Hoofdstuk 7

60 4 0
                                    

                                         -De volgende dag-

'Nou vandaag is de dag.. ben je er klaar voor?' Vraagt Jan als hij en Casper zoals afgesproken opweg zijn richting Niles. 'Ik.. ja ik denk het..' 'Je staat er toch nog wel achter?' 'jawel.. het is alleen..' 'je vindt het moeilijk om alle fans teleur te stellen.. dat begrijp ik..' antwoord Jan. 'dat vinden Niles en ik ook.. maar het is voor een goed doel dat zullen ze echt wel begrijpen' Casper knikt. 'Dat weet ik ook wel..' 'nou dan! Laten we er dan voor Eloi zijn.. Echt Cas het komt wel goed..' 'ja vast..' 'komop Casper.. iets positiever kan wel.. het duurt allemaal alleen iets langer dan verwacht..' 'iets? Meen je dat?' 'Oke veel langer dan verwacht.. maar we komen er wel.. met zijn 4e kunnen we dit' 'ja.. dat zal wel..'mompelt Casper waarna hij zonder iets te zeggen uitstapt.

'Laat hem maar even...' zegt jan als Casper zonder iets te zeggen doorloopt naar boven. 'Is hij met het verkeerde been uit bed gestapt ofzo?' 'Nee.. hij heeft het er gewoon moeilijk mee'  'oh.. ik begrijp hem wel hoor.. ik heb er vannacht ook de hele tijd aan gedacht..' 'heb je weer de hele nacht bij Eloi gezeten dan?' 'Jup..' 'heeft hij wat gezegd?' 'Niet veel.. Hij vindt het gewoon fijn als ik snachts bij hem ben maar verder zegt hij nauwelijks iets..' 'maar wat doen jullie dan de hele tijd?' 'Vrij weinig moet ik zeggen.. hij ligt gewoon naast me terwijl ik af en toe Netflix eens opstart..' 'wat saai zeg.. slaapt hij nu wel dan?' 'Toen ik net voor het laatst keek wel..' 'nou hopelijk spookt Casper niks uit' 'vast niet..' antwoord Niles. 'ik ga straks wel even kijken wat hij aan het doen is'

'En?' Hij was in slaap gevallen naast Eloi..' zegt Niles waarna hij een foto laat zien. 'Aaah wat lief.. heb je ze wakkergemaakt?' 'Casper wel die.. aah daar is hij al..' zegt Niles zodra hij Casper ziet. 'Nou laten we dit snel doen..' mompelt hij.

'Moet Eloi hier eigenlijk niet bij zijn?' Vraagt Jan als ze met zijn alle aan tafel zitten. 'Nou daar heb ik het vannacht met hem over gehad maar nee.. hij voelt zich echt niet lekker..' 'Weet hij eigenlijk wat wij gaan doen?' Vraagt Jan.  'ik heb het hem verteld.. maar hij is soms nogal in de war dus of hij het 100% heeft meegekregen weet ik niet..' 'zolang hij maar weet dat we dit voor hem doen, toch Casper!' 'He wat?' Mompelt hij verschikt. 'Let je wel op?' 'Ja.. sorry ik was even afgedwaald met mijn gedachte..' 'je vindt het moeilijk he' vraagt Niles waarna Casper knikt. 'Ik begrijp je maar dit is echt de juiste beslissing..' 'dat weet ik.. maar het is gewoon.. kut'  'dat is het zeker.. maar dit is echt het beste.. dus als jij er klaar voor bent dan nemen we het filmpje op..' 'tenzij je dat niet wil natuurlijk' vult Jan aan. 'Nee.. ja een filmpje is goed.. ik ben er klaar voor' mompelt Casper. 

'de reacties stromen binnen..' zegt Niles om de stilte te verbreken. 'Heel veel sterkte en beterschap berichtjes.. ik heb zelfs al een paar berichtjes gehad van mede muzikanten.. hier'Jeetje boys! We willen jullie heel veel sterkte wensen.. neem alle tijd die jullie nodig hebben. Jullie mogen ons altijd bellen! We zullen de gezelligheid backstage enorm missen bij alle festival. -de mannen van di-rect. 'Hou maar op.. dit kan ik niet..' mompelt Casper. 'Sorry ik dacht dat het je misschien wel goed zou doen..' 'weet je wat laten we onze telefoons even uitzetten' stelt Jan voor. 'Goed idee ik word nu namelijk al gebeld door de media.. laten we eens lekker ouderwets tv kijken' zegt Niles waarna hij begint te zappen

Het was langere tijd stil rondom de mannen van Kensington maar daar kwam deze middag een eind aan..

'Niles.. Casper word wakker!' Zegt Jan. 'W-at is er..?' 'We zijn op het nieuws.. waar is die afstandsbediening?' 'Hier..' mompelt Casper nog half slapend. 'Zet harder dan.. ik hoor niks..' zegt Niles waarna hij de afstandsbediening van Casper afpakt. 

In een video op instagram vertellen ze dat ze even geen behoefde hadden aan media.. zo gek is dat natuurlijk niet.. iedereen weet nog wat er een maandje geleden gebeurde tijdens hun EU-tour.. vertelt de presentator waarna er een filmpje van die avond wordt laten zien. In verschillende foto's na dat ongeluk.. zag je dat het heel langzaam maar toch beter ging met de zanger van de band.. maar dat was allemaal schijn vertellen ze.. de altijd zo spraakzame Casper zit er een beetje stilletjes bij.. terwijl Niles en Jan het hele verhaal uitleggen.. Eloi is ziek een griepje.. vertellen ze meteen om zijn afwezigheid te verklaren. Maar zoals ze zelf zeggen dat gaat wel weer over..  alleen wat ze daarna vertellen wisten we nog niet.. vertelt de presentator waarna er een stukje van de video wordt laten zien. 'dit hebben we nooit vertelt maar Eloi heeft angst/paniekaanvallen en die kunnen heel heftig zijn.. kunnen we helaas uit ervaring bekennen.. hij heeft ook vaak nachtmerries met dus paniekaanvallen tot gevolg.. alles wat met die ene avond te maken heeft ontwijkt hij.. kortom er is nog een hele weg te gaan in zijn herstel.. daarom hebben we besloten dat we alle nog niet afgezegde shows/festivals op de Arena na gaan afzeggen..'  we hebben de mannen gebrobeert te contacteren maar daar reageert geen van allen op.. we willen ze heel veel sterkte wensen.. 

'Nou we zijn het nieuws van de dag..' mompelt Casper. 'Hier de Telegraaf ook al..'

de zanger van de band Kensington (Eloi Youssef) kampt na het ongeluk van ongeveer een maand geleden met paniekaanvallen.. ze willen zich dan ook volledig richten op zijn herstel.. daarom zijn ze genoodzaakt alle shows/ festivals af te zeggen. 

'Tja dit was te verwachten.. laten we er maar niet al te veel op letten..' 'dat was ik ook al niet van plan..' mompelt Casper somber. 'Nou jij gaat mij dus even helpen met koken.. misschien vrolijkt dat je een beetje op' 'Ja misschien..' je mag ook gewoon in mijn bed gaan liggen als je dat liever wil.. dan kom je er maar weer uit als dit alles voorbij is' 'als dat toch zou kunnen..' antwoord Casper glimlachend. 'Nee maar echt ik heb even nagedacht en al dit heen en weer rijden is onzin.. jullie kunnen in mijn bed' 'en jij dan?' 'Ik heb de afgelopen nachten mijn eigen kamer nauwelijk gezien.. ik ben toch alleen maar bij Eloi in de logeerkamer.. dus voor zover ik kan slapen slaap ik daar wel..' 'oke nouja laten we hopen dat dit niet lang nodi zal zijn..'

Hoofdstuk 7!  Naar mijn mening is dit misschien een beetje een rommelig hoofdstuk.. maar dat hoort er bij (denk ik) hopelijk vinden jullie het alsnog leuk 🙈 -Romée


The end? ~(Kensington)~Where stories live. Discover now