Soru-Cevap

7.3K 185 36
                                    

Tekrardan merhaba,sevgili okuyucularım. Soru-cevap bölümüdür. İyi okumalar.

1- Kaç yaşındayım?
- 20 küsür diyerek konuyu kapatıyorum hemen:)
2-Kaç yıldır yazıyorum?
- Yaklaşık on yıldır yazıyorum.
3-Psikopat Sevgilim'in konusu nasıl ortaya çıktı?
- Kötü çocukların aslında iyi birileri olduğuna dair düşüncem Alacakaranlıktan çok daha önce vardı. Ancak benim amacım kötü çocukların gerçekten de kötü olabilecekleri. Bunu anlatan bir hikaye yazmak istiyordum.
4- Karakterlerin gerçeklik payı var mı?
- Öncelikle hayatımda insanları gözlemlemeyi sevdiğimi ve bunu çok sık yaptığımı söylemeliyim. Gözlemlerimden yola çıkarak kendini sert,duygusuz ve kötü gösteren insanların maske taktıklarının farkına varmamla birlikte bunu yazıya dökmek istedim. Yani karakterler yüzde yüz gerçek hayatla ilintili değildir. Ancak esinlenmeler söz konusudur.
5-Yaşanan olayların gerçeklik payı var mı?
- Merak edilen bunları yaşadıklarım veya yaşandığına şahit olduğum insanları tanıdığım düşünülüyorsa cevabım hayır. Ama bu gerçek olamayacağı anlamına gelmiyor. Sonuçta bu gezegende milyarlarca insan var. Her birimizin sıradan bir günü dahi diğerlerinden ister istemez farklı. Ben bunları yazarken hayalimde canlandırıyor olabilirim ama hep söyle düşünmüşümdür: belki de birileri bunları yaşıyor ya da yaşadı. Burada bahsettiğim olayların daha çok kötü işler ve kötü çocuk aktiviteleri ile ilgili olduğunu söylemeliyim.
5-Duygusal boyut hakkında neler söylebilirim?
- Bu hikayeyi okuyan büyük bir çoğunluğun duygusal olduğunu hissediyorum.  Hepimizde olmasa da bizler kötülüklerin ardında iyilik olduğuna inanan ve bunu araştırmaktan vazgeçmeyen insanlarız. Arslan ve Deniz ilişkisini duygusal yönden ele alırken bazen kendimi Deniz'in yerine koyarak yazdım. Ama hepsi tamamen bana uygun diyemem. Deniz karakteri duygusal ve bazen de uçlarda yaşayan bir karakter. İnatçı ve meraklı bir kız.  Bu gibi özelliklere sahip ve bu hayatı yaşayan bir kız ne yapardı sorusunu düşünüp yazmaya çalıştım.
6-Mesaj vermeye çalıştığm noktalar nelerdi?
- Öncelikle duygusal boyutu ele almak istiyorum. Hayatımızda inişler ve çıkışlar yaşarız. Zor kararlar vermek zorunda da kalabiliyoruz. Arslan ve Deniz ilişkisinde en çok bağımlılık konusu ele almak istedim. Bahsettiğim şey;  her ne olursa olsun Deniz'in Arslan'a olan bitmeyen sevgisi ve alışkanlığı.  Onların ilişkisini yazarken okuyucuların kendilerine şunu sormasını istedim: ben olsaydım ne yapardım? Çünkü duygusal yaşantımızda karşılaşabileceğimiz örnekler bunlar.
Mesaj verme kısmına gelecek olursam elbette her yazar gibi bir şeyleri göstermeyi amaçladım. Bunlardan en önemlisinin "gerektiğinde vazgeçip yola devam etmek" olduğunu söyleyebilirim.  Çünkü bazen en doğrusu bu oluyor.
Kötü çocuk meselesine gelecek olursam da böyle insanların olabileceğini belirtmek istedim. Dikkatli olmanın ve şüpheci yaklaşımların daha yararlı olabileceğine dikkat çekmek istedim. Unutmayalım herkes Arslan gibi sevgi dolu olmayabilir,yanlış anlaşılan da olamayabilir. Zaten aralarda Arslan karakterinde olmaması gereken davranışları gösterdim. En önemlilerinden biri "şiddet" in bu gibi ilişkilerde olabileceğini anlatmaktı.
7-Hikaye daha çok konuşmalar içeriyor ve betimleme çok az. Nedeni nedir?
- Bu sık karşılaştığım sorulardan. Edebi yönünün ağır olmasını istememe rağmen yapmak istemedim. Betimlemenin hakkını vermek için çok çalışılması ve çok iyi incelemelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Maalesef bunu yapacak zamanım pek yok. Okulum yoğun olduğu için fırsat bulamıyordum.  Bir diğer neden ise daha çok senaryo alanında gelişmek istememdi. Diyalog yazmaktan daha çok zevk aldığımı da söylemeliyim. Gerçek hayatta da öyle değil midir? Çoğu zaman karşımızdaki insanın konuşmasından anlarız duygularını: üzgün mü, korkmuş mu, sinirli mi...
8-Psikopat Sevgilim 3 olacak mı?
- Büyük ihtimalle hayır. Son bölümde Deniz ve Arslan'ın hayatından kesin olarak bahsetmedim çünkü okuyucular hikayeyi nasıl düşünülerse öyle bitirsinler istedim. Bu ilk sebepti. İkincisi ise Arslan ve Deniz'in çok çalkantılı bir ilişkiye sahip olmalarından dolayı ilerde olabileceklerin belirsizliğini anlatmaktı.
Yani bu belirsizliği aydınlatmayı okuyucularım bıraktım. Çünkü söyle bir düşündüğümüzde çevremizde ne olursa olsun bizler dilediğimiz gibi algılıyoruz,öyle değil mi?
9-Yeni bir hikaye yazacak mıyım?
- Evet,yaz aylarında. Konusu aşk üzerine olacak. Bu arada Ev Arkadaşım adlı hikayemin de aşk temalı olduğunu söylemek isterim.  O hikaye PS' ye göre daha eğlenceli ve daha günlük hayattan :)

Okuyan,beni destekleyen siz değerli okuyucularıma teşekkür ediyorum.  PS' nin kitlesini büyümede hikayeleri listenize alarak, arkadaşlarınıza önererek bana çok yardımcı oldunuz ve beni çok mutlu ettiniz.  Teşekkür ederim.

Hikaye yazmak bana kaçabilceğim bir dünya sağladı. Umarım aynı düşüncede olan okuyucularım da bir nebze olsun dilediklerini bulmuşlardır :)
Hepinize iyi akşamlar ♥
Not: Merak ettiklerinizi mesaj olarak atabilirsiniz. Soruları birebir yani burada paylaşmadan da yanıtlıyorum.

☆★Yaz aylarında, daha önceden de bahsettigim bir Psikopat Sevgilim:Arslan adlı kısa hikaye olacak. Haberiniz olsun :)

Psikopat Sevgilim 2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin