32 Wegisweg

749 53 17
                                    

"Harry?" "Ja?" "Kom je?" "Ja mam." "Hier heb je Brandstof." "Zeg duidelijk waar je heen wil." "Oke." Harry loopt naar de kachel en zegt:" Wegisweg!" Hij wordt er in gesleurd en komt op de Wegisweg terecht. "Waar gaan we heen?" "Naar Madame Mallekin." Ze lopen richting de winkel en lopen naar binnen. "Zweinstein?" "Ja." "Hier." "Dank je." "8 galjoenen." Harry geeft het. "Dank je!"

"Nu naar Olivander's." Harry loopt naar de winkel en vindt het een beetje griezelig, overal is het donker. "Is er iemand?" "Ja. Ah, meneer Potter, ik dacht al dat u zou komen. Ik neem aan dat u komt voor een stok?" "Ja meneer." "Oke, probeer deze maar, 30,1 cm en licht buigbaar, ebbenhout en inhoud feniksbloed." Harry zwiept met de stok en er komen alleen vonken uit. "Nee,nee." Olivander zoekt verder. "Deze. 26,1 cm, buigbaar, eikenhout en inhoud van drakenbloed." Harry zwiept. "Nee nee." zegt Olivander als er drie flessen op de grond vallen. "Deze? 27,8 cm,hulst, soepel dingetje en feniksveer." Harry zwiept en op tafel ligt een boeket met bloemen. "Bravo! Fantastisch!" Harry kijkt een beetje raar naar de man. "Wel vreemd is dat er nog een andere feniksveer van deze tovenaar kwam, en die had degene aan wie u dat litteken te danken heeft." "Wie?" "Jeweetwel." "O ja."

"En nu?" "Naar de boeken." Ze lopen de winkel binnen en kopen een starterspakket. Harry krijgt ook een telescoop en een stel kristallen flesjes en loopt dan weer naar buiten.

"Nog meer?" "Nee." "Dan zijn we klaar." "Ik kan niet wachten tot het 1 september is!!!!"

Lily en James Potter: Harry is ours!Where stories live. Discover now