Hoofdstuk 8 : Felix' verhaal

182 1 2
                                    

Ik deed de deur open en in de deuropening stond Felix. Ik deed een sprong naar achter en zakte door mijn knieën, klaar voor de aanval. Ik gromde 'Wat kom je hier doen?' vroeg ik terwijl ik elke beweging checkte die hij deed. Wat raar, het stond niet in aanvals houding? 'Ik kom je helpen. Ik heb genoeg van Jane.' Zei hij terwijl hij heel voorzichtig de deur achter zich dicht deed. Ik bleef in aanvalshouding staan 'Hoe weet ik dat ik je kan vertrouwen? en dat dit geen afleidings manouvre is, zodat Jane Renesmee kan vermoorden? Renesmee!' Ik rende naar boven, naar de kamer van Rosalie. Ik zag Renesmee in overeind in bed zitten, terwijl ze luisterde naar wat er beneden gebeurde. 'Wie is er mam?' Ik liep naar haar toe en gaf haar een knuffel. 'Kom je mee naar beneden schatje? Ik heb liever dat je bij me in de buurt blijft.' Ik pakte haar kussen en deken en samen liepen we naar beneden. Felix stond nog op precies dezelfde plek. 'Ga zitten' gromde ik. Ik vertrouwde hem nog niet helemaal, maar hij had me tenminste niet aangevallen en Renesmee was veilig. Ik ging op de grote bank zitten en Renesmee ging liggen met haar hoofd op mijn schoot. 'Vertel' beval ik Felix en Felix ging in de andere bank zitten en begon te vertellen:

'Ik ben honderden jaren bewaker geweest bij de Volturi. En vannaf het begin waren ik en Dimitri de schoothondjes van Jane. Alek is haar broer. Die volgt haar altijd en overal. Dimitri lijkt het niet erg te vinden om alles te doen wat Jane zegt. Maar ik Heb vaker gehad dat ik iets niet wilde. Dan gebruikte ze haar gave en deed ze mij pijn tot ik toegaf. Zolang ik deed wat zij zei, deed ze me geen pijn. Ik heb vele levens beindigt voor haar. Ik moest wel anders zou ze mij vermoorde of pijn doen tot ik gek werd. Maar nu is ze te ver gegaan. Ik heb het er met Dimitri over gehad, maar die vind dat Jane wel gelijk heeft. Ik heb zoals ik al zei meerdere levens beïndigt, maar nu gaat het om een onschuldig lief kind! De vorige keer dat we kwamen heb ik ook al geprotesteerd, maar toen heeft Jane me zo lang pijn gedaan, dat ik er niet nog een keer tegen in wilde gaan. Ik had de opdracht gekregen om deze avond jullie huis in de gaten te houden en dit was de perfecte kans om met je te praten.'

'Dus... als ik het goed begrijp wil je overlopen naar onze kant?' Zei ik vertwijfeld. Zijn verhaal klonk erg appart. 'Ja, ik wil me bij jullie aansluiten. Als jullie dat goed vinden' voegde Felix eraantoe. 'hmm...' daar moest ik even over nadenken. 'Okee. ik heb 4 voorwaardes 1: als Maggie er is kan ze kijken of je de waarheid spreekt. Als je hebt gelogen zullen we je vermoorden. 2: Je blijft hier en je gaat niet weg. Ik moet je constant in de gaten kunnen houden, zodat je niet Jane op de hoogte kan houden. 3: Je doet wat je kan om ons te helpen. 4: Je verteld me alles waar Jane nu mee bezig is.' Ik keek hem strak aan. 'Okee' zei hij 'Daar kan ik me wel aan houden.' Ik zag geen elke spoortje dat op liegen wees. 

Ik zag dat Renesmee in slaap was gevallen. Ik durfde haar nog niet alleen boven te laten, dus ik liet haar op de bank slapen. 'Oja' zei ik terwijl ik me omdraaide naar Felix '5e voorwaarde: Jij voedt je met mensen, toch? Daar moet je mee stoppen. Om jou 24/7 in de gaten te houden jagen we morgen samen op dieren. Begrepen?' Hij keek me even vertwijfeld aan, maar stemde toen in. 'Zo. Wat gaan we nu doen?' Ik liep naar de tafel met de pappieren voor Jacob en Renesmee en stopte dat in een map. Voor ik kon antwoorden ging de deur open en kwam Alice binnen lopen.

'Hoi Felix' zei ze. Felix keek me verward aan. 'Alice kan in de toekomst kijken. Ze heeft je waarschijnlijk aan zien komen, of niet Alice?' Alice kwam naast me zitten 'Jep!' Zei ze vrolijk. De zon was ondertussen al aan het opkomen. Alice' ogen werden vaag en toen keek ze me verrast aan 'Ons leger komt eraan!'

Twilight 5 : SunriseWhere stories live. Discover now