27 De tweede keer van James

747 57 7
                                    

Het is juni en Griffoendor moet met 60 punten verschil van Zwadderich winnen om de Zwerkbalcup binnen te halen. Het is ochtend en Charlie Wemel zit gespannen aan tafel. Hij kletst wat met kinderen van Griffoendor en loopt daarna de Zaal uit. Hij loopt naar zijn slaapzaal en trekt zijn Zwerkbal gewaad aan. Hij loopt naar buiten en komt onderweg nog de aanvoerder tegen. "Kom je zo, we willen nog even trainen." "Ja,kom er zo aan." Charlie geeft de boodschap aan iemand door uit het Zwerkbal team die hij toevallig tegen kwam en meldt aan zijn vrienden waar hij is. Hij pakt zijn bezem, de Helleveeg 300 en loopt maar naar het veld.

Daar eenmaal aangekomen krijgt hij de opdracht de snaai te zoeken die Burking, de aanvoerder, heeft losgelaten. De Drijvers mogen tegen harde ballen aan slaan, die moeten ze overslaan. De Jagers schieten om de beurt op de Wachter. Zo gaat het een tijdje door. En na 14 minuten ziet Charlie de snaai en grijpt hem. Hij kijkt naar beneden en ziet zijn vader. "Pa?" "He jongen, ik nog komen kijken, ik was wel benieuwd. Knap staaltje!" "Thanks pa. Kom je even mee, kunnen we even bijpraten." "Wat mij betreft. Maar loop je eerst even langs die aanvoerder van je?" Charlie grinnikt en loopt even naar Burking. Die geeft toestemming en Charlie verlaat het veld.

James ziet Arthur met Charlie zitten en begroet hen. "He,Arthur!" "He, James, hoe gaat ie?" "Goed." "Met mij ook. Ben je zenuwachtig?" "Ik, ken je mij niet. Ik ben nóóit zenuwachtig!" zegt hij sarcastisch. Arthur barst in lachen uit. "Ennne, Charlie, heb je er zin in?" "Zeker, maar ik ben wel nerveus. We kunnen nu opnieuw winnen!" "Ja, laten we het maar hopen. Ik denk dat je moet gaan." James moet lachen en Charlie kijkt om. Burking staat daar met een overdreven boze blik.

James neemt een slok Felix Fortunatis en kijkt de wedstrijd. Het staat 30-40 voor Zwadderich. Plotseling ziet Charlie de snaai en vliegt er op af. De zoeker van Zwadderich krijgt een beuker en Charlie vangt de snaai. Ze winnen gewoon opnieuw!

Het is tijd voor de bekendmaking van de Afdelingsbeker. "Zo, beste leerlingen en leraren. Het was weer een mooi jaar, vol leren en mooie gebeurtenissen. Volgend jaar is er iets speciaals. Maar dat verklap ik niet! We gaan nu kijken naar de eindstand. Op de vierde plek....... Huffelpuf, met 325 punten!"
Achter Perkamentus verschijnt er een enorm doek waar de puntentelling automatisch op wordt ingevuld. "Derde is geworden....... Zwadderich, met 356 punten." Boegeroep van de tafel van Zwadderich. "Tweede is geworden Ravenklauw met 389 punten en eerste Griffoendor met 413 punten!" Het feest barst los aan de tafel van Griffoendor en alle versiering gaat in de kleuren rood en goud. "Gefeliciteerd Griffoendor, een terechte winnaar lijkt me. En nu, eten!" James krijgt de beker overhandigd en na afloop staat de beker te pronken in het kantoor van James. Eindelijk weer eens een keer gewonnen. Zou Harry dat later ook kunnen doen, de Afdelingsbeker binnenhalen? Die nacht droomde James dus over een ding, dat Harry de Afdelingsbeker binnenhaalde.

Lily en James Potter: Harry is ours!Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu