4. díl - Možná.

209 25 5
                                    

"Ahoj Wille." Willovi se rozzáří úsměv ještě víc a já se nad ním také pousmála. Stojíme těsně pod schodami školy a s Willem si zase vyměňujeme oční kontakt, který už trvá nebezpečně dlouho. Zase jen stojíme, usmíváme se a díváme se na sebe. Skupinky lidí, které Nás míjí si Nás prohlíží ještě víc, než obvykle, ale to je mi teď jedno. Má nádherné oči. Pokaždé, co se naše oči střetnou mi příjdou krásnější. Mohla bych se na ně dívat hodiny a pořád by to bylo málo. Rychle přestanu lítat v oblacích a uhnu pohledem na Lill.

"Tohle je Lily. Lily, Will. Wille, Lily." Will přesune svůj pohled na ní. Kývne a zvedne jeden pravý koutek.

"Těší mě." Lily začne zmatkovat tak, jak když se jí líbí nějaký kluk. Je krásná, takže byste řekli, že Lily nemá problém s flirtováním, ale je to opak. Lily se flirtováním pořád vyhýbá, tak jako já. Kluků měla dost, ale to určitě nebylo skrz její flirtování. Podívá se na mě, pak rychle na zem, a pak na Willa. S kamennou tváří taky přikývne.

"Taky mě těší." A já se znovu pousměji, protože vím, jak ta vevnitř šílí, ale její kamenná tvář říká něco jiného. Will se podívá zpátky na mě. Prohlédne si mě celou jeho pohledem, u kterého se usmívá.

"Sluší ti to. Dneska Billy talent? Dobrej výběr. Byl jsem na nich v Londýně. Byli vážně super." Kdybych věděla, že ho dneska zase potkám, tak se obleču líp. Nemyslím triko Billy Talent, ale spíš ty roztrhané rifle, které nosím snad všude, kam můžu. Jsou moc pohodlné, ale vypadám v nich hrozně. Nikdy mě názor ostatních spolužáků nezajímal, tak co se to se mnou děje?! Musím se uklidnit a vrátit do reality!

"Jo jsou super. My už musíme jít, tak se měj Wille." popadnu Lily za ruku a přímo s ní utíkám do schodů.

"Co blázníš Jess?! Vždyť on po tobě úplně šílí! Proč se takhle bráníš?! Je hrozně sladkej, takovýmu se nevyhýbej!" Vymkne se z mého sevření a dívá se na mě rozzlobeným pohledem. Skloním hlavu a začnu přešlapovat v converskách.

"Víš, jak to dopadá Lill s takovými kluky... Chtějí Tě jen na jedno, a když je omrzíš prostě Tě odkopnou. A takhle já nechci skončit. Už tak o mně koluje hodně drbů a já nechci, aby o mně kolovalo ještě jaká jsem v posteli nebo tak. Navíc se baví s Christinou. A zapomínáš, že s ní byl včera na rande." Lill se podívá do země a uzná, že na tom něco bude.

"Máš pravdu Jess, ale všichni kluci takoví nejsou. Není špatný riskovat. Láska je krásná a všechno kolem ní. K lásce patří i ty špatný věci, ale když toho člověka miluješ, tak se snadno vyřeší. A vy dva na sebe koukáte, jako kdybyste pro sebe byli stvořeni. Dívej se Jess, jak to mezi Vámi jiskří a to jste se spolu bavili dvakrát. Možná šel s Christinou na rande, ale nevíš, proč. Nikdy to není tak, jak to vypadá. Včera se tě zastal ne? Kdyby s ní něco měl nebo jí miloval zastal by se jí ať udělá cokoliv. A pochybuji, že se na ní dívá, tak jak na tebe. Láska si vybere sama Jess a city nezměníš. Měla by si na něj být aspoň milejší, aspoň kvůli mně Jess. Je fakt kus, musíš být milá!" Podívám se na Lill a teď musím uznat já, že má v něčem pravdu.

"Tak já se pokusím být na něj hodnější, ale až se dozvím co je vůbec zač a jak to má s Christinou." Lily zvedne hlavu a začne trojčit.

"Jee Jess ty jsi hrozně paličatá, ale dobře můžu být ráda, že si vůbec něco uznala." usměju se a pokrčím rameny. Když v tom zazvoní zvonek na první hodinu.

"Kruci!" vykřikneme s Lily a utíkáme ke skříňkám. Úplně jsme zapomněly na čas a teď příjdeme pozdě.

"Co máš za hodinu Jess?" beru první učebnici, která leží ve skříňce a zamykám ji.

Hell of Life. [CZ]Kde žijí příběhy. Začni objevovat