26 De eerste keer van James

787 59 10
                                    

A/n
Begrijp dit niet verkeerd. Ik schrijf alle keren dat James Felix Fortunatis gebruikt. Dus als je 2e keer ziet is dat dus de tweede keer dat James het gebruikt. Ik doe dit omdat ik vrijwel inspiratieloos ben. Kunnen jullie me helpen?

Alvast Bedankt. Hier een nieuw hoofdstuk.

James heeft de Sluipwegwijzer meegenomen. Toen hij ooit een keer door de school wandelde maakte hij daar gebruik (eigenlijk misbruik) van door Severus een beetje te pesten. Perkamentus kwam erachter en hij moet nu op gesprek komen. Hij opende de kaart en die gaf hem de tip om Felix Fortunatis te nemen. Hij bedankte Maanling (die kwam op het idee) en sprak de tegenvloek uit.

Het was 7 uur en James nam een slok uit zijn flesje Felix Fortunatis. Hij liep naar de kantoor van Perkamentus en zei:"Boterbier." De waterspuwer verroerde geen vin. "Zuurtjes." Opnieuw deed hij niks. "Bananenkroket." Nu ging hij tot James' verbazing wel open. Hij zei gewoon wat in hem opkwam. Hij liep richting het kantoor. Hij wou bijna vragen waarom het Bananenkroketjes waren maar bedacht toen dat het kwam door zijn geluksdrankje. Hij zag Albus zitten en liep naar hem toe. "Ah,James, je zou een of andere kaart van Zweinstein en Zweinsveld hebben waarop je iedereen kan zien?" "Huh?" "Je weet best wat ik bedoel."
James kon niks anders dan het te geven. "Toon je geheimen." Door het flesje deed de kaart niets en Perkamentus dacht dat het dus een grap van Severus was. "Oke, je kan gaan." James zag een woedende Severus aankomen en maakte zich klaar. Severus wou hem gaan slaan maar James ontweek de klap (verdacht) makkelijk. Severus keek verbaasd en miste opnieuw. Hij vuurde een vloek af en James weerde hem weer (te) simpel af. Minerva Anderling zag het en sprak tot Severus. "Severus! Mee naar Perkamentus! Zomaar James gaan vervloeken zonder enige reden! Zou je je niet schamen. Kom je, James?" "Ja." Ze liepen terug richting Albus en Minerva legde het uit. "James kwam uit het kantoor, direct daarna kwam hij Severus tegen. Die wilde hem volgens James eerst slaan en daarna zag ik dat Severus hem wou vervloeken." "Severus?" "Sorry." "Wat koop ik van sorry? Geen bananenkroketjes in ieder geval. Ga Vilder maar helpen. James?" "Hij had er niks mee te maken." "Oke, je kan gaan." James beseft dat hij veel geluk heeft.

Het is nu 12 uur en alle leerlingen zouden op bed moeten liggen. Hij nam nog een slok en ging patrouilleren. Hij liep naar buiten en liep even naar zijn lokaal. Plotseling ziet hij drie schimmen. Hij ziet iets groens en loopt ernaartoe. "Zo, en wat denken de heren te gaan doen?" De drie jongens schrikken en stamelen van alles en nog wat. "Oke, het is me duidelijk. 50 punten aftrek voor Zwadderich."

De volgende ochtend gaat het nieuws over de drie Zwadderaars door de hele school. Ze worden door hun medeleerlingen genegeerd.James loopt richting de zaal en haalt 50 punten van Zwadderich af. Hij kijkt en ziet deze stand.

Huffelpuf: 134
Ravenklauw: 168
Zwadderich: 172-50= 122
Griffoendor: 190

James kijkt tevreden en een beetje geniepig richting Krinkel.

Lily en James Potter: Harry is ours!Where stories live. Discover now