VAHŞETE SESSİZ KALMAYIN!

367 33 5
                                    

Söylenecek çok söz yok. Tuğçem benim yerime hepsini söylemiş. Onun yazısını aynen paylaşıyorum. Gazetelerde güncellenen haberler doğrultusunda Tuğçe’nin de izniyle bazı detaylar konusunda düzeltme yaptım. Facebook sayfalarımızda yer alan linkler aracılığıyla sizde sesinizi yükseltin.Hayatın içinden böyle bir not geçmek çok acı, cümleler ifade etmek istenenleri taşıyamıyor.

@Arsenik’ten

Hepiniz yeni bölüm umuduyla açtınız bu sayfayı belki de ama üzgünüm başka şeyler söylüyor olacağım ben...

Özge 20 yaşında hayalleri ve umutları olan gencecik bir kız. Bindiği minibüs şoförü tarafından gerçekleştirilen tecavüz girişimine karşı kendini korurken sonra vahşice katledildi. Suç ortaklarıyla birlikte olayı örtbas etmek istese de neyse ki bunu başaramadılar.

Üç insan müsveddesi pislik hak ettikleri cezayı bulmalı.

Konu hakkında haberlerin altındaki yorumları gördüm de "yapmıştır bir orospuluk" "kesin tahrik etmiştir" "kız başına ne işi varmış" ve daha nice çirkin ifadeler.

Bu mantıkla biz kadınlar hiç dışarı çıkmayalım. Hiç gülmeyelim, hiç konuşmayalım. Hiç bir çocuk evinin önünde ip atlamasın, hiçbir köpek tenha sokaklarda gezmesin, hiçbir ördek suda yüzmesin, hiçbir damacana olduğu yerde ağzı açık durmasın.

İnsanlar da tahrik olmasın öyleyse.

İnsanların sapkınlıkları kabul edilebilir düzeye indirgeniyor bu şekilde.

Tecavüz,  pedofili, ensest bunlar kabul edilebilir şeyler değil arkadaşlar.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeyin. Buna sessiz kalmayın.

Bizler sustukça çocuk gelinler, annesinin emekli maaşını alabilmek için zor kullanıp ardından tecavüze edenler, kocası tarafından tecavüze uğrayıp kocamdır diyip sessiz kalanlar, küçük kızına yada oğluna tecavüz eden anne babalar, rızası var deyip 13 yaşındaki çocuğa tecavüz edenler, damacanadan tahrik olanlar ve daha birçokları artacak.

O kadar çok cümle o kadar çok nefret var ki içimde bunları sağlıklı olarak kelimelere dökemiyorum. Midemi bulandıran insanların varlığı bile nefes almamı zorlaştırıyor.

Sessiz kalmayın arkadaşlar, kabul etmeyin, içinize sindirmeyin, üzülüp geçmeyin.

Sesinizi duyurun...

2-3 yıl ceza alıp sonra yine aramıza katılmalarına izin vermeyin.

En önemlisi kader deyip, yazık deyip geçmeyin. Kabul edilebilir görmeyin.

Özge için change.org da müebbet ile yargılanmaları için bir imza kampanyası var. Linkini yorumda paylaşıyor olacağım.

Özge’nin yerinde ben olabilirdim. Sen olabilirdin. Kardeşin olabilirdi. Okul arkadaşın,  karşı komşun, kuzenin olabilirdi. Ne fark eder tanımadığın biri olabilirdi ama insandı.

Susmayın lütfen.

Tuğçe...

Hayatın içinden notlar - 1Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin