4

268 13 7
                                    

Ethan: Bedankt voor de leuke namiddag! Zie je morgen op school :).

Ik las het sms'je wel drie keer opnieuw. Hij vond het leuk!

Ik: Ik vond het ook super! Tot morgen.

Ik staar voor me uit. Nu heb ik echt geen zin meer in dat wiskunde huiswerk. Er wordt op mijn deur geklopt, het is mijn broer. Hij is 3 jaar ouder dan mij en zit in zijn laatste jaar middelbare school.

"Wat moet je Thomas?" zeg ik geirriteerd.

"Straks komt Joyce langs. Wil je deze keer vriendelijk tegen haar doen?" Joyce is de vriendin van mijn broer, Joyce en ik zijn niet de beste vriendjes. Integendeel

"Ik zal proberen", zeg ik met een knipoog. Dan gaat mijn broer weer weg. Ik lees de sms van Ethan nog een keer en doe dan mijn boeken open. Het moet dan maar.

...

Donderdag en vrijdag gaan in een roes voorbij. Ik praat af en toe eens met Ethan en sms ook met hem. De bel van het laatste lesuur gaat en ons groepje staat zoals gewoonlijk op vrijdag, nog wat bij te kletsen in de fietsenstalling. Enkel Kai en Ethan staan er nog niet. Maya, de tweeling (Lilly en Jaimie) en ik staan te wachten op hun als plots Mackenzie naar ons komt gelopen. Zonder het door te hebben rol ik met m'n ogen, gelukkig is ze nog ver genoeg en kan ze het niet zien.

"Sta je op je vriendje te wachten?", zegt ze met haar ogen op mij gericht. Als ze niet oppast komen er straks nog lasers uit. 

"Welk vriendje?" vraag ik verbaasd. Ook Maya, Lilly en Jaimie staan er bij met een verwonderd gezicht.

"Ethan. Natuurlijk. Nou je 'vriendje' staat buiten te knuffelen met een tweedejaars."

"Hij is mijn vriendje niet." floep ik eruit. Ik weet niet waarom maar ik voel een steek van jaloezie. Maar dat gevoel is minder sterk dan de haat voor Mackenzie. Ik moet mezelf tegenhouden anders krijgt ze zo een klap in haar gezicht. Moest je m'n pols voelen, zou het lijken op een sloophamer.

Mackenzie doet haar mond open om nog iets te zeggen maar ik ben al op m'n fiets gesprongen en naar buiten gereden. Mijn vriendinnen volgen mijn voorbeeld. Buiten staat Ethan inderdaad te knuffelen met een tweedejaars. Kai is nergens te bespeuren. Ik negeer het en fiets de straat uit, met Maya, Lilly en Jaimie achter me aan.

Niemand praat over wat er net gebeurt is. Als we bij mijn huis aankomen zeg ik gedag aan Maya en fietst ze door. Ik blijf even staan en keer dan terug richting het weiland. Zelfs Maya mag niet van mijn geheime plekje weten. Ik zet mijn fiets tegen een boom en ga op de open plek waar de schommel vroeger stond,zitten.

Er spookt een woord van 5 letters door m'n hoofd.
Ethan.

Wat is er toch mis met me?

Ethan is totaal m'n type niet. En hij heeft waarschijnlijk toch al een vriendin. Komaan, zo een knappe jongen heeft toch wel een vriendin? Vind ik hem knap?

M'n gsm trilt in m'n broekzak.

Mijn moeder vraagt waar ik blijf. Ik neem m'n tas en loop richting m'n fiets.

...

Ethan heeft me de hele avond ge-sms't. Ik had mijn gsm uitgezet. Ik vond dat ik nood had aan een avondje voor mezelf. Een lekker warm bad en filmpje kijken op de pc. Voor even dacht ik niet aan dat woord met vijf letters.

Op dit moment ben ik me aan het klaarmaken voor dansles. Ik moet vanmiddag vijf uur trainen want volgende week heb ik een belangrijk dansexamen. Spannend. Dansen is mijn passie. Als ik dans denk ik aan niets meer. Ik ben alleen met de muziek.

Ik sms nog even naar Mattias dat ik er aankom. Mattias zit ook bij me op dansen en we fietsen altijd samen. Het is wel driekwartier fietsen maar dat heb ik er voor over.

"Mam, tot vanavond ik ben naar de dansles. Ik eet wel in de dansschool." roep ik terwijl ik naar buiten ga. Ik spring op mijn fiets en fiets naar het einde van de straat waar Mattias al staat te wachten. Ik zie hem al van ver door zijn felgekleurde kleren. Wat is hij toch gek.

...

Ik dans de longen uit mijn lijf. Mijn hart klopt op het ritme van de muziek. Ik heb nog nooit zo goed gedanst. Ik ben plots helemaal alleen, in het weiland. Ik word één met de muziek. Het lied loopt ten einde en mijn hart klopt trager

"Prachtig" roept mijn dansleraar. "Je bent helemaal klaar voor volgende week, spaar je spieren! Ik zie je dan." Hij knipoogt en zet de muziek aan voor de volgende danser. Ik neem m'n tas en doe m'n sweater aan. Ik loop naar de kantine en ga bij Mattias zitten. Hij wacht hier al een halfuur.

"Zullen we wat eten en drinken bestellen?" vraag ik, nog een beetje buiten adem van het dansen. Ik bestel een stuk pizza en een watertje. Ik sterf van de honger. Terwijl we wachten op het eten krijg ik een sms van.. Ethan. 

Ik moet je spreken! Wanneer kan ik je zien?.. Negeer me niet. x -E

Mattias merkt dat mijn gezichtsuitdrukking van blij naar verward gaat.

"Is er wat?" vraagt hij, duidelijk bezorgd. Op dat moment komt de serveerster met ons eten aan.

"Uhm nee hoor." antwoord ik snel zonder hem aan te kijken.

"Komaan, vertel. Ik weet wanneer je liegt! Kiara?"

Ik kijk hem twijfelend aan en begin dan mijn verhaal te vertellen;

"Nou, er is een nieuwe jongen...e-"

"Een jongen?" hij kijkt me met een scheve glimlach aan.

"Ja, ik weet niet wat het is maar ik krijg hem niet uit m'n hoofd. Ik weet dat hij waarschijnlijk een vriendin heeft. Maar nu stuurt hij me een sms dat hij me moet spreken."

Ik zie Mattias even nadenken. 

"Waarom denk je dat hij een vriendin heeft?"

"Omdat hij zo knap en lief is."

"Je bent verliefd Kiara."

"Nietes"

"Welles, je moet zo snel mogelijk antwoorden op z'n sms"

"Waarom zou ik? Mattias ik wil niet dat er weer een klootzak mijn hart breekt."

"Ik doe het als jij het niet doet."

"Klootzat" zeg ik verslagen "Goed dan ik doe het" ik begin te grinniken

Ik begin een sms naar Ethan te typen

Kom morgen om 14u naar het weiland xK

"Zo je zin. Kunnen we dan nu eten.. Ik sterf!"

Dan schieten we allebei in de lach. Die gekke Mattias toch.

-----------------------------------------------------------------------------------

A/N : Zo een wat langer hoofdstuk! Daarom duurde het ook wat langer :) Ik vind dat er nogal veel gebeurt is in dit hoofdstuk, dus het volgende word waarschijnlijk weer wat korter. Comment & Vote! Tips zijn altijd welkom :) Ik heb binnekort vakantie dus zal dan veel updaten!! Trouwens de foto die hier bij hoort is wanneer Kiara aan het dansen is en het voelt alsof ze in het weiland staat c;


A Simple Love StoryWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu