14 Kerst

1K 67 11
                                    

James wordt wakker op eerste kerstdag en blijkt dus schijnbaar een beetje laat. Hij trekt een trui en een stretchbroek aan en loopt naar beneden. Daar krijgt hij een verrassing. Heel het gezin staat onder de trap en zegt:"Merry Christmas!" James moet lachen en wenst zijn medegezinsleden ook een fijne Kerst. Hij spreekt snel af wanneer ze de cadeautjes doen: die avond omdat Lily en James om de beurt met Harry langs de Wegisweg gaan voor cadeautjes. James krijgt een schitterend ontbijt van Lily aangeboden en Harry zegt trots dat hij ook heeft meegeholpen. James knuffelt hem en pakt een stuk suikerbrood.

Het is nu 11 uur en Lily en James hebben afgesproken dat Lily eerst met Harry gaat. Harry is door het dolle heen en trekt Lily als het ware mee naar de Wegisweg. Lily loopt lachend achter het enthousiaste jongentje aan en omstanders lachen. Wat is die jongen toch gek aan het doen.  Harry trekt Lily een winkel in en vraagt in zijn gekke taaltje: ''Wat wiwl pappie voor kewstmiws?" Lily lacht en wijst naar een rek vol met spullen die tegen de Zwarte Kunsten kunnen worden gebruikt. Harry loopt drie maal de hele winkel rond en komt met een nieuwe Gluiposcoop aan. Lily kijkt op het prijskaartje en ziet 30 € staan. Ze geeft hem dertig galjoenen en Harry geeft het vrolijk aan de winkelier. Die pakt het apparaatje in en even later koopt Lily een nieuw galagewaad voor James.

Nu is het James' beurt en Harry trekt op zijn beurt James mee. Lily had het vertelt en James was er dus op voorbereid. James kocht een nieuw gewaad en Harry kwam met een nieuw parfum. (logisch, het heeft de kleur die je wilt zien) en ze lopen weer terug naar huis.

Het is avond en Lily zegt:"James, pak jij je twee cadeautjes uit. HIj pakt eerst het cadeautje van Harry en ziet de nieuwe Gluiposcoop. Hij geeft Harry een knuffel en als hij het gewaad ziet van Lily geeft hij ook haar een knuffel. Harry ziet iets groots en pakt het uit. Het is een uil! Een hele mooie uil! "Hij heet Owlis!" Harry vliegt zijn ouders om de hals en ze lachen. Lily pakt haar cadeautjes uit en geeft dan samen met James een schattige giraffe knuffel aan Anne. Elish krijgt een katten knuffel en beiden krijgen ze een echte van de grote broer Harry.

Lily en James Potter: Harry is ours!Where stories live. Discover now