Hoofdstuk 4 Onverwacht nog meer bezoek

201 1 2
                                    

Iedereen bevroor. De Cullens kwamen snel weer rond mij en Renesmee staan. We keken waar de stem vandaan kwam. 'Aro' fluisterde Alice. En inderdaad kwam Aro een paar tellen later de open plek op lopen. Aro begon met een kalme stem te praten: 'Goede middag allemaal. Wat een verrassend genoegen om jou hier te zien Carlisle. Ik was mijn wachters aan het volgen, die allemaal niet waren waar ik ze had opgedragen om te zijn.' Hij wende zich tot Jane 'Mijn lieve Jane, wat doe jij hier? Vechtend met de Cullens? Het zijn onze vrienden' Jane schonk mij een kwaadaardige blik en keek toen weer naar Aro met een onschuldig gezicht. 'Dat kleine meisje heeft de Volturi ten schande gemaakt! Ik wilde wraak nemen.' Nu leek Aro oprecht verbaasd. 'Je kwam wraak nemen zonder het mij te vertellen? Dit kan onze hele vriendschap verpesten!' Nu klonk hij boos 'Jullie kunnen niet zomaar weggaan van jullie post om maar even wraak te nemen op een klein onschuldig meisje!! Dat moeten jullie eerst met ons bespreken! Wat moet ik nou toch met jullie?' Hij wende zich weer tot Carlisle 'Het spijt me heel erg Carlisle, ik heb hier nooit toestemming voor gegeven en zou dat ook nooit doen. Wij vertrekken nu weer. Tot ooit' En met een laatste knik draaide hij zich om en verdwenen ze uit het zicht. 

'Wat gaat er nu gebeuren?' vroeg ik. Ik werd bloedzenuwachtig van Edward en Carlisle. Die aan het ijsberen waren in de nieuwe woonkamer. Jacob zat naast me. Ik had het hele verhaal verteld. En Renesmee had het hem 'laten zien' op haar eigen manier. Hij voelde zich vreselijk schuldig. Hij was aan het jagen geweest en toen hij terug kwam, was het huis leeg. 'Ohw, als ik nou gewoon bij haar was gebleven...' 'Dan was precies het zelfde gebeurt' onderbrak ik hem. Alice zat met Jasper in een hoekje om de toekomst af te speuren, maar de Volturi had nog niet besloten. Rose was Nessie aan het voeden. En Emmet zat op de andere bank en hoopte dat het tot nog een gevecht zou leiden. 'Ik had hem bijna ingemaakt!' zei hij. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Volgende dag

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'Mammie!' riep Renesmee 'Ja? wat is er Nessie?' 'Waar gaan jullie naartoe?' Het was maandag en wij moesten allemaal naar school. Esmee zou op Renesmee passen. 'Naar school liefie' zei ik. 'We moeten nu echt gaan, anders komen we te laat op onze eerste schooldag' zei Edward. Dit was mijn eerste schooldag als vampier. Ik was best benieuwd hoe dat zou zijn. Ik was ook nog bang voor al dat bloed. Ik had me extra gevoed.. Maar toch? 'Rustig maar Bella, je hoeft niet bang te zijn. Wij zullen je helpen. Mij is het ook gelukt' Knipoogde Jasper naar me. Hij had het het moeilijkst gehad om 'vegetariër' te worden. Edward kwam naast me zitten op de achterbank en kneep even in mijn hand. Hij keek betekenisvol naar Jasper en ik voelde gelijk een rust over me heen glijden. Daar ging ik dan, mijn eerste schooldag als vampier.

De school leek op die van Forks, maar dan groter. De parkeerplaats stond vol met auto's en de school was al aan het vollopen. Edward tilde me uit de auto en hand in hand liepen we naar de school. Iedereen staarde ons aan. Ik voelde het gewoon. Het rook overheerlijk al dat bloed. M'n keel brande. 'Edward, mijn keel' zei ik. 'Het komt goed. Ik ben bij je.' Zei hij en hij hield me even tegen om zijn armen om mijn middel te doen. Hij trok me tegen zich aan en gaf me een zoen. 'Beter?' vroeg hij. hij lachte mijn favoriete lach. Samen liepen we de school in. Hij met 1 arm om mijn middel geslagen.

Twilight 5 : SunriseWhere stories live. Discover now