Hoofdstuk 6

59 6 0
                                    

Na een lange nacht verlaat Niles eindelijk de logeerkamer hij is de hele nacht bij Eloi gebleven en tegen de ochtend is hij dan ook in slaap gevallen. "Nu kan ik toch niet meer slapen" denkt Niles hij besluit om Jan en Casper te appen maar die reageren natuurlijk niet zo vroeg in de ochtend. "Tja.. die slapen wel.." mompelt Niles waarna hij zuchtend op de bank gaat zitten en Netflix opstart.

                                                                    -2 dagen later-

'Niles?' 'Hallo?!' Roept Casper als hij geen antwoord krijgt. 'Ssst! Niet zo hard..'  'sorry..  verontschuldigd Casper. 'logeerkamer dus?' 'Jup.. maar doe alsjeblieft een beetje rustig hij slaapt net..'  'je hebt hier toch niet weer de hele nacht hier gezeten?' Vraagt Jan terwijl hij Niles vragend aankijkt. 'Ja jawel..' 'Jezus Niles.. denk ook aan jezelf!' 'Dat probeer ik ook.. maar Eloi wil s'nachts gewoon niet alleen zijn..' 'kut zeg..' antwoord Casper. 'Het ging net beter met hem..' 'precies en dan krijgt hij een griepje..' mompelt Jan. 'Hoelang slaapt hij al?' 'Eeuum sinds jullie appte dat jullie er bijna waren..' 'oh oke.. misschien is het verstandig dat je ook even gaat slapen' stelt Jan voor. 'Wij letten wel op Eloi' 'Dat hoeft echt niet hoor..' 'oh echt wel! Je hebt de afgelopen 3 dagen nauwelijks een oog dicht gedaan.. we zijn  hier niets voor niets heen gekomen..' 'precies we zijn hier om je te helpen, Je moet ook voor jezelf zorgen' vult Casper aan. 'Dus jij gaat nu naar je eigen bed tenzij je liever bij Eloi slaapt dat mag natuurlijk ook..' grapt Casper. 'Dat zou me niks uitmaken.. maar ik ga al' mompelt Niles.

'Hey Nilla!' Zegt Casper zodra hij Niles ziet. 'Lekker geslapen?' 'Ja dit had ik echt even nodig.. bedankt' 'je hoeft ons echt niet te bedanken hoor.. Eloi mag dan wel ziek zijn maar jij hebt je rust ook nodig.' 'Inderdaad en daarom zijn we hier' vult Casper aan. 'Dus ga jij maar rustig zitten dan maak ik een ontbij.. nouja lunch voor je' zegt Casper grijnzend. 'Hoe laat is het dan?' 'bijna half 2' antwoord Jan. 'Dan heb ik ruim 5 uur geslapen!' 'Ja lekker toch?' 'Jawel .. maar Eloi dan?' 'Met hem gaat het prima.. 'antwoord Casper. 'hij heeft gegeten weliswaar 2 happen maar dat is toch iets..' 'en nu?' Onderbreekt Niles. 'Als het goed is slaapt hij nu weer' 'als het goed is.. je weet het dus niet zeker?' 'Eehhm nee.. maar ik ben een half uur geleden nog bij hem geweest en toen lag hij  heerlijk te slapen' 'Oh Oke..' 'je hoeft je echt niet zo veel zorgen te maken hoor.. het komt wel goed met hem' 'Ja dat weet ik alleen..' 'weet je wat ik ga wel even bij hem kijken' onderbreekt Jan waarna hij wegloopt. 'Maak je maar geen zorgen het komt echt goed..' bevestigd Casper. 'Ik zet je lunch hier neer.. ik hoop dat je het lekker vindt' zegt hij lachend.

'Hey Doornroosje word eens wakker..' 'Nilla..' 'hmmf..' 'Niles!' zegt Casper terwijl hij Niles door elkaar schud. 'Ga weg..' mompelt Niles waarna hij zich omdraait. 'Mag het nu wel?' Vraagt Casper terwijl hij smekend richting Jan kijkt. 'Nee je doet normaal..' 'wat was hij van plan?' Vraagt Niles als hij rechtop gaat zitten. 'Hij wou je wakkermakem doormiddel van water over je heen te gooien' 'maar dat mocht niet van Jan.. ik moest het normaal doen' antwoord Casper balend. 'Ja dit was voor jou doen wel normaal ja..' antwoord Niles lachend. 'Maar was mijn overheerlijke lunch die ik voor je had bereid zo slaapverwekkend?' Vraagt Casper. 'Ja blijkbaar.. hoelang heb ik eigenlijk geslapen?' 'Euhh nou..' 'is er iets?' Vraagt Niles zodra hij Jan's blik richting die van Casper ziet gaan. 'Nou.. toen je net lag te slapen op de bank ben ik even gaan checken hoe het met Eloi ging' 'Oke.. en jullie hebben me wakkergemaakt om dat te vertellen?' 'Soort van..' 'hoe bedoel je was er iets met hem?'  'Niks ernstigs rustig maar.. het is alleen.. praat hij vaker in zijn slaap?'  'Eeuuhh ja wel eens ja.. hoezo dan?' 'Nou.. hij zei..' 'dat hij wil stoppen met de band..' vult Casper aan. 

'Oh' antwoord Niles nadat hij het zich heeft laten bezinken. 'Heeft hij al vaker zoiets gezegd?' Vraagt Jan.  'Eeuuhh niet dat ik weet.. meestal is het gewoon onzin' 'hij zou het ook wel niet menen, toch?' Vraagt Casper bezorgd. 'Ehh tja.. je zou zeggen van niet..' 'maar je weet het nooit..' vult Niles aan. 'Hij is gewoon in de war.. helemaal nu hij ook nog griep heeft.. dit..  dit' 'hé rustig je zal vast gelijk hebben..' onderbreekt Jan. 'maar misschien moeten we nu wel maatregelen nemen' 'Hoe.. bedoel je?' Stammelt Casper. 'Nou.. voor zijn herstel is rust het alles belangrijkst toch?' 'Ja.. wat wil je daarmee zeggen?' 'Misschien is het beter dat we alle nog komende festivals die we nog niet hebben afgezegd ook afzeggen..' 'Als het voor zijn herstel beter is ga ik akkoord' antwoord Niles. 'maar.. nee dat kan niet, al onze fans dan?!' 'Het zal heel moeilijk zijn.. maar ze zullen het vast begrijpen' 'precies alles voor Eloi's herstel!' Vult Niles aan. 'Ik weet het nog niet hoor..' mompelt Casper.

Nadat Casper zijn hoofd heeft leeggemaakt doormiddel van een rondje te lopen over het strand gaat hij naast Jan en Niles zitten. 'Dit was een van de moeilijkste beslissingen die ik ooit heb moeten nemen maar jullie hebben gelijk.. Eloi's herstel is het alles belangrijkst..' 'dus we zeggen alle shows tot de arena af?' 'Ja... ja dat doen we..' antwoord Casper met tranen in zijn ogen. 'Hey het is een verstandige beslissing we vertellen het de fans morgen wel.. zegt Niles waarna hij een arm om Casper heen slaat. 'als je er dan klaar voor bent' 'we kijken wel' antwoord Casper waarna Jan en Niles zwijgend knikken.

'Ik kwam een fan tegen..'  zegt Casper na een tijdje. 'oh leuk wat heeft die fan gezegd?' Vraagt Niles. 'Ze vroeg of ik bij jou op bezoek was.. dus ik zei ja.. en omdat iedereen weet dat Eloi bij jou logeert vroeg ze hoe het met hem ging..' 'en wat zei je?' 'Dat ik er niet over wou praten..' antwoord Casper waarna de tranen weer in zijn ogen verschijnen. 'oh wat zei ze toen?' Dat ze het begreep.. en dat ze heel erg uitkeek naar het volgende festival...' 'Jezus.. wat heb je gezegd?' 'Ik i-k.. niks.. ik kon he-t niet..' antwoord Casper waarna er een traan over zijn wang loopt. 'Rustig maar het is al goed..' Antwoord Niles waarna hij Casper omhelsd die daarna helemaal breekt.

Hoofdstuk 6!  Ik hoop dat jullie het nogsteeds leuk vinden om mijn verhaal te lezen ⭐️🙏🏼-Romée




.

The end? ~(Kensington)~Where stories live. Discover now