15

1.3K 34 0
                                    

Na een maand of drie hadden ze besloten om ook doordeweeks een aantal dagen bij elkaar te slapen. Het was al een paar keer voorgekomen doordat Wolfs en Eva s'ochtends heel vroeg moesten beginnen of tot s'avonds laat moesten overwerken en dan was het makkelijker voor Fleur en Lynn dat ze dan niet alleen thuis waren. En eigenlijk kunnen ze gewoon niet meer zonder elkaar slapen. Als ze alleen thuis slapen, slapen ze veel onrustiger en komen ze moeilijker in slaap, ze liggen dan ook tot laat met elkaar te bellen of te appen.

'Eef slaap je al 'vraagt hij zacht 'nee nu niet meer' mompelt ze en draait zich naar hem om 'wat is er' kriebelt ze met haar vingers door zijn borsthaar 'wat dacht je ervan om over 2 weken in de kerstvakantie helemaal samen te gaan wonen' 'vind ik een heel goed idee maar ik dacht eigenlijk om een weekje met z'n vieren weg te gaan, eerste kerstdag moeten wij werken dus tweede kerstdag kunnen we vertrekken' hij kijkt haar verbaasd aan 'meen je dat' 'ja' lacht ze 'waarom niet'. 'Jouw huis is dan verkocht, je kan ondertussen je huur opzeggen en na de vakantie trekken jullie gewoon voorgoed bij ons in bespaart weer een hoop geld' 'ben je dronken' grinnikt hij 'nou graag of niet hoor' draait ze zich gepikeerd om 'Eef Eef sorry schatje zo bedoelde ik het niet, ik was gewoon verbaasd dat jij het meteen goed vond, ik dacht dat ik je over moest halen, dat ik moest praten als brugman'. 'Eef alsjeblieft kom even bij me liggen' 'kom jij maar bij mij liggen'. 'Dan moet je je wel omdraaien, ik wil je gezicht en je ogen zien' fluistert hij. Nukkig draait ze zich om en blijft met gesloten ogen op haar rug liggen, kleine kusjes geeft hij op haar wang en lippen dan zakt hij af naar haar hals 'moet ik verder gaan' vraagt hij zacht 'Hmm' humt ze met een glimlach 'gemeen kreng' fluistert hij terwijl hij afzakt naar haar borsten, na wat kleine kusjes zuigt hij zachtjes aan haar tepels die meteen hard worden. 'Wil je nog meer' vraagt hij en ze knikt gretig. Als ze hijgend naast elkaar liggen zegt hij 'ik wil dolgraag met jullie op vakantie, ik hou van je Eef ziels veel, ik zou morgen bijwijze van spreken al hier willen blijven' 'dan doe je dat toch' fluistert ze 'ik wil ook niets liever, ik ben er klaar mee met het afscheid nemen, elkaar ophalen, heen en weer zeulen met spullen en de meiden vast ook'. 'De logeerkamer wordt dan Fleur d'r kamer en in het kleine kamertje zetten we jouw kledingkasten, wij nemen jouw bed, die was pas nieuw toch en dan krijgt Lynn dit bed die wilde ook graag een tweepersoonsbed net als Fleur. De meubelen in de woonkamer moeten we maar even kijken...' 'Eef hoe lang ben jij hier al mee bezig' grinnikt hij 'al een week of 2' kijkt ze hem verlegen aan. Hij lacht 'tis al goed we praten morgen verder, welterusten' 'welterusten Floris ik hou van je' en ze geeft hem nog een kus.

De volgende ochtend is Wolfs al heel vroeg wakker en zit aan de keukentafel achter zijn laptop een lijst te maken met dingen die hij allemaal moet regelen. Eva komt de keuken inlopen en slaat haar armen om zijn nek 'goede morgen schatje, al aan het werk, hebben we een zaak'. Hij schudt zijn hoofd en schuift zijn stoel naar achteren zodat Eva bij hem op schoot kan zitten. 'Ben jij er 100% zeker van dat wij hier komen wonen' vraagt Wolfs 'ja schatje, heel graag zelfs' legt ze haar handen in zijn nek om hem te zoenen. 'Dan wil ik vandaag bij Mechels vrij vragen om zoveel mogelijk dingen te regelen, vind je het erg om een dagje alleen te werken'. Weer schudt ze haar hoofd 'is voor een goed doel toch' knipoogt ze.

Rond 8 uur gaat Wolfs zijn telefoon, het is Lynn: 'Floris, mama neemt haar telefoon niet op' hij begint te lachen 'ook een goede morgen Lynn, mama zal net in een bespreking zitten maar ik zit beneden, ik ben vrij, wat is er aan de hand' 'ik voel me niet lekker, buikpijn, hoofdpijn'. 'Zou je het niet eerst even proberen op school en als het niet gaat kom je naar huis' 'nee ik voel me echt niet lekker' begint ze te huilen. 'Nou vooruit blijf maar liggen, ik meld je wel ziek en kom zo wel een kopje thee en een beschuitje brengen'. Een paar minuten later komt Fleur naar beneden 'pap, kun je mij ook niet ziek melden' 'nee Fleur daar komt niks van in, jij gaat gewoon naar school' lacht hij. Wanneer hij met school belt geeft hij gelijk de adres wijziging voor Fleur door.

Een half uurtje later belt Eva 'hey hoe gaat tie, een half uurtje geleden heeft Lynn mij gebeld maar ze neemt nu niet op' 'ze zal wel weer slapen, ze is ziek' legt Wolfs uit 'oh wat heeft ze moet ik naar huis komen' 'nee nee, buikpijn en hoofdpijn, komt goed, ik heb haar al ziek gemeld en ben gewoon thuis'. 'Oké, bel je me als het niet gaat' 'doe ik, kijk jij uit vandaag'. 'Ja schatje tot vanavond'.
Heel de ochtend heeft Wolfs zitten bellen, met zijn verhuurder en alle instanties om zijn vaste lasten op te zeggen of een adreswijziging door te geven. Na de lunch bedenkt hij zich ineens dat hij ook Angelique moet bellen om ook haar op de hoogte te brengen van zijn samenwoon plannen. Onrustig loopt hij heen en weer door de keuken, zoekend naar de juiste woorden om het haar te vertellen. Ondanks dat ze al een paar jaar gescheiden zijn zal het bij haar hard aankomen. Na een half uur gebeld te hebben hangt hij zuchtend op. Het eerste kwartier heeft ze alleen maar gehuild en gescholden. Van alle vrouwen op de wereld moet uitgerekend zij mijn kind opvoeden, waren haar eerste woorden geweest nadat ze in huilen uitbarsten. Gelukkig heeft hij haar wat gerust kunnen stellen maar hier zal ze zeker nog een keer op terug komen. Gefrustreerd zoekt hij in de koelkast wat hij vanavond zal koken. Het moet iets speciaals zijn bedenkt hij zich want vanavond tijdens het eten willen ze de meiden het grote nieuws vertellen. Dus besluit hij om boodschappen te gaan doen. Tegen half 5 belt Eva om te vragen hoe het met Lynn gaat 'ze ligt nu op de bank een film te kijken het gaat al wat beter met haar, hoe laat ben je thuis' 'ja oké is goed, ik zorg dat het eten klaar staat, kusje'.

Oude liefde roest niet (flikken Maastricht)Where stories live. Discover now