Hoofdstuk 6 : Jane's besluit

189 2 0
                                    

'Jane heeft besloten' Galmde het na in mijn oren. Dat kon geen goed nieuws betekenen. 'Nou? wat is het? wat heeft ze besloten?' Vroeg Jacob ongeduldig. Alice en Edward wisselden een blik uit. Edward probeerde zo kalm mogelijk te praten 'kom laten we even gaan zitten' zei hij, maar ik hoorde zijn bezorgdheid verstopt in zijn stem. 'Nou?' vroeg ik en ik keek van Edward naar Alice en weer terug. Zijn mooie, perfecte gezicht stond ongerust. Carlisle was aan het bellen, Emmet en Jasper zaten in de hoek van de kamer zachtjes te praten, Esmee zat zachtjes piano te spelen en Rosalie kwam op me aflopen. 'Ik heb dit verhaal al gehoord en vind je het goed als ik bij Renesmee blijf? Zodat ze niet alleen is?' vroeg ze me. 'Natuurlijk Rose! Ja, dat zou ik wel fijn vinden' zei ik en Rosalie vertrok door de achterdeur. Ik draaide me om naar Alice en ze begon te vertellen:

------

Alice's visioen

-------

Aro, Jane, Alec, Felix en Dimitri waren terug gekeerd naar het kasteel en daar hebben de Volturi besproken was ze met die 4 zouden doen. Ze hadden ze terug geroepen en Aro heeft ze verbannen uit Voltera. 'Wij geven geen 2e kansen' zei hij. Ze moesten hun spullen pakken en meteen vertrekken. Meteen daarna heeft Jane besloten dat ze het hier niet bij zou laten zitten. En ze moet en zal wraak nemen op Renesmee. Ze zal haar proberen te doden tot ze zelf wordt vermoord. En Alec, Felix en Dimitri zullen haar helpen. Ze is van plan een leger te creëren en ze zullen ons aanvallen als hun leger groot genoeg is. 

-------

Einde visioen

--------

'We zullen ze moeten vermoorden' zei Edward grommend. 'Vluchten heeft ook geen zin' voegde Carlisle zich bij ons gesprek. Oja, dat was ik vergeten bedacht ik! Dimitri heeft een gave waarmee hij kan voelen waar je bent. Daardoor zal hij Renesmee vinden, waar ze ook is. 'Of ik moet met haar vluchten!' Dacht ik hardop. Allevier keken ze me vragend aan: 'Renesmee zal moeten vluchten. En ik kan haar met mijn schild beschermen tot jullie Dimitri hebben vermoord' legde ik ze uit. 'Dat is heel vermoeiend' zei Carlisle 'Om 24 uur per dag je schild om haar heen te houden. Zelfs terwijl je jaagt!' 'Ik kan het wel! als ik daarmee mijn dochters leven red!' Ik begon boos te worden. Begrepen ze het dan niet?!? Het leven van mijn mooie dochter stond op het spel! Ik zou alles doen, om haar maar in leven te houden! 'Liefie, we hebben jou hier nodig tijdens het gevecht, om ons te beschermen tegen Jane en Alec.' Fluisterde Edward in mijn oor. Tja, daar had hij gelijk in. Anders zou mijn andere dierbaarste liefde pijn lijden. 'Ik kan met haar vluchten?' verbrak Jacob mijn gedachtes. 'Jij had toch alle papieren al? Zodat ik met Nessie kon vluchten? Ik kan hard rennen! Dan kan Alice kijken waar Dimitri heen gaat, de helft van jullie en wat vrienden blijven hier om tegen het leger van Jane te vechten. En een paar gaan op zoek naar Dimitri!' Hmmm.. daar moest iedereen even over nadenken. 'Top idee lijkt mij!' zei Emmet die meegeluisterd had. 'Ik blijf hier om te vechten!' 

En voor ik het wist was iedereen al plannen aan het maken over wie hier zou blijven en wie achter Dimitri aan ging. 'Ho stop!' riep ik om iedereens aandacht te krijgen. 'Allemaal wel leuk en aardig! maar wanneer komen ze?' Ik keek naar Alice, haar ogen werden wazig en toen weer normaal... nou normaal, ze leek geschokt.

'Over een maand al!!!'

Twilight 5 : SunriseWhere stories live. Discover now