10

1.4K 44 0
                                    

'Dit was echt geweldig Floris, nog veel beter als in mijn herinneringen' fluistert ze als ze naast hem in zijn bed ligt. 'Gelukkig maar' grinnikt hij als hij zachtjes over haar arm streelt. 'Hoe laat is het' kijkt ze verschrikt om zich heen. 'Rustig maar het is kwart over 3'. 'Wil je iets drinken' 'wat als Fleur eerder thuis komt, mijn kleren liggen nog in de woonkamer' zegt Eva lichtelijk in paniek. 'Doe eens een beetje rustig' streelt hij lachend met zijn hand door haar haar. 'Ik check haar whats app wel even als ze net online is geweest is ze al uit het zwembad en moeten we ons snel aankleden' rustig stapt hij uit bed en loopt naakt naar de woonkamer 'kun je het zien' draait hij zich in de deuropening lachend half om en met rode wangen kijkt ze snel de andere kant op 'sorry' stamelt ze. '10 over 1 was ze voor het laatst online' roept hij vanuit de woonkamer 'dus relax alsjeblieft, wat wil je drinken'. 'Doe maar ice tea als je hebt'. Lachend komt hij in zijn boxer teruglopen '1 ice tea en uw kleding mevrouw' dan loopt hij weer terug 'zou je mijn telefoon ook mee willen nemen' roept ze als ze snel uit bed stapt om haar ondergoed aan te trekken. Lachend komt hij zijn slaapkamer weer in als hij haar nog net terug in bed ziet stappen. Snel tilt hij de dekens op en kruipt dicht tegen haar aan. Ze neemt haar telefoon aan en checkt de whatsapp van Lynn 'ook iets na enen voor het laatst online' fluistert ze 'kun je dan nu alsjeblieft ontspannen' kietelt hij haar over haar buik. Ze trappelt met haar benen 'stop stop niet doen' hij lacht 'weet je de magische woorden nog' zegt hij terwijl hij door blijft kietelen 'ze ligt te woelen om onder zijn stevige greep uit te komen 'Floris Wolfs is de beste' roept ze hard uit en met een glimlach stopt hij met kietelen. Ze draait zich op haar zij, dicht tegen hem aan en legt haar hoofd op zijn borst en sluit haar ogen. Stil blijven ze zo liggen ieder in hun eigen gedachten, met zijn hand kriebelt hij in haar haar. Na een tijdje verbreekt hij de stilte 'Ben jij zenuwachtig voor hun reactie vanavond'. Ze tilt haar hoofd iets op om hem aan te kijken 'een beetje wel en jij' 'ik eerlijk gezegd ook wel een beetje, wat als ze het helemaal niks vinden, stom vinden of kwaad zijn' ze haalt haar schouders op 'dat zien we dan wel weer' fluistert ze. 'Wil je zo nog even douche' ze knikt met haar hoofd 'samen' vraagt hij zacht. 'Is goed maar ik wil nog heel even liggen oké'.

'Ik zie je om 7 uur bij de bowlingbaan' kust hij haar voor de laatste keer 'en we vertellen eerlijk over onze relatie hè, dat we wel zien hoe dat het loopt' hij knikt glimlachend 'maak je niet zo druk hè, het komt allemaal goed' en hij laat zijn handen nog een keer over haar billen gaan om haar voor een laatste keer dicht tegen zich aan te drukken. 'Ik hou van jou' fluistert hij tegen haar lippen 'ik ook van jou' fluistert ze terug.

'Wat gaan we doen mam' 'dat zie je straks wel, ga nu maar snel douchen over een half uur wil ik weg'.

'Waar gaan we naar toe pap' 'niet zo nieuwsgierig Fleur dat zie je vanzelf stap nou maar in'.

Tegen 7 uur rijden ze het parkeerterrein op 'gaan we bowlen' roept Fleur enthousiast 'jij mag nooit meer raden' grapt hij, ze stappen uit de auto en Wolfs kijkt gespannen in het rond of hij de auto van Eva ziet staan 'zoek je iemand pap' 'nee nee kom we gaan naar binnen'. Net als ze de deur open willen doen hoort Fleur haar naam roepen, ze draait zich om en ziet Lynn aan komen rennen 'hey gaan jullie ook bowlen' vraagt ze aan Lynn
'Ja' roept ze enthousiast 'nou dat is ook toevallig'. Wolfs grinnikt en ziet Eva op haar gemak aan komen lopen hij knipoogt naar haar. 'Mam kijk nou Fleur is er ook en dat is haar vader' wijst ze met haar vinger naar Wolfs. 'Nou dat is ook toevallig zeg, Eva van Dongen aangenaam' en ze geeft hem een hand 'Floris Wolfs' stelt hij zich lachend voor. 'Zullen we naar binnen gaan' houdt hij de deur open en Fleur en Lynn lopen giebelend naar binnen. Snel wisselen Eva en Wolfs een blik met elkaar en ze knikken allebei dan pakt Wolfs haar hand en knijpt er zachtjes in. Hand in hand lopen ze achter de meiden aan naar de balie. Heeft u gereserveerd vraagt de baliemedewerkster 'ja op naam van Wolfs voor 4 personen eten en bowlen' zegt Wolfs, verbaasd draaien de meiden zich om en kijken in de lachende gezichten van hun ouders en dan kijken ze nog verbaasder naar hun handen die in elkaar verstrengeld zijn. 'Wat is dit' vraagt Fleur haar vader aankijkend 'kennen jullie elkaar al' hij knikt lachend met zijn hoofd. 'Kom laten we aan tafel gaan dan leggen we alles uit' zegt Eva maar als ze in de ogen van haar dochter kijkt laat ze Floris los en pakt met 2 handen het gezicht van haar dochter 'het komt goed, echt'. 'Loop maar alvast' knikt ze geruststellend naar Floris 'kom Fleur' en samen lopen ze naar hun tafeltje. 'Ik vergeet papa nooit echt niet en dat weet Floris ook, luister eerst naar ons verhaal en daarna kunnen we samen nog praten goed?' Lynn knikt en Eva geeft haar een kus op haar voorhoofd.

Snel lopen ze naar het tafeltje 'Lynn kom je naast mij zitten' zegt Fleur enthousiast, Wolfs was blijven staan om Lynn de keuze te geven 'wat jij wil hoor Lynn anders ga ik naast Fleur zitten' zegt Wolfs vriendelijk. Ze schudt haar hoofd en gaat naast Fleur zitten. Hij knikt naar Eva en schuift netjes haar stoel aan en neemt dan naast haar plaats. Iedereen zit zenuwachtig elkaar aan te kijken Wolfs schraapt zijn keel en begint te vertellen 'Eva en ik kennen elkaar al heel lang wij zijn een jaar lang partners geweest in Amsterdam toen wij net van de politie academie afkwamen, na een tijdje kregen wij een relatie maar niemand mocht het weten want wij waren partners, na ongeveer een half jaar is Eva verhuist naar Utrecht en hebben wij elkaar nooit meer gezien. Jouw moeder ontmoette jouw vader' keek hij Lynn aan 'en ik bleef bij jouw moeder' kijkt hij Fleur aan. 'Begin van de week had ik een gesprek met mijn baas en die vertelde dat Eva misschien mijn nieuwe partner zou worden, deze week hebben wij een aantal keer met elkaar afgesproken om alles door te praten en de vonk is weer overgeslagen, wij hebben gisteren eerlijk op het werk alles verteld en mogen samen werken. Om dat te vieren gingen we gisterenavond samen uit eten totdat eerst ik werd gebeld en 2 minuten later Eva. Toen kwamen we erachter dat onze dochters elkaars vriendinnen zijn en hebben we besloten om ook meteen met jullie open kaart te spelen, jullie zijn oud en wijs genoeg om te snappen hoe de vork in de steel zit. Met jullie goedkeuring willen wij het proberen en we kijken wel waar het schip strand'. Onder tafel had Eva ondertussen zijn hand gepakt waarin ze nu zenuwachtig zit te knijpen. 'Wat denken jullie ervan' vraagt ze zachtjes aan de meiden maar kijkt vooral gespannen naar het gezicht van Lynn.

Oude liefde roest niet (flikken Maastricht)Where stories live. Discover now