Deel 6

3.4K 211 41
                                    

'Aandacht erbij! Dat geld ook voor jou schat!' Zei Hanneke terwijl ze naar Sarah wees.
'Sorry mevrouw' zei ze nederig.

Ik had automatisch een hekel gekregen aan alle lessen die ik samen met Sarah had. Ze vond altijd een manier om me er aan te herinneren dat ik anders was. Dit betekende dat drie van mijn vijf schooldagen verpest waren. Ik had me dan ook voorgenomen in het weekend geen gebruik te maken van de clubs die er waren. Ik wilde niet dat Sarah mijn weekend ook nog kon verpesten, ik zou me gewoon in mijn kamer opsluiten.

'Heb je dat meegekregen, schat?' Zei een knarsende stem achter me.
'Ja, meneer,' ik schrok op uit mijn gedachten, 'um... mevrouw bedoel ik.' Rachel schoot een vergevende glimlach naar Hanneke. Aangezien Rachel al super slim was gebleken bij alle andere vakken, mochten vrijwel alle leraren haar.
'Ik leg het haar nog wel even uit, Hanneke,' zei ze snel.
'Dankje lieverd,' Hanneke richte zich weer op mij, 'laat het niet nog een keer gebeuren.' 
Zodra ze weg was zei Sophie: 'lieverd, schatje, het is om gek van te worden, honingbijtje van me,' waarnaar we met z'n vijven in de lach schoten.

De klassen werkten als volgt, hadden Rachel en Sophie uitgelegd aan mij, Tom en Sky aan het begin van de week; je zat of in de zuidertoren, of in de noordertoren. De zuidertoren zat links van het gebouw en de noordertoren rechts van het gebouw. De zuidertoren en noordertoren waren dan nog eens door de helft gesplitst. Zo onstonden de noordwestelijke toren, de noordoostelijke toren, de zuidwestelijke toren en de zuidoostelijke toren. Dan bevonden de eerste jaars zich op de kamers op de eerste verdieping, de tweede klassers  op de tweede verdieping en de derde klassers op de derde verdieping. Zo ontstond je klas, N-O 1 was de klas van Sophie, Rachel, Tom, Sky en ik. N voor noord, O voor oostelijke en 1 voor eerste jaars. Tussen de torens in zaten alle klaslokalen en de aula. Daarnaast waren er nog extra torens voor de docenten. Je zou verwachten dat de torens eruit zagen als echte kasteeltorens, maar het waren eigenlijk gewoon rechthoeken die tegen het gebouw aangeplakt waren. Het sloeg nergens op dat ze torens genoemd werden. Ook sloeg de nummering van de kamers nergens op. Misschien was het ooit wel duidelijk geweest, maar nu was het alles behalve dat.

We hadden verschillende vakken met verschillende torens. Gym en transformatie hadden de klassen Z-O en Z-W en de klassen N-O en N-W samen. Dan hadden de klassen N-O en Z-O en de klassen N-W en Z-W dierentalen en geschiedenis samen. En als laatst hadden de klassen Z-W en N-O en de klassen N-W en Z-O samen natuurkunde en biologie. Aangezien ik N-O was en Sarah Z-W had ik dus alleen bio en natuurkunde met haar. Ik had het dus veel erger kunnen treffen door transformatie, gym en TO met haar te hebben, maar ik vond het al erg genoeg dat we een school deelden.

Inmiddels was het al woensdag in de eerste school week en zat ik dus bij mijn eerste bio les, met Sarah.

Net toen ik aan het bedenken was hoe ik haar voor altijd kon laten verdwijnen zei Rachel; 'let je nou nog niet op. He, ik heb het wel nog een keer uitgelegd voor jou.'
'En natuurlijk voor mij,' merkte Tom op, 'ik moet zeggen het was een geweldige uitleg, je verdient een sticker!'

'Ik heb je sticker niet nodig Tom. River, je pakt een glaasje,' zei ze terwijl ze een dun glaasje voor me gezicht heen en weer zwaaide, 'je doet een van die dingen erop en druppelt er wat water bij. Dan zie je dat de cel wat veranderd, maar dan komt het leuke! Je druppelt er wat van dit blauwe spul bij en dan zie je de cel pas echt veranderen.'

'Ja, interessant! Ik zal overwegen dit in het weekend nog eens te doen,' zei Tom plagend.

'Ach, hou je mond,' beet Rachel terug.

'Waarom doen we dit ook alweer? Ik bedoel ik vind het geweldig, maar wat is het nut?'

Rachel sloeg haar hand tegen haar gezicht aan.

Wings of Fire (in verbouwing)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu