Capitolul 11: Inimă frântă

21.2K 1.5K 208
                                    

                         Crystal stătea în fața casei lui, înconjurată de gărzi de corp. Pascal stătea în fața ei, îi zâmbea misterios. Pentru o secundă, s-a înjurat singură, credea că este nebună că s-a aruncat singură în furca dracului. Dar gândurile rele i-au trecut repede și a încercat să își țină pozitivitatea în sânge. Pascal i-a promis că nu îi va face nimic, iar el părea un bărbat ce își ținea promisiunile, dar în acelaș timp, avea un aer de bărbat nenorocit, ce te înjunghia pe la spate. Crystal trebuia să fie atentă la tot ce se întâmpla în jurul ei.

Între timp, Pascal a invitat-o în living, dar ea, cu profesionalism, a sugerat biroul. El a râs, dar a acceptat și a condus-o în biroul lui. Crystal s-a așezat pe scaunul din fața biroului,iar el a luat locul de onoare. Un minut s-au uitat unul la altul. Tensiunea era simțită de amândoi, dar Pascal nu a părut deranjat, spre deosebire de Crystal.

- Cine e Maxon Shaw? șoptește ea, în final.

- Mă iei așa...direct. Mă așteptam la un "ce mai faci" sau un "ce bine îmi pare să te vad".

- Pascal, amândoi știm de ce sunt aici. Vreau doar răspunsurile, și apoi voi pleca de aici.

Pascal oftează , dar începe să tasteze ceva la calculator, apoi întoarce monitorul spre ea. O imagine cu Max era pe ecran.

- Ți-l prezint pe Maxon Shaw.

Crystal râde, dar nu este râsul ei. Avea inima cât un purice, iar palmele transpirate. Îi era frică de adevăr.

- Nu, el este iubitul meu, Max.

- Da, este și iubitul tău. Dar este și Maxon Shaw, liderul celei mai mari mafii din New York; Cricca.

Zâmbetul fals ce îl ținuse pe față până acum ii pierise, iar în mintea ei era doar un cuvând: minciuni.

- Ba nu, strigă la Pascal, el este iubitul meu, ce lucrează la o firmă și...și...

- Draga mea, calmează-te. Vrei un pahar de wiskey?

- Nu vreau nimic, decât să îmi explicit toată porcăria asta! De ce minți!

- Stai jos și nu mai țipa!

Vocea puternică a lui și-a făcut efectul, iar Crystal a făcut ce a zis. Ochii ei străluceau cu lacrimi reținute, iar inima îi era pe cale să se rupă. Cu siguranță Pascal mințea.

- Uite, nu știu toate detalii, dar îți spun ce știu. Max este lider de un an și ceva, după ce a fost mâna dreaptă a fostului lider, unul nimit Moș Pete. Vând droguri și arme, fac spălare de bani și prostituție. Și oamoră oameni.

- Nu te cred...e imposibil așa ceva.

- Eu ți-am zis ce am avut de zis. Folosește această informație cum vrei tu. Ești liberă la pleci.

Nu mai suporta să fie în aceeași încăpere cu el, așa că a fugit cât de repede a putut din casă. Nimeni nu a oprit-o. S-a urcat în mașină și a condus. A încercat să își aducă aminte drumul spre casă, dar s-a pierdut. Disperată, a oprit mașina într-un cartier necunoscut, a pus capul pe volan și a început să plângă. Spera din tot sufletul ca informațiile spuse de Pascal să fie false. Se ruga ca Max al ei să nu fie în mafie.

Crystal II: Haos OrdonatWhere stories live. Discover now