První část - Schopnosti: Návštěva - 2. kapitola

3.4K 262 11
                                    

Překvapeně jsem se na vychovatelku podívala. Nikdy za mnou nikdo nepřišel a teď, když jsem si to zrovna tolik přála, náhodou za mnou někdo přijde.

Podívala jsem se na obra, který stál za vychovatelkou. Teď jsem si ho mohla prohlédnout zblízka. Na sobě měl tmavý velký kabát se spoustou kapes a pod ježatou hřívou se ukrývaly oči, lesklé jako dva švábi. Když jsem vzhlédla do té jeho strašidelné tváře, s překvapením jsem zjistila, že se na mě ty jeho oči usmívají.

„Tady pán přišel z jedné školy Bradav- Přišel, aby ti řekl, že...." Vychovatelka se pokusila vysvětlit důvod jeho návštěvy, ale asi nenacházela slova. Místo toho jen zavrtěla hlavou a řekla: „Řekněte jí to raději sám".

Obr nečekal, jestli mu řeknu, aby šel dovnitř, a sám se protlačil dovnitř. Musel se shrbit, aby se vešel do dveří. Vešel dovnitř a rozhlédl se po mém pokoji. Napřed se podíval na židli, která zůstala stát vedle dveří. Zvažoval, jestli by ho unesla, pak ale zavrtěl hlavou a posadil se na postel, která dříve patřila Annie. Vychovatelka vešla hned za ním a posadila se na židli u dveří. Posadila jsem se na svoji postel, takže jsem seděla naproti obrovi.

„Takže ty budeš Katherine" řekl mi obr.

„Jenom Kate" opravila jsem ho.

„Takže, Kate, já jsem Rubeus Hagrid, klíčník a šafář v Bradavicích. Říkej mi prostě Hagride" představil se. „Asi bych ti měl vysvětlit, co jsou to Bradavice. No, možná bude nejjednodušší, když si napřed přečteš tohle." Začal něco hledat po kapsách. Po chvíli vytáhnul z kapsy trochu pomačkaný dopis a podal mi ho.

Podívala jsem se na obálku. Byla na ní napsaná adresa smaragdově zeleným inkoustem.

Slečna

Katherine Becker

White Street 78

Londýn

Obrátila jsem obálku a spatřila jsem na ní pečeť s erbem. Na erbu bylo velké písmeno B, které bylo obklopené lvem, orlem, jezevcem a hadem. Otevřela jsem obálku a objevila jsem v ní dva papíry. Vytáhla jsem oba dva a začala číst:


ŠKOLA ČAR A KOUZEL V BRADAVICÍCH

Ředitel: Albus Brumbál

Vážená slečno Beckerová,

s potěšením Vám oznamujeme, že ve škole čar a kouzel v Bradavicích počítáme se studijním místem pro Vás. V příloze Vám zasíláme seznam všech potřebných knih a vybavení. Školní rok začíná 1. září.

Se srdečným pozdravem

Minerva McGonagalová


Tu část, kde se píše škola čar a kouzel, jsem si musela přečíst několikrát, než jsem opravdu uvěřila, že se to tam píše. Zvedla jsem hlavu a podívala jsem se na Hagrida.

„Škola čar a kouzel? To se tam učí nějaké kouzelnické triky, jako třeba vytahování králíka z klobouku?" zeptala jsem se ho.

Hagrid zavrtěl hlavou." Učí se tam skutečná kouzla a ne nějaký mudlovský triky."

„Mudlovský?"

„Mudla je takovej člověk, kterej neumí kouzlit. Ti ostatní jsou čarodějové a čarodějky" vysvětlil Hagrid.

KateWhere stories live. Discover now