Hoofdstuk 13

59 3 0
                                    

'Eloi?' .. 'hey!' Zegt Niles terwijl Eloi's ogen wegdraaien en hij als een lappenpop in elkaar stort. 

Inmiddels zitten ze gespannen in de bus.. Eloi hebben ze op bed gelegd, hij heeft rust nodig zodat hij volledig zal herstellen.. althans volgends een arts die hem heeft nagekenen. Eloi had een te lage bloeddruk.. wat hij na het ongeluk sowieso met regelmaat had, maar na alle spanning werd het hem toch even teveel. Het plotseling in elkaar zakken zou geen zichtbaar kwaad hebben gedaan.. maar hoe wordt hij wakker? Het kan dat dit een enorme invloed op hem zal hebben, wat natuurlijk verschikkelijk zal zijn.. hij heeft het al zo moeilijk. 

'Hey' zegt Jan terwijl hij naast de zwijgzame niles gaat zitten. 'Waarom zit je hier, is er soms iets?' ... 'Je kan er altijd over praten, dat weet je toch?' Niles knikt waarna hij Jan voorzichtig aankijkt. Hij heeft Niles voor zover hij weet nog nooit zien huilen, maar nu staan de tranen toch echt in zijn ogen. 'Wil je er over praten?' Is dan ook het eerste wat Jan zegt.  'ik ehh..' 'het hoeft niet hoor, maar het zal je denk ik wel opluchten' 'ja.. het is ehh, Eloi' Mompelt Niles terwijl er een traan over zijn wang rolt. 'Is er iets wat ik niet weet?' 'Nee.. nee'  'ik heb je anders nog nooit zo gezien, dus wat is er dan?' 'het is gewoon.. zo kut allemaal..  hij verdie-nt dit nie-t..' stammelt Niles terwijl hij helemaal breekt, Jan slaat direct een arm om hem heen en laat hem even. 'Sorry..' mompelt Niles na een tijdje terwijl hij zijn tranen afveegt. 'Hey dit geeft niks, jij hebt blijkbaar ook gewoon gevoelens' Niles begint voorzichtig te lachen. 'Ja zeker, ookal uit ik dat meestal niet'  'nee.. ja dat weet ik, maar als ik het mag vragen.. waarom raakt het je nu opeens zo erg?'  'Dat deed het altijd al.. het is en blijft Eloi, maar ik hield me al die tijd groot..' 'voor hem?' 'Ja.. voor hem..' 'dat vind ik dan behoorlijk knap' 'Ja?' Vraagt Niles verlegen waarna Jan vastberaden knikt. 'Oh.. ik heb nu anders gefaald..' 'zo moet je het echt niet zien, je hebt je al die tijd voor hem groot gehouden! En dat heeft zeker geholpen' 'Denk je?' 'Ja tuurlijk! Hij vertrouwt jou als geen ander, als jij in de buurt bent wordt hij rustig.. dat zegt toch genoeg?' 'Ja.. jawel' 'nou dan.. ga terug naar de bus, dan ben je er als hij wakker word' zegt Jan waarna Niles met een beetje tegenzin opstaat, want ja Eloi wordt echt nog niet wakker.. dat gaat nog wel even duren na zo'n dag. 'Nog 1 dingetje..' zegt Jan als ze aan het lopen zijn.  'je hebt in zijn ogen niet gefaald he! Hij was hier niet bij en hoeft het ook niet te weten' 'bedankt' is het enige wat hij nog kon uitbrengen, want voordat ze straks weer in de chaos belanden wil hij nog even rust. 

