15 Manky

977 72 7
                                    

James is weer op Zweinstein en heeft van Perkamentus de opdracht gekregen om even in de keukens te gaan kijken, of daar ook alles nog goed. Dus, James loopt naar de derde verdieping en kietelt de peer. De peer moet lachen en opent de deur naar de keukens. Hoe vaak hij hier geen eten had gestolen! James grinnikte in zichzelf en trok zijn gezicht in de plooi toen hij de huiselven zag. Hij zag dat er eentje een beetje alleen bij stond en dat hij ook de hele tijd 'mankepoot' werd genoemd. James keek het even aan en zag dat de huiself inderdaad minder goed liep en besloot in te grijpen."Hij is weliswaar een beetje mank, maar maakt dat uit? Iedereen is zoals hij/zij is!" De huiselven keken even verbaasd op."Hoe heet je?"
"Manky,meneer"
James moet lachen om dat meneer en trekt snel weer een serieus gezicht. " Ook deze huiself werkt mee aan het eten dat wij krijgen. Jullie doen het samen. Iedereen is zoals hij is en ik denk niet dat Manky voor die poot heeft gekozen, niet waar?" De huiselven stemden zachtjes in en James zei:" Manky, kan ik je wat vragen?"
"Tuurlijk, meneer."
"Hoe kom je aan je manke poot?"
"Toen ik klein was was ik huiself bij een familie en toen ik ooit iets stouts deed trapte mijn baas mij heel hard. Daar heb ik nog steeds last van,meneer!"
"Ik zie het."
Manky sloeg zijn ogen neer en keek even naar de rest.
"Ik vertrouw hun niet."
"Snap ik"
"Zou ik voor u kunnen werken?"
James liet het even bezinken.

Hij stuurde een brief naar Lily.

Hoi Lily

Ik was laatst in de keuken en daar zag ik Manky, een manke huiself. Ik loste een probleem daar op en hij vertelde me zijn verhaal. Hij vroeg me ook of hij voor ons kon werken. Ik zou het wel willen doen, op een voorwaarde: We behandelen hem als een gelijke. Ik wacht op antwoord,

James

Hij kreeg dit terug:

Lieve James

Wat een nobel gebaar! (Je eerste)
Ik zou wel blij zijn met een huiself! Ik heb mijn handen vol aan de kinderen en zal iemand kunnen gebruiken! Ik begrijp je voorwaarde en zou die zelf ook stellen. Ik zou hem aannemen!

Lily

Dit was het antwoord van James:

Lily,

Ik heb met Albus gepraat en hij vond het een goed idee. Hij had ook het idee dat er iets mis was en lijkt ook voor hem de beste oplossing. Hij komt met mij mee vlak voor de zomervakantie!

Hou je taai,
James

En dus hadden ze nu een huiself.

Lily en James Potter: Harry is ours!Where stories live. Discover now