Bölüm 5

686 28 0
                                    

5.BÖLÜM

Edward her zamanki iş yoğunluğuyla stresli bir şekilde başa çıkmaya çalışıyordu. Birden çalmaya başlayan ısrarcı telefon çalışmasını böldü.Çalışması bölündüğü için yüzünü buruşturan Edward telefonu sinirli bir şekilde açtı.Edward daha konuşmaya başlamadan karşıdan gelen soğuk ses devreye girmişti. ‘Edward,merhaba ben Riley seninle buluşup konuşmamız gereken bir mesele var.Bana ayıracak vaktin var mı ?’ Edward hoşnutsuzlukla cevap verdi ‘Çok işim var buradan söyleyemez misin ?’

 ‘Edward bunu söylemek bana ne kadar vazife bilemiyorum ama..Bella seni aldatıyor. Üstelik tek kişiyle de değil. Biliyorsun ben onun en yakın arkadaşıyım herşeyini bilirim. Geçen gece bana hepsini itiraf etti. Senden çok bunaldığını ve seninle birlikte olmak istemediğini söyledi. Bunları sadece birinin aptal yerine koyulmamasını seyretmemek için söyledim .O seni hiç sevmedi. Ayrıca yeni sevgilisi de benim.Sanırım artık gerisini sen halledersin.’

Bu saçma sözlerden sonra kapanan telefon Edward’ın aklını karıştırmıştı. Neydi bu şimdi ? Şaşkınlıkla elinde kalan telefonu yerine koydu.Başını ellerinin arasına alıp düşünmeye başladı.Uzun bir süre öyle kaldığını farketmemişti.Telefonuna gelen mesaj sesiyle irkildi.

‘Yarım saat sonra sahildeki kafeye gel ve gerçekleri gör. –Riley.’ Edward Bella’ya tüm kalbiyle inanıyordu.Gittiğinde göreceği manzara Riley’i utandıracaktı ve karısı masum çıkacaktı. Bella sahildeki kafede oturmuş kahvesini yudumluyordu.Gözlerini kapayarak denizin kokusunu içine çekti, dünyada onun için en büyük huzurlardan biri buydu. Birden yanındaki sandalyenin çekilmesiyle irkildi.Dönüp baktığında Riley sandalyeye oturmuş ve yüzünde büyük bir gülümsemeyle ona bakıyordu.Bella da ona hafifçe gülümsedi Edward’ın hiç hoşlanmadığı yakın arkadaşına.

 ‘Nasılsın bakalım Bella.’

‘İyiyim Riley sen nasılsın.’ Riley yüzü düşmüş bir halde

‘Bunu sana söylemek nasıl olur bilemiyorum.’

Bella şaşkın ve meraklı gözlerle ona bakıyordu.Riley tuttuğu nefesini verip ‘Edward seni aldatıyor.’demişti bir çırpıda.

‘Ona zaten güvenmediğimi sana söylemiştim.Ama geçen gün şirketinize seni görmeye gelmiştim.Onun odasının önüne geldiğimde içeriden bir takım sesler geliyordu.Kahkaha sesleri..Edward’ın kahkahasıydı..bir kadınla konuşuyordu..samimi bir şekilde.’ Bella bıkkınlıkla gözlerini çevirdi.

 ‘Riley Edward beni asla aldatmaz.Biz birbirimizi çok seviyoruz.Ben onun beni aldattığına asla inanmam ve böyle kelimelere de karnım tok.’ Riley göz ucuyla karşı masaya baktığında kılık değiştirmiş birinin yani Edward’ın onlara baktığını biliyordu.Salak Edward başka kim olabilirdi ki.Karısı ona kuşkusuz inanıyorken o inanmıyor ve buraya geliyordu.Kesinlikle Bella’yı haketmeyen biriydi.Bella denize bakarken Riley birden Bellaya yaklaştı ve kendine çevirip dudağına ufak bir öpücük kondurdu. Bella şaşkınlıkla geri çekildi ‘Ne yaptığını sanıyorsun sen ?’dedi. ‘Sana hakettiğin bir öpücük veriyorum.O salak kocan senin kıymetini bilmiyor.Onu haketmediğini bir gün anlayacaksın.Ayrıca öpücüğüm için de kızma bana.’

 Bella bugün çok yorgun hissettiği için Riley’e hiç bir şey yapamamıştı.Sinirle dudaklarını sildi.Öpücüğüne kızmamıştı çünkü Riley’in duygularının karışık olduğuna emindi.Bu öpücük Bella için önemli olmayabilirdi.Peki bunu dışarıdan gören biri yani Edward’a göre büyük önem kastetmiyor muydu ?

HEM ÇARE HEM DERTSİNUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum