Hoofdstuk 1

4.7K 179 13
                                    

Lees eerst het hoofdstuk hiervoor!

"Hoe laat is het eigelijk" zeg ik en kijk om me heen zoekend naar mijn telefoon. "Tijd voor cola en chips" zegt Tim die naast mij op de bank neer ploft. "Zet de film maar aan" zegt Tim en ik klik op de afspeelknop. "Maar even serieus hoe laat is het ik heb met rein afgesproken" "boeien" ik haal mijn schouders op Tim heeft gelijk, als rein tijdens de film al komt kan hij toch gewoon mee kijken.

"Gun mij ook" zeg ik en ik pak de zak naturel chips van Tim af. Ik pak een grootte hand uit de zak en geef de zak vervolgens weer terug aan Tim. Na dat ik pas 2 chipjes heb gegeten hoor ik de deur bel al gaan. "Kut das rein, geef de zak" beveel ik. Tim geeft ze zak en ik gooi de chips die ik in mijn hand had terug de zak in. "Waar slaat dat op" zegt Tim lachend. "Anders denkt rein dat ik super veel eet. " zeg ik en loop richting de hal terwijl Tim vanuit de huiskamer niet meer bij komt.

"Hey" zeg ik zachtjes als ik rein zie staan. Ik weet niet waarom naar hij kan me soms nog steeds zo verlegen maken. Hij ziet er goed uit vandaag, heel goed. Hij heeft een lichte spijkerbroek aan en een wit shirt met een v-hals. Zijn haar zit zoals altijd perfect in model en hij heeft een zonnebril op die weerkaatst waardoor dat ik mezelf kan zien en zijn ogen niet.

"ben je er klaar voor" vraagt hij "uwee ik ben eigelijk nog een film aan het kijken met tim, kijk je anders het laatste stukje mee? Gaan we als de film afgelopen is wel naar het restaurant" "sure" zegt rein en hij stap naar binnen. hij doet de voordeur achter zich dicht. "Ow ik ben nog iets vergeten." Zegt rein "wat dan" "hey" zegt hij en hij plaats een korte kus op mijn lippen. Ik glimlach naar hem en we lopen de hal uit, de woonkamer in.

Tim zit nog steeds lachend met de zak chips in zijn handen. "Tim zo grappig was het niet" "jawel" zegt hij en hij kijkt nog steeds gniffelt naar de film. "Wat" vraagt rein en Tim begint weer te lachen. "Nou" "Houd je mond er over" zeg ik chagrijn tegen Tim en werp een boze blik ligt zijn kant op. "oke oke" zegt hij en went zijn blik af. Rein kijkt ons niet begrijpt aan. "Laat het maar, iets tussen broer en zus" zeg ik en ga weer op de bank zitten rein gaat naast mij zitten en kijkt verveeld naar de film, waarschijnlijk snapt hij er helemaal niks van omdat hij natuurlijk midden in de film pas begon met kijken.

"Wil je ook chips" vraagt Tim die de zak voor mij langs aan rein aanbied. "Nee dankje" antwoord hij. Tim haalt zijn schouders op en propt nog meer chips in zijn mond. Na enkele minuten besluit ik rein te vragen of hij wil gaan ik zie aan zijn gezicht dat hij zich echt heel erg verveeld namelijk. "Gaan" fluister ik naar rein en hij knikt "graag ik snap niks van deze film"

"Wij gaan" zeg ik en ik sta op "veel plezier" zegt Tim "Dankje" beantwoord rein hem die ook opstaat en we lopen naar de deur "tot vanavond" zeg ik nog en dan stappen we de deur uit. Als we buiten staan stopt rein. "Moet je geen vestje of iets aan doen? S'avonds koelt het af he" ik schud mijn hoofd. "Nergens voor nodig."

"Ik hou echt van de zomer" zeg ik en Ik kijk om me heen in de zomer voel ik me altijd helemaal blij. lekker warm weer, kan je korte broeken, jurkjes enzo aan waardoor je je mooier voelt en alles is zo kleurrijk. ja, de zomer is echt mijn favorieten seizoen. zoveel beter dan de koude winter.

Ik voel rein zijn hand de mijne vastpakken en een warm gevoel gaat door mijn lichaam, ik kijk op zij naar rein die me glimlachend aan kijkt. "6 maanden is best lang" zeg ik "klopt, maar als het aan mij ligt nog lang niet lang genoeg" ik knik.

Bij het restaurant aangekomen hangen we onze jassen op aan een grote kapstok en lopen we naar binnen, de ober wijst ons een tafel en rein schuift mijn stoel voor me naar achter wat me laat smelten.

"Wat neem jij" vraagt rein die de menu kaart bekijkt. "Uwee" ik was zo druk met staren naar rein dat ik nog helemaal niet in de menu kaart gekeken heb, snel open ik hem en blader er door heen. "Lasagne met cola" "ik neem ook de lasange denk ik maar dan met 7-up"

Ik knik en leg de menu kaart weg.
"Weten jullie het al" vraagt een serveerster. "Twee lasagne een 1cola en een 7-up." De serveerster knikt en loopt weer weg.

het was een geweldig idee van rein om naar een Italiaans restaurant te gaan om te vieren dat we 6 maanden samen zijn maar het voelt ook raar, omdat het de laatste keer is dat ik hem zie dezen maand.

De serveerster komt weer aangelopen en zet twee glazen met drinken "een cola?" "Voor mij" zeg ik en "alsjeblieft" zegt ze en ze zet de cola voor mij neer " "en alsjeblieft" zegt ze en zet se 7-up voor rein. "Bedankt" zeg ik en glimlach even naar haar. Ze knikt en loopt weer weg.

"Ik ga je zo erg missen" zegt rein en draai rondjes op tafel met het bier viltje waar zijn drinken op was gezet. "Ik jou ook, maar we gaan gewoon heel vaak facetime en whatsappe. Rein knikt en kijkt dan met een flauw glimlachje op.

"Ga je zelf niet op vakantie dan" vraag ik en rein ze blik verstijfd. "Uwee nee uwee me vader moet hier blijven voor zijn werk" zegt hij en hij kijk gauw weg. Oké raar? Zal wel niks zijn, hij baalt waarschijnlijk gewoon dat hij niet op vakantie gaat. "Ik heb er wel zin in, ondanks dat ik jou ga missen natuurlijk. 4 weken lekker warm weer, zwemmen" "stop ik word jaloers" zegt rein en slaat zijn handen voor ze gezicht wat me laat lachen.

Ik en rein lopen op weg naar huis, het is best stil en het is niet zoals normaal een 'fijne stilte' het is een snijdende stilte Rein zit ergens mee ik voel het. Hoe hij sommigen onderwerpen vermijd of er op in gaat, er llopt iets niet. Maar als er echt iets was had hij het mij toch best kunnen vertellen? "Kom me morgen anders uitzwaaien." zeg ik om de stilte te verbreken. "Ik zou wel willen, maar je gaat toch morgen ochtend om 7 uur al weg." "uwee owja vergeten" "ik kan wel vragen of ik bij je mag blijven slapen."
Ik knik "graag"

ik bibber een beetje, s'avonds is het kouder dan toen we hier heen gingen. Rein had weer eens gelijk ik had een zomerjasje aan moeten doen. "Koud?" Vraagt rein en ik knik. Hij slaat zijn arm om me heen en drukt een kus op mijn hoofd. Mijn boven arm waar rein zijn hand ligt gloeit, hij moest eens weten hoe gek hij me maakt.

Elke aanraking geeft me een warm gevoel, elk complimentje laat me blozen. Elke blik laat de vlinders in mijn buik rond vliegen elke zoen maakt me gek en elke keer als ik naar hem kijk voel ik dat geluk gevoel weer. "Ik hou van je" zeg ik zachtjes. "Ik ook van jou" zegt rein terug. "Voor altijd?" "Voor altijd"

I think i love us 2.Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