 Niles was na het gesprekje met Jan direct zijn bed in gedoken, niet echt omdat hij moe was maar voor de rust. Hij had geen zin om te praten en deed dan ook alsof hij sliep zodra Casper of jan kwam kijken hoe het ging.. slecht dus, maar dat hoefde hun niet te weten.  Nu ruim 2 uur en heel veel muziek later zijn Jan en Casper eten gaan halen, het word immers al laat en de lunch hebben ze in alle hectiek overgeslagen. Dit is het moment voor Niles om even zijn bed te ontvluchten en snel wat te drinken, na al die tijd krijg je wel dorst. Na ook nog wat gegeten te hebben loopt hij snel weer terug richting zijn bed, hij slaapt immers. Net als hij zijn bed weer in wil kruipen ziet hij beweging in het bed onder hem 'Eloi?' Vraagt hij terwijl hij door zijn knieën gaat, waarna hij recht in zijn bruine ogen kijkt. 'Hoe voel je je?' 'I-k ehh..' 'blijf maar rustig liggen' zegt Niles als Eloi overeind probeert te komen. 'Je hebt geen schade opgelopen maar toch' 'W-wat?' 'Je bent natuurlijk in de war, laat het mij je uitleggen' zegt Niles waarna hij begint te praten, zodra hij bij het punt van de brug komt knikt Eloi voorzichtig. 'Weet je dat nog?' 'ik was d-uizelig en toen zwa-rt' 'ja dat klopt ja, je was ineens weg..' antwoord Niles met een brok in zijn keel. 'Gaat het g-oed?" 'Ja.. ja tuurlijk' antwoord Niles die zich natuurlijk groot wil houden voor Eloi. 'weet j-je het auww echt zeke-r?' Vraagt Eloi als hij toch rechtop gaat zitten. 'Nou.. Nee het gaat niet goed, helemaal niet..' antwoord Niles waarna de tranen toch over zijn wangen stromen.

Zodra Casper en Jan bij de bus aankomen gaat Casper checken hoe het bij de slaapkoppen gaat. 'Hey' zegt Casper verbaasd zodra hij Niles en Eloi ziet. 'S-Ssst!' Sist Eloi. 'Niles auww slaapt'  'Ja dat zie ik, maar waarom in jouw bed?' 'Ehh.. h-ij' 'heeft het er moeilijk mee' onderbreekt Jan die nu achter Casper staat. 'Oh dat wist ik niet..' 'Het is voor zover ik weet op pas sinds vannochtend' antwoord Jan. 'Maar laten we het niet over hem hebben.. hoe gaat het met jou?'  'I-k.. wel goed, den-k ik' 'Ik zie het ja, je bent niet meer zo in de war. weet je wat..?' 'J-a dat heeft h-ij verteld..' 'dat verklaart het ja..' 'jongens laten we ergens anders praten zodat Niles rustig kan slapen' stelt Casper voor. 'Je zult ook wel honger hebben, toch?' Eloi knikt waarna
Casper voorzichtig Niles hoofd van Eloi's schouder haalt en voorzichtig op oorspronkelijk eloi's kussen legt. 'Heb je hier problemen mee?' Vraagt Casper waarna Eloi glimlacht. 'nee joh la-at hem auww maar, slapen doet hem v-ast goed' 'Ja dat denk ik ook' antwoord Casper waarna hij Eloi helpt met opstaan.

na het eten is Eloi meteen weer gaan liggen, niet in zijn eigen bed want die is natuurlijk bezet. gelukkig was er nog een bed over waar hij kon liggen.. hij was na deze lange dag kapot echt op. Nu Eloi weer op bed ligt kunnen Jan en Casper nog even overleggen over het plan van morgen. Want ja alles is geregeld en Eloi leek ik een goede bui dus afzeggen is hopelijk niet nodig. dit is ook de conclusie die na ruim een half uur discussiëren eruit kwam, het gaat door!

Morgen word het een lange dag, dus Jan en Casper gaan ook maar richtig bed. 'Slaap lekker' fluistert Jan tevergeefs, Casper is al in dromeland en Jan hopelijk ook zo. 

Hoofdstuk 13!  misschien heb ik het een beetje afgeraffeld🙈 sorry daarvoor. Ik wilde per se een nieuw deel plaatsen vandaag😅 hopelijk is het alsnog leuk⭐️   -Romée











The end? ~(Kensington)~Where stories live. Discover now