Hoofdstuk 8

68 7 0
                                    

'Heyyy Jan.. goodmorning!' Zegt Casper zodra hij de woonkamer binnenloopt. 'Wat ben jij vrolijk zeg.. lekker geslapen?' 'Ja.. ik moet toegeven dat dat bed van Niles best aardig ligt, en jij?' 'Tja op het feit dat ik 2x een arm van jou in mijn gezicht heb gekregen na heb ik ook best aardig geslapen..' 'haha sorry..' antwoord Casper lachend waarna hij richting de keuken loopt. 'Heb jij eigenlijk al ontbeten?' 'Nee nog niet.. ik ben ook pas net wakker' 'Oh oke.. ik kijk wel even wat de Nilla in huis heeft..' zegt Casper waarna hij in de kastjes begint te rommelen. 'wat ben je eigenlijk aan het kijken?' ' Oh gewoon het ontbijtnieuws..' 'het gaat toch niet nogsteeds over ons hé..' 'jawel..' antwoord Jan voorzichtig. 'Je hoeft niet meteen zo boos te kijken hoor.. je had van tevoren ook al kunnen bedenken dat dit niet na 1 dag was overgewaaid..' 'ja dat zal wel.. ik hoef het in iedergeval niet te zien..' zegt Casper waarna hij de tv uitzet. 'Ik vind het wel knap dat je je humeur in ongeveer 6 seconden helemaal hebt omgegooit..' 'tja.. ik heb zo mijn talenten..' 'nou.. of je er zo trots op moet zijn weet ik niet.. maar als je het niet erg vindt wil ik het nieuws wel volgen dus ga jij maar lekker iets anders doen..' zegt Jan waarna hij de afstandsbediening weer terugpakt. 'Oke nou wat jij wil.. je ontbijt staat in de keuken.. ik ga wel kijken waar Niles blijft..' 'doe maar.. ik vraag me af waar hij blijft..'

'Hey je bent wakker..' zegt Casper enthousiast. 'hoe gaat het met je?' 'Ik.. euhh w-el oke..' weet je het zeker?' Vraagt Casper terwijl hij zijn hand op Eloi's voorhoofd legt. 'Je bent nog best warm.. heb je ergens last van?' 'J-ja..' mompelt Eloi waarna hij met zijn hand naar zijn zij gaat. 'Nogsteeds je ribben dus.. wil je pijnstillers?' 'Nee hoeft n-iet..'  'zeker weten?' Vraagt Casper waarna Eloi knikt. 'Oke.. wat jij wil,  heb je verder nog iets nodig?' 'Nee.. dan-kje..' 'hoelang ben je al wakker?' 'Euhh..' 'dat weet je natuurlijk niet..' onderbreekt Casper waarna hij richting Niles kijkt. 'waarom kom je niet mee naar beneden.. dan kan hij rustig doorslapen' 'Maar i-k..' 'Hey maak je maar geen zorgen.. Jan en ik zullen goed voor je zorgen' 'we-et auww ik..' mompelt Eloi als hij rechtop gaat zitten. 'M-aar..' 'het hoeft niet hoor..' onderbreekt Casper. 'Als  je liever hier wil blijven is het ook goed' 'Nee.. nee het i-s al goed..' 'oke nou voorzichtig dan maar.. we doen het op jouw tempo' antwoord Casper terwijl hij een arm om Eloi heen slaat.

'Jan sta eens op van die bank.. er moet plaats gemaakt worden voor iemand anders'  'wat dan?' Vraagt Jan waarna hij zich richting Casper omdraait. 'Eloi?! Wat doe jij hier nou weer?!'  'Suprise.. auww' zegt hij waarna hij richting zijn ribben grijpt.. '  'iets te enthousiast..' zegt Casper terwijl hij lachend Eloi richting de bank helpt. 'gaat het?' Vraagt Jan bezorgd. 'Auww.. j-a jawel.. bedankt' 'weet je zeker dat je je pijnstillers niet wilt?'  Vraagt Casper terwijl hij met het stripje heen en weer zwaait. 'Nee.. auww oke ja doe toch m-aar wel..' 'ach je hebt het gepropeerd..' zegt Casper lachend. 'Hier als..' 'wach-t..' onderbreekt Eloi paniekerig. 'B-en i-ik da-t?' 'Wat bedoel je' 'N-ou.. daa-r' zegt Eloi terwijl hij trillend richting de TV wijst waar een fragment van het ongeluk afspeelt. 'Oh.. shit helemaal vergeten..' mompelt Casper waarna Jan de tv uitzet. 'I-k.. i-ik.. da-t..' 'wat is hier aan de hand?'  Vraagt Niles die verbaasd de woonkamer binnenloopt. 'D-aar.. d-at..' stammelt Eloi in paniek. 'Je bent precies op tijd.. hij is nouja..' 'ja ik zie het laat mij maar even..' zegt Niles waarna hij naast Eloi gaat zitten. 

'Nou wie gaat mij uitleggen wat er is gebeurt?' Vraagt Niles zodra Eloi naast hem  in slaap is gevallen. 'Nou.. we of nouja ik dacht dat Eloi wel mee naar beneden kon om jou te laten slapen.. maar te tv stond nog aan op het nieuws en toen..' 'het filmpje ja dat zag ik nog..' antwoord Niles. 'Misschien snappen jullie nu ook waarom ik hem zo min mogelijk met internet in contact laat...  hij kan het helemaal niet aan om ermee geconfronteert te worden en al helemaal niet op deze manier..' 'ja sorry ik deed het voor jou.. en ook een beetje voor hem' zegt Casper terwijl hij richting Eloi kijkt. 'Ik snap je ook wel hoor.. het is natuurlijk niet leuk om hele dagen in bed te liggen maar het is wel het beste.. hij moet eerst beter worden..'  'Ja dat is waar.. antwoord Jan. 'Maar dit kan zo niet langer.. we moeten met hem gaan praten.. zijn angsten worden zo alleen maar erger' 'Tja.. ik wil best met hem praten..' 'dat heeft echt geen nut..' onderbreekt Niles Casper. 'Ik heb het al geprobeerd maar hij luistert niet.. we moeten iets anders doen..' 'we kunnen de psycholoog nog een kans geven..' stelt Casper voor. 'Ik denk dat dat tijdverspilling is.. hij praat toch niet..' 'weet jij iets beters dan?' 'Nou we moeten het in ieder geval anders aanpakken..' 'hoe dan?' Vraagt Jan. 'We gaan terug naar de plek waar het gebeurde..'  'dat is echt een belachelijk idee.. ben je gek ofzo?!'  'Ik niet nee.. maar dat kun je over jou niet zeggen..' 'jezus Niles.. je begrijpt toch zelf ook wel dat dit een fucking dom idee is?!'  'Het is in iedergeval een beter idee dan weer naar die kut psycholoog gaan.. dat is pas dom!' Antwoord Niles geërgerd. 'Jongens rustig..  straks wordt Eloi wakker door al dat onnodige gescheeuw'  'Dat is dan maar zo..' antwoord Casper waarna hij zich weer tot Niles richt. 'als je maar niet denkt dat ik akkoord ga met dit plan!' 'Nou dan niet.. zonder jou lukt het ook wel!' 'Oke nou prima.. stik erin!' Zegt Casper waarna hij boos de deur achter zich dicht slaat. 'Jezus ik zou nog harder met die deur slaan..' mompelt Niles kwaad waarna hij zich over Eloi bekommert die wakker is geworden van al dat geschreeuw.

'Moest dit?' Vraagt Jan na een tijdje. 'Nee..' 'nou waarom deed je dan zo?' 'Hij reageerde zo boos ik niet..' 'hij reageerde inderdaad een beetje heftig..' 'ja dat kun je wel zeggen' mompelt Niles. 'Laat me nou even uitpraten.. jullie zijn allebei gewoon nogal overprikkelt.. zo gek is dat niet, maar jullie hoeven zo niet tegen elkaar tekeer te gaan..' 'Hij begon..' mompelt Niles geïrriteerd. 'Hij heeft ook een naam en hoe je nu doet slaat nergens op..' 'hij loopt toch weg?' 'Jezus Niles doe nou gewoon een keertje normaal.. ik begrijp dat je boos op hem bent..'  'hij ook op mij' onderbreekt Niles. 'Ja hij is waarschijnlijk ook boos op jou.. maar daar schieten jullie en natuurlijk Eloi en ik ook niks mee op.. dus ik ga hem zo zoeken en dan leggen jullie het bij.. oke?' .. 'Niles!' 'Ja.. Okeee' antwoord hij waarna hij naast Eloi gaat zitten. 

Hoofdstuk 8! Ik hoop dat het allemaal niet te verwarrend wordt ofzo🙈 als dat zo is moeten jullie het gewoon zeggen hoor😅 vooralsnog ga ik er vanuit dat jullie het nog leuk vinden! Nogmaals bedankt dat jullie allemaal mijn verhaal lezen dat is echt super🙏🏼 -Romée



The end? ~(Kensington)~Where stories live. Discover now