Ame

Ame

217K Reads 16K Votes 92 Part Story
CathyaMP By CathyaMp Updated Jul 30

CÂȘTIGĂTOR WATTYS 2017 

"Nimic nu e etern. Cafeaua se răcește, fumul dispare, timpul trece iar oamenii se schimbă."
       Omul are nevoie de un vis pentru a putea merge înainte in viaţă. El era visul meu.
       
       " - Vreau să mă leapăd de tine!
       
       - Nu poţi!
       
       - Vreau să-ţi uit ochii ăia negrii, plini de răzbunare și de mistere ce mă agaţă mișel, precum acul unei undiţe ascuns printre alge.
       
       - Nu vrei.
       
       - Vreau ca imaginea ta să nu-mi mai bântuie visele din timpul zilei ce-mi chinuiesc ochii larg deschiși și roșii, iar nopțile scufundate în beznă să-mi fie limpede ca oglinda unui lac sub clar de lună. 
       
       - Nu cred. 
       
       - Te vreau atât de tare și de poetic cum pământul uscat după o vară secetoasă cere cu disperare apă din partea toamnei bogate în ploi! Te vreau doar pentru mine.

- Mă ai.
       
       El este genul ăla de bărbat care întoarce capetele doamnelor pe stradă, făcând abstracție de tiparele de vârstă, de obligaţii relaţionale. Poezia nu are rime în cazul lui, așa că prefer să-l admir în proză, sărind peste câteva figuri de stil, precum comparația deoarece bărbatul ăsta în viziunea mea nu avea egal.
       
       El nu era un băiat normal, comun, ce se pierdea în mulţime. Mi-am dat seama de prima dată când l-am vazut. Purta atitudinea aceea inabordabilă, însă eu mă luptam cu vălul de pe ochi, încercând să-l văd așa cum este.
        Lucra la morga spitalului central, de acolo și ideea că era un om cu sânge rece, dar nici o femeie nu i-a ajuns în cele mai adânci colţuri ale sufletului, nici una nu l-a descoperit, nu l-a înţeles, nu l-a iubit, nu l-a lăcuit cum am facut-o eu...

RaluDia RaluDia Jul 12
Cât de profund🤤❤,poți simți cum cuvintele ţi se prind de suflet și rămân acolo...
- - Aug 30, 2016
Cât de profund si frumos ai scris prologul.Este foarte intens.❤️
Acadele Acadele Jan 06
L-aş citi la nesfârşit în miej de noapte, nesăturându-mă.
BiancAndreeaC BiancAndreeaC Nov 17, 2016
Deja m-am indragostit de aceasta carte, si e doar prologul. ❤❤❤❤
Madalina_Black Madalina_Black Sep 18, 2016
Ai niste plusuri considerabile, secventele sunt luate din filmele mele mele preferate. Mai ales trei metri deasupra cerului, frate sunt cele mai tari filme ever 😍😍😍sper si cartea sa fie la fel