30 De derde keer van James en het hele verhaal

713 55 6
                                    

"James?" "Lils?" "Harry is een Sisseltong." "Wat?!" "Hij, praatte met een slang." "Zeker?" "Ja, hij zei het zelf ook!" "Shit,shit,shit!" "Hm?" "Misschien heeft hij wel meer van hem!" "Daar ben ik ook bang voor!" "Laten we het geheim houden." "Oke."

--------------------------------------------

We skippen even tot Harry's tiende.

--------------------------------------------
Harry is tien. Vandaag gaat zijn vader met hem naar een of ander belangrijk iets. Hij is benieuwd waar dan wel heen. Dat is blijkbaar geheim. "Harry?!" "Ja papa?" "Kom je?" "Ja." Harry loopt naar de deur en opent de deur. James staat al buiten en knuffelt Harry. "Hey." "Hoi pap." "Kom." Harry pakt de hand van James en loopt met hem.

James is van plan naar Villa Vilijn te gaan. Hij wil alles gaan vertellen omdat hij volgende jaar naar Zweinstein gaat. Daar in de verte ziet hij op een heuvel Villa Vilijn staan. Hij zegt:"Harry? Kan je even weggaan? Ik,ehm moet even naar de wc." Harry loopt weg. James loopt het bos in en hij pakt het flesje uit zijn zak. Hij drinkt snel een slok en loopt terug. "Kom." Hij loopt verder. "Lieve Harry. We moeten je wat vertellen. Je weet dat je een tovenaar bent. Maar toen je een jaar oud was was er een duistere tovenaar, genaamd Voldemort. Hij wou je dood hebben. Dat komt omdat volgens een profetie jij de Uitverkorene zou zijn. Hij vuurde een vloek af. Sirius, die ken je, stuurde echter ook een vloek naar hem en hij was niks anders dan een stuk verdriet. Maar die vloek was er nog. Je moeder beschermde je, maar hij brak de bescherming. Je kreeg wonder boven wonder alleen dat litteken." "Echt waar? Wow dat had ik niet verwacht!"
"Maar we zijn nog niet klaar. Je hebt ook krachten van hem. Door dat litteken kan je met slangen praten. Dat kon hij ook. En je hebt een bescherming van je moeder. Die zorgt ervoor dat hij je niet aan zal kunnen raken." Harry kijkt verbijsterd en zoekt tussen het puin. Hij vindt een ring. "Pap?" "Deze ring moet van Voldemort zijn geweest!" "Mag ik hem vernietigen?" James pakt het zwaard van Griffoendor dat hij had meegenomen en geeft het aan Harry. Die steekt het zwaard in de ring. Zonder dat ze het zelf weten vernietigen ze nu een stuk ziel van Hem......

Lily en James Potter: Harry is ours!Where stories live. Discover now