Elysium Hakkında

3.1K 114 18
                                    

MERHABA!
IG'de artık bir sayfamız daha oldu :") ailemiz büyüyor! @elstartaus isimli hesabı takip edebilirsiniz!

*Bitirmeyenler için spoi içerebilir*

Sema
Seçil

Anlaşma bölümünde kaba tabirle Marcus Shaila'dan Thaila'yı istemişti fakat sonradan bu anlaşmanın konusu bile açılmadı. Bunun sebebi neydi? Marcus ne düşünerek karşılığında Thaila'yı istedi? Ve sen o bölümü yazarken ne düşünüyordun?

-Aslında Marcus'un Thaila'yı istemek gibi bir amacı yoktu, bunu tamamen Shaila'yı bağlamak ve gıcık etmek için istemişti diyebiliriz 😂 benim ne düşündüğüme gelirsek...hikayenin başları olduğu için klasik Wattpad hikayesi tarzında başlatmak ve sonrasında ters köşe yapmak istedim. Yani bilirsiniz, o tarz hikayeler aslında pek yazmak istemiyorum, klasik aşk üçgenleri falan filan. Zaten ilk okuduğunuzda 15 bölüm kadar bir aşk üçgeni olacak diye bekliyorsunuz 😂

Shaila başta Marcus'tan adeta nefret ediyordu. Hangi özelliğinden bu kadar nefret etti ve hangi özelliğine bağlandı?

Aslında, nefret etme demeyelim de korkuyordu daha doğru olur. Sonuçta bir anda neye uğradığını şaşırmış bir vaziyette yeraltında, en büyük korkularını yaşamaya mahkum edilmişken kimseye güvenemezdi. Zamanla onun sevilecek yanlarını kendince keşfetti zaten, düşüncelerinden de anlıyoruz. Mesela olaylara her zaman ciddiyetsiz bakması başta onu deli ediyordu, sonra aslında içten içe belli etmediğini fark etti.

Hikayeye başladığın kurguyla mı devam ettin?

Kesinlikle HAYIR. Kurgu başta çok farklıydı. Hatta sadece Shaila'nın kaçırılması üzerine sıkıcı bir kurgusu vardı diyebilirim. Annesinden haber aldığı bölümde kafama o an estiği için yaptığım o ufak dokunuş bütün akışı değiştirdi.

Her karakterin birini temsil ettiğini söyledin. Peki Shaila kim?

Arkadaşlarım benden esintiler bulduklarını söylüyorlar, kendi özelliklerimden etkilenmem gayet normal fakat birebir aynıyız desem yalan olur. Ama olmak istediğim biri mi derseniz, kesinlikle. Onun gibi özgüven kazanmak isterdim.

Elysium mu Tartarus mu?

Elysium ilk denemem olduğu için hem tercihim hem tercihim değil. Tercihim değil çünkü ilk denemem. Tercihim çünkü ilk denemem 😂
Tartarus daha karmaşık bir kurguya sahip hatta sarmal diyebilirim. Böyle olmasını ben seçtim, zorlanmak istedim ve kendimi geliştirdiğimi hissediyorum.

Absürd esprilerden zevk mi alıyorsun?

Nirvana'yı buluyorum...

Hikayedeki yaratıklar senin için bir şey ifade ediyor mu?

Hikayedeki yaratıkların bir kısmı Yunan mitolojisinin temel unsurları. Diğer bir kısmı ise kendi hayal gücümle başka mitolojilerdeki yaratıkların harmanlanması.

Yazarken zorlandığın bölümler oldu mu?

Tabii ki sonuçta ben profesyonel bir yazar değilim. Çoğu yönden eksiğim, özellikle duygu tasvirlerinde, karakterin iç betimlemesinde çok zorlanıyorum. Hele ki karakterim bir yaratıkla karşı karşıya kaldığında...normalde bölüm yazarken mutlaka çevreme bakar birkaç gün gözlem yaparım ki yazdığım en ufak parmak hareketi bile birinin düşünceli halinden esinlenilmiştir ama bir yaratıkla karşı karşıya kalan bir insan evladı daha göremediğim için beni epey zorluyor.

(SPOILER İÇEREBİLİR)

Elysium iyi hoş da Marcus ve Shaila neden bu kadar az yakınlaşıyor? Tartarus'ta daha fazlasını görecek miyiz?

Tartarus'ta aralarındaki şeyi daha fazla yansıttığımı düşünüyorum. Son bölümü bekleyin ;)

Tartarus'ta karakter kadrosu Elysium'a göre çok daha geniş. Sebebi ne?

Tartarus'un çok daha sarmal bir kurgusu olduğu bir gerçek fakat asıl sebebi, Elysium'da neredeyse Marcus ve Shaila'dan başka karakter yoktu. Yan karakterler daha çok figüran gibiydi. Sıkılmanızdan korktum ve biraz daha gerçeklik kazansın diye yeni karakterler ekleme gereği hissettim.

Elysium'un kurgusunda bazı boşluklar var fakat bunların Tartarus'ta tamamlandığını görüyoruz. Bu bilerek yaptığın bir şey mi?

Çoğu zaman için evet. Ama az da olsa Elysium'da fark etmeden bıraktığım boşluklar oldu. Her bölümü yazarken yeni senaryolar çıkartmak için iki hikayeyi de gözden geçirdiğimde fark ettiğim an, aklımda kurgu varsa bile önceliğim o boşluğu kapatmak. Aklınızdaki soru işaretleri kurguya yönelik değil, konuya yönelik olsun istiyorum.

Son olarak, hiç okuyucularınla buluştun mu?

Aslında özellikle buluşmuş sayılmam fakat bu sene okulun ilk günü yaşadığım bir anım var. Biliyorsunuz, burda ne ismim ne cismim belli belki birkaçınızla karşılaştım haberim yok. Kantinde otururken birkaç arkadaşım yanıma geldi, arkadaşımın kardeşi de bu sene liseye geçtiği için ablasıyla takılıyordu. Tanışma faslından sonra laf lafı aştı konu Wattpad hikayelerine geldi. Kız telefonumda Wattpad uygulamasını görünce "Aaa sen de mi ordan okuyorsun?" diye sordu. Açıkçası gözlerimi çok yorduğu için burayı okumaktan ziyade yazmak için kullanıyorum. Buna benzer bir cevap verdiğimde "Ya ben Yunan mitolojisini çok seviyorum. Ablam senden bahsetmişti sen de çok ilgiliymişsin. Bak Elysium diye bir kitap var bence oku onu. Beni günlerce uykusuz bıraktı." demişti. Sonrasında hiçbiri benim hikaye yazdığımı bilmediği için verdiğim tepkiye anlam verememişti tabii...

Gösterdiğiniz ilgi için size ne kadar teşekkür etsem az. Bu konuşmalar, kitabımız için açılan IG hesapları beni çok duygulandırıyor. Üniversiteye geçtikten sonra gerçek bir kitap olabilmemiz için son düzenlemeleri yapacağım :)

Elysium'un Sırrı Where stories live. Discover now