Q&A // otázky a odpovede

3.8K 264 18
                                    

[[ Blocked (pokračovanie Texting) pridám dnes večer, na sequel sa môžete tešiť dnes o 15:00 tu. Autorka pridala kapitolu kde sa jej ľudia (čitatelia) pýtali na otázky ohľadne nej,jej príbehu aj samotných postáv. Bolo ich naozaj veľa,tak som vybrala iba tie viac zaujímavé,z ktorých sa môžete dozvedieť niečo o ďalšej knihe ktorú @futuoharry napísala,a ja ju budem prekladať. Odpovede budú písané A (answer). Možno si ich neprečítate všetky,ale budem rada ak cez ne aspoň prebehnete očami hah. ]]

"Keď si písala Texting,plánovala si to alebo to bolo všetko spontánne?" 

A ; ahaha. prvých dvadsať kapitol som mala ten taký typický nápad. ďalších 20 kapitol som iba načrtla a nešla úplne podľa plánu pretože som si uvedomila,že žiadnu silnú štruktúru na zakončenie a začatie pokračovania som nemala.

"Prečo si do príbehu vložila iba Harryho Stylesa a nikoho iného z One Direction?"

A ; cítila som,že dosadiť ostatných chalanov je nadužívanie vo fanfikciách. osobne mi ale nevadí,ak tam sú. chcela som z toho najmä urobiť Hargie. Myslím to tak,v tejto knihe sa neobjavili žiadne pohľady Alexa alebo Tima a dostávame sa k tomu ; v pokračovaní POV's (point of view) týchto dvoch budú oops

"Kvôli čomu si začala písať Texting a čo bola tvoja motivácia?"

A ; na toto sa ma pýtalo veľa ľudí,ale nikdy som nemala dobrú odpoveď. chcela som byť jednoducho taká lenivá autorka ako som. chcela som harryho 'vymodelovať' ako milého,vtipného a beznádejného romantika namiesto nejakého násilníka či šialenú postavu. 

"Uvidí  Maggie čoskoro pravú stránku Alexa v druhej knihe?"

A ; áno. teda,nie čoskoro ako čoskoro. ale čoskoro. sľubujem že nebude trvať 40 kapitol aby sa niečo v pokračovaní stalo.

"Ako to,že Maggie uverila Alexovi tak rýchlo aj napriek ich spoločnej minulosti?"

A ; myslím si,že pre Maggie bolo logickejšie veriť že je Harry taký zlý človek aký si myslela že naozaj je ako to,že ju má rád. Maggie skočila do záveru príliš rýchlo a hlavne v poslednej kapitole,začala si uvedomovať že mu mala dať šancu.

"Aké je Maggino obľúbené kontaktové meno pre Harryho?"

A ; osobne si myslím,že to je Esteban alebo Hannah Montana. Som si 100% istá,že tieto sa objavia aj v pokračovaní.

"Skončí niekedy Hargie spolu?"

A ; to bude zodpovedané v prológu. :)

"Viac Hargie v druhej knihe?"

A ; ak si myslíte že v tejto knihe bolo veľa Hargie,nevideli ste ešte pokračovanie. OK. rozhodne.

"Prečo je Harry do Maggie tak veľmi zamilovaný?"

A ; myslím si,že sa do nej zamiloval počas toho ako ju spoznával. myslím že Harryho nudilo byť stále s tymi istými ľuďmi - s ľuďmi ktorí sa k Maggie správali ako ku handre a nič viac. myslím že jednoducho chcel zistiť,kto Maggie je,hlavne potom,čo uvidel jej pád po smrti Stephena. A myslím,že bol do nej naozaj zamilovaný kvôli tomu aká je,a nie kvôli tomu ako sa správa pred ľuďmi. Láska má veľa podôb. Nie len tá roztomilá sladká láska. 

"Sú postavy v príbehu vytvorené podľa ľudí ktorých poznáš?"

A ; samozrejme. Maggie mi veľmi pripomína dievča,ktoré poznám. Tim som ja v chlapčenskej verzií. Harry je proste Harry. Alex mi pripomína veľmi Harryho v After. Jasmine je fanúšička,pre vás všetkých.

"Budú to Harry a Maggie niekedy robiť?"

A ; myslíte tým,či budem písať erotické scény? ahah,nie. Táto poviedka je PG13 (Dôrazné upozornenie rodičom). Myslím si,že fanfikcie sa príliš hrnú do sexu. Teda,Maggie má iba 16,ochvíľu 17 a Harry je tam 18 ročný. Technicky ilegálne.

"Je Tim naozaj gay alebo si iba robí srandu?"

A ; Tim nie je gay. má priateľku. Myslím si,že Tim je jedna z tých postáv ktorá je spokojná s tým,kým je.

"Aké sú nejaké veľmi vzrušujúce  veci ktoré sa objavia v druhej knihe?"

A ; hm..veľa a veľa Hargie. Megan a Alex budú pokračovať v robení neplechy,viac POVs 

"Prečo si urobila Maggie takú naivnú?"

A ; úprimne,vôbec som to neplánovala a vec ktorú v Texting najviac ľutujem je to,ako zvládala určité situácie. v pokračovaní sa to vylepší,sľubujem.

"Máš nejaký tip pre začínajúcich spisovateľov?"

A ; vždy komunikujte s čitateľmi. dajte im pocit,že je v pohode rozprávať sa s nimi. a nech je vaša poviedka VŽDY možná. nepôjdem len tak von a nájdem si upíra ktorý sa stane po chvíli môj priateľ. TO NIE JE MOŽNÉ A SKUTOČNÉ

"Má Alex vlastne rád Maggie?" 

A ; nie :/

Texting [ 1 // Slovenský preklad /H.S./]Where stories live. Discover now