11

1.3K 42 6
                                    

Lynn begint te lachen en kijkt dan naar Fleur 'whahaha dan zijn we een soort zusjes' roept ze lachend. Bij Eva ontsnapt er een zucht van opluchting uit haar mond en ze stopt met knijpen in zijn hand 'en jij Fleur' vraagt hij haar
aankijkend 'ik vind het helemaal geweldig pap' roept ze nu ook lachend uit. Ook Wolfs begint zich nu weer meer te ontspannen dan kijkt hij rechts van hem naar het gezicht van Eva en met een glimlach op zijn mond buigt hij wat naar voren om haar een kusje te geven op haar mond, Fleur jubelt van enthousiasme maar Lynn blijft angstvallig stil. 'Lynn weet je het zeker' vraagt Eva nog een keer. 'Jawel ik ben hartstikke blij voor jullie en vind het ook erg leuk maar ik moet er nog wel aan wennen dat jullie kussen enzo'. 'Sorry, Dat begrijp ik heel goed' zegt Wolfs zacht 'en we zullen er ook rekening mee houden oké' weer glimlacht ze en knikt met haar hoofd.

'We zullen eerst eens wat drinken bestellen' zegt Wolfs en wenkt een ober, als ze allemaal iets te drinken hebben doorgegeven kijkt hij onopvallend naar Eva 'geen wijntje' zegt hij zachtjes met een knipoog ze schopt hem onder tafel tegen zijn enkel waardoor hij moeten lachen. 'Weten jullie al wat je wilt eten' vraagt hij aan de meiden, ze knikken en kletsen samen vrolijk verder. Glimlachend en geruststellend kijkt hij naar Eva en onder tafel pakt hij haar hand waar hij zachtjes een kneepje in geeft. Als de ober hun drankjes komt brengen en ze hun eten aan hem hebben doorgegeven heft Wolfs zijn glas 'ik wil graag een toost uitbrengen op ons vieren en dat we maar veel plezier met z'n vieren mogen hebben' en ze klinken hun glazen tegen elkaar. Na een minuut of vijf vraagt Eva aan Lynn of ze even mee wil  lopen. Op een rustige plaats vraagt Eva aan Lynn of ze er echt mee akkoord gaat en dat als ze twijfels heeft ze het echt moeten zeggen. Lynn pakt de handen van haar moeder 'ik ben echt heel blij voor je mam ik gun je dit geluk en vind Floris erg aardig, ik schrok gewoon omdat het zo onverwachts kwam en toen die kus daar schrok ik ook even van maar ik weet dat het erbij hoort en jullie hoeven je voor mij niet in te houden, ik ben echt blij voor jullie' en ze geeft haar moeder een gemeende knuffel. Samen lopen ze terug en het eten wordt net gebracht.

Tijdens het bowlen hebben ze met z'n vieren de grootste lol de meiden maken allemaal gekke foto's. 'Die foto's vind ik prima maar ik hoef niet op social media hè meiden' roept Wolfs als de meiden lachend samen gebogen staan boven hun telefoon. Hij slaat zijn arm om Eva heen voor een snelle kus en glimlacht naar haar 'blijven jullie slapen vannacht' fluistert hij in haar oor. Ze schudt haar hoofd 'nee Floris laten we dat nog maar niet doen dat gaat te snel en dan geven we geen goed voorbeeld aan onze dochters'. 'Je hebt helemaal gelijk' zegt hij maar trekt nog wel een sip gezicht.

Een paar weken later

Op het werk gaat het erg goed, de meeste collega's weten dat ze een relatie hebben maar op het werk zijn ze professioneel, af en toe zoenen ze weleens in de auto en dat is meestal op de dagen dat ze s'avonds niet bij elkaar zijn. Mechels is erg tevreden over hun samenwerking want 95% van hun zaken hebben ze opgelost.
Met de meisjes gaat het ook erg goed, zij zijn onafscheidelijk van elkaar en doen dan ook bijna alles samen.
'Pap, Eef zaterdag hebben we een slaapfeest bij Isa, mag dat' komt Fleur de keuken inlopen. Wolfs en Eva kijken elkaar aan 'ja is goed, maar geef wel even haar adres zodat we weten waar jullie zijn' antwoordt Eva. 'Lynn het mag' schreeuwt ze naar boven. 'Hallo mag het iets zachter loop gewoon naar boven om het te zeggen' zegt Eva geïrriteerd. Geschrokken kijkt Fleur naar Eva 'sorry Eva' zegt ze dan ook en loopt snel naar boven. 'Wat is er Fleur' vraagt Lynn als ze het betrokken gezicht van Fleur ziet. 'Je moeder viel uit tegen mij' zegt Fleur met tranen in haar ogen.  Lynn slaat een arm om haar heen 'ik weet niet wat ze heeft ik heb ook al 2 keer bonje met haar gehad de afgelopen dagen' zegt Lynn. Dan horen ze harde stemmen van beneden, geschrokken kijken ze elkaar aan, hun vader en moeder hebben voor de eerste keer ruzie, de woorden vliegen over en weer. 'Jij moet eens duidelijk aangeven wat je wil Eva' horen ze hem nu hard roepen 'ik denk dat het voor nu beter is dat ik naar huis ga en dan kun jij op je gemak nadenken'. Zachtjes lopen de meiden hand in hand de trap af 'pap' vraagt Fleur zacht, verschrikt kijken Eva en Wolfs op.

'Sorry meiden' is Wolfs de eerste die iets zegt 'we hebben gewoon even onenigheid, dat hoort erbij. Ik ga naar huis zodat we allebei kunnen afkoelen en nadenken'. 'Maar mam we zouden gaan barbecuen' roept Lynn paniekerig 'ja schat sorry' mompelt Eva met tranen in haar ogen. 'Ik ben op tijd terug dat beloof ik' fluistert hij tegen Lynn en Fleur en geeft ze beide een kus op hun voorhoofd. Dan loopt hij naar de voordeur als hij die bijna achter zich dicht heeft getrokken loopt hij weer naar binnen, pakt Eva's hoofd met 2 handen vast en geeft haar een kus op haar mond 'ik hou van je onthoud dat goed' fluistert hij en loopt naar buiten en rijdt met zijn auto weg. 'Mam doe iets' zegt Lynn nog steeds in paniek. 'Ik ga even douchen zodat ik kan nadenken' zegt Eva zachtjes en huilend loopt ze naar boven. Beduusd blijven Fleur en Lynn achter. 'We moeten iets doen' snikt Lynn en Fleur slaat een arm om haar heen 'het komt echt wel goed' zegt Fleur zacht.

Oude liefde roest niet (flikken Maastricht)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu