaldığı derin bir nefes aldım. Dersin bu kadar uzun olmasına bir kez daha lanet ettikten sonra bizimkilerle beraber kantine gittik. Mert ve Güray herkese kahve almak üzere gittiler. Geri geldiklerinde bize ve kendilerine kahveleri verdikten sonra onlar da oturdu.

     Atakanın geldiğini gördüğümde rahatladım. Ve yüzümde oluşan gülümsemeye engel olamadım. Atakan, adının Ayla olduğunu ve Atakanın kardeşi olduğunu öğrendiğim kız, daha önce okulda hiç gormedigim bir çocukla oturuyor ve sohbet ediyordu. Ben onları incelerken Ayla ile göz göze gelmiştik. Ayla bana baktığında yüzü düşmüştü ve ciddi bakmaya başlamıştı. Söylemeden geçemeyeceğim davranışları aynı abisiydi.

    Zil çaldı ve zille beraber içeri girdik. Tenefüste Atakanın yanında gördüğüm çocuk Atakanın yanındaki sırada oturuyordu. Hoca içeri girdikten ve çocuk kendini tanıttıktan sonra adının Barış olduğunu öğrendiğim yeni çocuk yerine oturdu. Ve hoca dersi anlatmaya geçti.

Tenefüste bizim çocuklar bahçeye çıkacaklarını söylediklerinde lavaboya gideceğimi söyleyerek merdivenlere yöneldim.

   Ben kızlar tuvaletine girdiğimde Ayla nın da arkandan geldiğini ve içeri girdiğinde kapıyı kilitlediğini gördüm.

   Ne yapıyordu bu kız?

》 " Selam Büşra ben Ayla tanıştığıma memnun oldum.  "

》 " B-ben de " diye kekeleyerek korktuğumu belli etmiştim sanırım. Ve Ayla gülerek konuşmaya devam etti.

》" Bildiğini sandığım kadarıyla ben Atakanın kardeşi yim. Ve abime ne kadar bağlı olduğumu tahmin edemezsin. Annem ve babam bir buçuk yıl önce ayrıldıklarında abim çok büyük tepki gösterdi. Ayrıldıklarını bize açıkladıkları gece evden çıktı ve ondan 1 yıl boyunca abimden  haber alamadık. Ben ise annemle kalıyordum. 

   Abimin 1 yıllık eğitimini durdurmuştu babam. Abim geldiğinde ise kaldığı yerden devam etti. Daha güçlüydü. Her şeyi içine atmış ve öyle gelmişti. Davranışları değişti sert bir insan oldu her an kavga edecekmiş gibi sanki, ama o hala abim.

  Mahkeme kararı ile abim babamla kalıyordu. Ama abim onunla kalmak istemeyince babam ona ev tuttu. Ama anneme yerini soyletmedi. Abim yine de görüşüyor tabi o ayrı. "

》 " Bana bunları neden anlatıyorsun ? "

》 " Abim sana farklı bakıyor ve onu üzmemen için seni uyarıyorum.  Inan bana senin iyiliğin için çünkü abim için yapmayacağım şey yoktur. "

dedikten sonra yanımdan geçerek gitti. Onu anlıyorum aslında abisini koruyor. Ve onu sevdiği belliydi. Peki ' sana farklı bakıyor ' ne demek ? Bu sözler kafamın içerisinde yankılanıyordu ve istemsizce sırıtmama neden oluyordu.

Utangaç  MaviOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz