Osveta #1

By Pippa09

34.4K 1.2K 104

Mia Evans, žena koja bježi od svoje prošlosti i opasnosti u drugi grad. Tamo upoznaje Gabriela, policajca koj... More

1. poglavlje
2. poglavlje
3. poglavlje
4. poglavlje
5. poglavlje
6. poglavlje
7. poglavlje
8. poglavlje
9. poglavlje
10. poglavlje
11. poglavlje
12. poglavlje
13. poglavlje
14. poglavlje
15. poglavlje
16. poglavlje
18. poglavlje
19. poglavlje
20. poglavlje
21. poglavlje
22. poglavlje
23. poglavlje
24. poglavlje
25. poglavlje
26. poglavlje
27. poglavlje
28. poglavlje
29. poglavlje
30. poglavlje
31. poglavlje
32. poglavlje
33. poglavlje
34. poglavlje
Epilog

17. poglavlje

830 28 0
By Pippa09


Gabriel

Još neko vrijeme sam gledao u Mijinu osobnu iskaznicu, a onda sam je spremio u njezinu torbicu. Podigao sam pogled prema njoj i vidio da još priča na mobitel. Trebao bih izaći iz kuće kako bih malo istražio ovo što sam upravo sada saznao. Samo, nisam znao kako da se izvučem iz kuće. Na neki način sam ja kriv što Mia nije otišla na posao, a sada bih je ja trebao napustiti na neko vrijeme.

No ovo je bilo jako hitno i moram van. Moram nešto izmisliti kako bih otišao. Siguran sam kako joj se neće svidjeti da je napuštam baš sada, ali ovo moram učiniti. Morao sam saznati neke stvari i zašto mi pobogu ovo taji.

Osvrnuo sam se po kuhinji koja je sada bila čista. Nije bilo ni traga onome prljavom suđu. Kada je samo to uspjela sve srediti, a glava je boli? Rekao sam joj da ću ja to srediti. Tvrdoglavija je nego što sam ja mislio. Imam sreće što me je bar poslušala i što će otići na pregled kod doktora. Oko toga nema rasprave. Želim znati da je Mia dobro i da su ove glavobolje samo to, glavobolje. Želim znati da nemaju nekakve veze s nekom neizlječivom bolesti. Nisam bio spreman izgubiti je.

Mia je pogledala prema meni i podignula palac u zrak. Valjda ima dobre vijesti jer je izgledala opušteno. Siguran sam kako je njezin izgovor dobro prošao na poslu. Nacerio sam se kada sam se sjetio kako je raširila svoje prekrasne oči kada je shvatila da nije otišla na posao. Njezina reakcija je bila neprocjenjiva.

Mia je ušla unutra i još jednom pozdravila Bena, vlasnika zalogajnice. Prišla mi je i naslonila svoje čelo na moja prsa. Osjetio sam kako se trese. Sada je i njoj ova situacija postala smiješna.

„O Bože, ovo je strašno. Kako sam samo mogla zaboraviti na posao?"

„Je li sve prošlo u redu?"

„Jest. Ben mi je rekao da se odmorim. Moja laž je prošla sasvim dobro." Pa tehnički i nije bila laž. Mia se jutros stvarno nije osjećala dobro. Njezine glavobolje su postale sve češće, a ja sam postao sve zabrinutiji.

„Moram ti nešto reći i nadam se da se nećeš ljutiti." Odvojila se od mene i pogledala me sumnjičavo. I trebala bi biti sumnjičava. Ova žena me jako dobro poznaje i samo se nadam da neće pročitati moju laž. Iako sam vraški želio ostati s njome kod kuće cijeli dan, morao sam izaći van. Ovo je bilo hitno.

„Što si napravio?" upitala je i stisnula svoje oči. Nasmijao sam se kako bih nas oboje malo opustio. Neću lagati, pred njezinim pogledom se ponekada počnem znojiti kao prokleta budala.

„Nisam ništa napravio. Sestra me je zvala da joj na posao donesem neke stvari pa moram odmah krenuti." Još neko vrijeme me je promatrala kao da pokušava saznati lažem li ili ne. Istina je ta da lažem za te stvari, ali bila je i istina da idem do sestre. No nisam joj mogao reći razlog zbog kojega idem sestri.

„Dobro onda, idem s tobom." Ovoga sam se i bojao. Odmahnuo sam glavom i uhvatio je za obraze. Nježno sam je poljubio, a onda se zagledao u njene oči.

„Ne, ovo ću sam na brzinu obaviti. Želim da ostaneš kod kuće i da se odmoriš."

„Ali želim ići s tobom, Gabriele. Sada sam dobro."

„Možda, ali ja ipak želim da ostaneš kod kuće i da se odmoriš." Tvrdoglavo je odmahnula glavom. Ovo će biti teže nego što sam mislio. Brinuo sam se za nju i želio sam da odmori malo. Previše si je toga natovarila na vrat. Posao, tečaj samoobrane i još posjeti tom doktoru, Mia je bila premorena. Nekoliko trenutaka sam razmišljao što da joj kažem, a onda sam se dosjetio. Valjda će uspjeti.

„Što ako te netko s posla vidi da se vozaš po gradu. Svi će misliti da lažeš. Ne želim da ostaneš bez posla."

„Prokletstvo, imaš pravo. Onda moram ostati."

„Vidiš, ja uvijek imam pravo, srce." Nasmiješio sam joj se. Ona je zakolutala očima i uzvratila mi osmijeh. Skoro sam blesavo zaplesao jer sam dobio ovu bitku. Bio sam jebeno dobar policajac i kada je trebalo lagati, išlo mi je jako dobro. Ali kada moram lagati ovoj ženi ispred mene, zaboravim na sve. Teško mi je lagati Miji, ali ovo je bila sitna laž. Ovo sam morao učiniti.

„Kako da ne. Nemoj si previše umisliti."

„Žao mi je, već je gotova stvar." Lagano me je lupila šakom po prsima, a onda me je počela nježno ljubiti. Liznuo sam njezinu donju usnicu, a ona je otvorila svoja sočna usta i pustila me unutra. Jebeno ne znam kako ću se maknuti od nje na nekoliko trenutaka. Imao sam planove za danas, ali sve je propalo. No do kraja večeri možda bude i puno bolje od ovoga što sam ja planirao.

„Brzo se vrati", rekla je promuklo. Kimnuo sam glavom te je poljubio u čelo, a onda opet u usne.

„Obećavam. Najviše pola sata." Još jednom sam je poljubio, a onda sam zgrabio svoje ključeve i izašao iz kuće. Uletio sam u auto i polako se izvezao s prilaza njezine kuće te sam krenuo prema gradu. S desne strane sam prepoznao dobro mi poznati auto. Jebeni Payne je kod kuće i nije mi se javio? Ubit ću ga! Nisam sada imao vremena za njega jer sam morao žuriti. Poslije ću se čuti s njime.

Putem sam poslao poruku svojoj sestri. Bila je riječ o životu i smrti. Zakolutao sam očima na tu dramu pa sam joj poslao još jednu poruku kako se ne bi zabrinula. Ne želim da pomisli kako sam ubio Bena ili nešto slično. Iako je to zaslužio. Znam da ga je moj otac otjerao i to je ono što me najviše boli, ali jebeni se Ben trebao boriti za moju sestru. Trebao je ostati s njome i sa svojim djetetom. On je pobjegao kao kukavica. To mu nikada neću oprostiti.

Parkirao sam auto na parking malo dalje od hotela, a onda sam brzim korakom krenuo prema hotelu. Uletio sam u predvorje i osvrtao se okolo ne bi li zapazio poznato lice. Na recepciji je stajala mlada djevojka koja me je požudno odmjeravala. Imao sam poriv zakolutati očima. Nemojte me krivo shvatiti, nekada sam uživao u pogledima svih žena. Neke bih i pokupio i završio bih kod njih u njihovom stanu. Nikada nisam žene dovodio u svoj stan, osim Mije. No sada ne uživam više toliko u tim pogledima osim jednom. Mijin pogled nikada ne bih izbjegao. Kao što ga nisam izbjegao one večeri kada smo se upoznali.

Laganim korakom sam krenuo prema recepciji, a mlada žena se odmah uspravila i izbacila svoja prsa. Cijelim putem me je odmjeravala i dao bih se zakleti kako mi je pogledala u lijevu ruku u potrazi za prstenom.

„Gabriele, tu sam." Začuo sam glas svoje sestre pa sam se okrenuo prema njoj. Žena za recepcijom je žalosno izdahnula kada sam krenuo prema Ashley. Poljubio sam je u kosu. Ashley je gledala iza mene te je zakolutala očima.

„Što si sada napravio?"

„Pa dobro što je to s vama ženama. Nisam ništa napravio."

„Rekao si da je pitanje života i smrti."

„A onda sam ti poslao poruku da nije ništa ozbiljno. Pretjeruješ, Ashley."

„Sada ja pretjerujem?" upitala je kroz smijeh. Odmahnula je glavom i uhvatila me pod ruku. „Idemo. Maya nas čeka u njenom uredu." Povela me je dugačkim hodnikom do skupine dizala, a onda je pozvala jedan. Dok smo čekali gledala je preko moga ramena.

„Ne želim da zavodiš onu kučku na recepciji."

„Nisam je zavodio, Ashley. Nisam joj niti prišao."

„I bolje ti je."

„Zašto je kučka?" upitao sam kada smo ulazili u dizalo. Ashley je stisnula broj pet i dizalo se s trzajem počelo uspinjati.

„Pa kao prvo, izvrijeđala je Miju kada je došla jednom ovdje. A kao drugo, pokušava zavesti moga dečka, a sada i brata", rekla je kroz stisnute zube. Ne poznajem ženu koja radi na toj recepciji, a da vam i istinu kažem, više se ni ne sjećam kako izgleda. Nisam je dobro ni pogledao. Važnije mi je bilo naći moju sestru. Sada mi se ta žena uopće ne sviđa kada znam što je napravila.

„Vjeruj mi, nisam je dobro niti pogledao. Ti dobro znaš da ja imam nekoga kod kuće." Ashley mi se široko nacerila pa me je povukla u hodnik kada su se vrata otvorila. Namrštio sam se. „Što je? Što ti znači taj osmijeh?"

„Shvaćaš li ti da si Mijinu kuću upravom nazvao svojom kućom? I nije ovo prvi puta, Gabriele." Ne znam u čemu je bio problem. Više sam vremena provodio kod Mije nego u svome stanu. Moj stan je bio malen iako sam ga volio, ali kod Mije smo imali više prostora i prekrasnu plažu na kojoj smo se dobro zabavljali. A i Mijin dom smatram svojim domom. Zapravo, moj dom je tamo gdje je ona. Ni sam nisam mogao shvatiti kada se to dogodilo. Kada sam se tako jebeno brzo zaljubio u onu prekrasnu curu, ali jesam. Zaljubljen sam i ne bih to mijenjao nikada. Ona mi stvarno puno znači. Ovako se nikada nisam osjećao ni s jednom ženom. Prije bih se samo na brzinu poševio i brzo otišao iz njihovog stana uz izgovor kako moram ujutro na jako važan slučaj. A sada s Mijom nije tako. Od nje nisam nikada htio pobjeći. Volim se buditi pokraj nje. Bilo da je to njena kuća, moj stan, prokleti park, nikada to ne bih mijenjao.

„Moj dom je tamo gdje je ona, Ashley", priznao sam nakon nekoliko trenutaka tišine. Ashley me je uhvatila za ruku i tako me zaustavila pred jednim vratima. Zagledala se u mene svojim zelenim očima.

„Voliš je", rekla je tiho s osmijehom na licu. Uzvratio sam joj osmijeh.

„Da, volim je. Ne znam kada se i kako dogodilo, ali dogodilo se. S njome želim sve."

„Nemaš pojma koliko sam sretna zbog tebe, Gabriele. Znala sam da će jednoga dana doći jedna posebna žena koja će ukrasti tvoje srce i drago mi je da je to moja najbolja prijateljica." Široko mi se smiješila i bilo ju je divno vidjeti tako veselu i sretnu. Nakon sinoćnje drame s njezinim bivšim, Ashley je izgledala jako dobro. Znao sam da je snažnija nego prije. Podignula je jedan prst i zamahnula mi njime ispred lica.

„Slušaj me sada dobro, možda si mi brat i volim te, ali slomiš li srce moje prijateljice, čuvaj me se."

„To se nikada neće dogoditi, Ashley." Njoj su suze zasjale u očima pa se bacila u moj zagrljaj. Nespretno sam je uhvatio dok sam se smijao u njenu kosu. Odvojila se od mene pa me poljubila u obraz, a onda me je uhvatila za ruku i povukla do vrata. Otvorila ih je bez kucanja. Maya je podignula pogled s papira na svome stolu i namrštila se na Ashley.

„Tebe nitko nije učio kucati?" upitala je Maya sarkastično. Zatvorio sam vrata iza sebe i stao pokraj Ashley. Mayin ured je bio prostran i svijetao zahvaljujući ogromnom prozoru iza njezinih leđa odakle je pucao prekrasan pogled na grad. U daljini se moglo vidjeti more. Maya je sjedila za stolom od tamnog drveta i kožnoj fotelji. Ispred njenog stola su stajala dva stolca. Na desnoj strani je bila velika polica s raznim knjigama i dokumentima, a na lijevoj strani veliki pult s malim hladnjakom u njemu. Na pultu su stajale razne boce i čaše. A iznad toga su stajale Mayine diplome i razne umjetničke slike.

„Ne, nije. Došli smo jer nam Gabriel mora nešto reći", rekla je Ashley i bacila se u jedan stolac. Maya je zakolutala očima prema Ashley, a onda je pogledala prema meni. Maya je izgledala kao da bi joj trebala dva dana sna bez da je itko prekida. Da je Mia vidi ovakvu, natjerala bi je na odmor.

„Što se događa, Gabriele? Gdje gori?" upitala je Maya. Rukom mi je pokazala na prazan stolac pokraj Ashley, ali sam odmahnuo glavom. Nisam sada mogao sjediti.

„Oprosti što prekidam", odjednom se ubacila Ashley. Nagnula se u stolcu i zagledala se u Mayu. „Zašto izgledaš tako usrano?" Moja sestra baš zna dijeliti komplimente. Upravo to je jutros i Miji rekla. Maya je podignula jednu obrvu i bez riječi se zagledala u Ashley. Maya je izgledala stvarno umorno. Nisam siguran da je posao imao nekakve veze s time. Što god joj se događa, bilo je ozbiljno.

„Imam hrpu jebenog posla, Ashley. Konferencija za doktore je slijedeći petak. Već si zaboravila?" Ashley je kimala glavom i mogao bih se zakleti da joj ni ona ne vjeruje. Koliko god ona posla imala, mogla je uhvatiti barem nekoliko sati sna. Ovaj tempo će je slomiti.

„Ne, nisam zaboravila. Ali to ne znači da se ti ne možeš malo odmoriti, Maya."

„U nedjelju imam slobodan dan."

„Bravo ti", rekla je Ashley sarkastično i lagano joj zapljeskala. „To je samo jedan dan. Tebi treba mjesec dana."

„Sada nije moguće." Maya je pogledala u mene kao da traži spas pa sam se napokon odlučio ubaciti. Rekao sam Miji da neću ostati dugo vani i to ću ispuniti. Vrijeme je da se završim s ovime.

„Došao sam vas pitati jeste li znale da je danas Mijin rođendan?" Ashley i Maya su me iznenađeno pogledale da bi trenutak poslije odmahnule glavom. Gledale su me kao da mi je izašla još jedna glava ili nešto takvo.

„Kako to znaš? Ja stvarno nisam znala", rekla je Maya nakon nekoliko trenutaka.

„Nisam ni ja znala."

„Vidio sam danas na njenoj osobnoj iskaznici." Postoji li mogućnost da je možda zaboravila na svoj rođendan? Ako je zaboravila otići na posao, možda je zaboravila i na rođendan. Nekako sumnjam u to.

„Ja mislim da nam nije niti htjela reći", rekla je Maya. Kimnuo sam glavom. Siguran sam da je to točno. Ne znam zašto nam sama nije htjela reći. Volio bih proslaviti s njome njezin rođendan. Pozvao bih njene prijateljice i da Mia svoj rođendan proslavi u krugu ljudi koji je vole.

„Mislim da imaš pravo", rekao sam tiho. Podignuo sam pogled i pogledao jednu pa drugu. „Volio bih da mi pomognete u organizaciji."

„Što trebamo učiniti?" upitala je Ashley. Nekoliko trenutaka sam razmišljao, a onda mi je sinulo.

„Mogli bismo je izvesti van na večeru, a onda poslije u neki klub ili nešto."

„Možemo to organizirati. Znam jedan jako dobar restoran u gradu. Sigurna sam da će nas uspjeti ugurati večeras", rekla je Maya. Zahvalno sam joj kimnuo glavom. Da sam znao prije za Mijin rođendan, organizirao bih večeru kod kuće, ali i ovo će biti dobro.

„Ja znam za jedan pub u gradu, zove se O'Maleys. Bila sam par puta s Ashtonom ondje. Jako dobro mjesto." Maya je pričala na svoj mobitel i nekoga šarmirala s druge strane dok sam ja grozničavo razmišljao što da poklonim Miji za rođendan. Nikada niti jednoj curi nisam kupovao poklon, ali Mia je bila posebna. No što da joj kupim? Nju su veselile sitnice i siguran sam da bi joj se svidjelo bilo što, ali želio sam joj ovaj rođendan učiniti posebnim.

„O čemu tako napeto razmišljaš?" upitala me je Ashley nakon što je nekome poslala poruku. Maya je također završila s razgovorom pa se zagledala u mene.

„Ne znam što da joj kupim za rođendan." Možda novi auto? Bacila bi i mene i njega niz neku liticu. Mia je bila tvrdoglava i nikada ne bi htjela prihvatiti tako skup poklon.

„Imam ja jednu ideju", rekla je Maya. Nekoliko trenutaka je tražila nešto po ladici stola, a onda mi je pružila jedan letak. Zagledao sam se u njega. Bila je to ponuda iz wellnes centra Royal koji je bio na drugoj strani grada. Bilo je to nešto kao toplice. Ovo bi joj se moglo svidjeti.

„Svi znamo da Mia danima ima te glavobolje i dan u wellnesu bi joj dobro došao. Imamo u ponudi sve, masaže, kupke u blatu, sauna i sve druge stvari za žene." Gledao sam u letak u svojoj ruci. Već sam donio odluku. Jedan dan ondje bi joj stvarno dobro došao. Ona se treba malo opustiti. Uskoro će krenuti i u školu i dodatno će si stvarati stres. I još uz sve to, počela je raditi na projektu kako da otvori školu koja je zatvorena već godinama. Počela je previše raditi.

„Ovo bi moglo biti dobro. Uplatit ću za tri osobe za nedjelju." Ashley i Maya su me zbunjeno promatrale. Nasmiješio sam im se. „Što, mislite da ću Miju pustiti samu bez njezinih prijateljica?" Maya mi se lagano nasmiješila dok me je Ashley gledala otvorenih usta. Prišao sam joj i prstima joj dodirnuo bradu kako bih joj zatvorio usta.

„Ti si najbolji brat koji postoji", rekla je Ashley tiho. Nasmiješio sam joj se i nježno je poljubio u kosu. Mayine oči su zasjale pa je brzo spustila pogled na računalo i počela tipkati po njemu. Njih tri su u zadnje vrijeme stvarno nerazdvojne i moram ih poslati zajedno u taj centar. Znam da bi im to godilo i znam da Mia ne bi sama htjela ići tamo.

„Evo ga. Sve je sređeno. Rezervacija u restoranu, večeras u sedam i dan u wellnes centru u nedjelju." Maya mi je pružila nekakvu debelu kovertu i zahvalno sam joj se nasmiješio. Ashley je pored mene frustrirano zastenjala pa sam je pogledao.

„Što je?"

„A što ću ja kupiti Miji za rođendan?" Nasmijao sam se i odmahnuo glavom. Ja sam svoj poklon riješio zahvaljujući Mayi, a njih dvije neka razmišljaju. Još jednom sam poljubio Ashley u kosu i krenuo prema vratima. Otvorio sam ih i pogledao njih dvije.

„Hvala vam na pomoći, objema. Vidimo se večeras." Mahnuo sam im. Kada sam htio zatvoriti vrata, Maya me je zazvala. „Da?" Pogledao sam je.

„Idi do trgovačkog centra i kupi svojoj curi neku seksi haljinu. Trebat će joj."

„Dobra ideja. Hvala, Maya." Nasmiješio sam joj se, a onda sam izašao van i krenuo dizalom prema dolje. Dok sam razmišljao kakvu haljinu ću joj uzeti, na izlazu iz dizala sam se sudario s nekime. Podignuo sam glavu i susreo se s curom s recepcije. Ona je odmah izbacila svoje grudi i nacerila mi se. Ignorirao sam to te je zaobišao, a onda se uputio do svoga auta. Kada sam ušao unutra moj mobitel se oglasio porukom. Bila je to Mia.

Meni se danas više ne kuha pa te molim da nam doneseš nešto za jesti. I požuri jer umirem ovdje od gladi.

Požurit ću se i zato te molim da mi ne umreš.

Hej, vidim auto u susjedstvu. Znači li to da je tvoj prijatelj kod kuće?

Da, kod kuće je. Barem mislim.

Misliš li da će me on htjeti namazati kremom za sunčanje? Ne mogu si sama namazati leđa.

Zurio sam neko vrijeme u poruku spreman zavitlati mobitel preko parkinga. Vražica jedna me stvarno zna dobro zezati. Nekoliko trenutaka poslije, došla mi je slika nje kako se sunča na plaži. Imala je sunčane naočale na očima i plazila mi je jezik. U trenutku mi se digao.

Da ti nije palo napamet! Dolazim uskoro. I želiš li ti mene ubiti?

Ne, dušo. Želim da mi doneseš ručak i da staviš te svoje prekrasne ruke na mene.

Zarežao sam na njezin odgovor. Ubacio sam auto u brzinu i brzo se odvezao do najbližeg trgovačkog centra kojeg sam našao. No nisam imao toliko sreće jer sam jebenih petnaest minuta tražio parking. Skoro sam ga ostavio na ulici, ali nisam mogao sada ostati bez svoje bebice.

Nakon što je jedan auto napokon otišao, ubacio sam se unutra i trčećim korakom ušao u prvu trgovinu gdje sam vidio da imaju haljine. Dvije cure na blagajni su me iznenađeno gledale dok sam tražio nešto za Miju. Ne smije biti preseksi jer ne želim da svaki ljigavac slini za njom.

„Mogu li vam pomoći, gospodine?" Okrenuo sam se prema glasu i ljubazno se nasmiješio. Prodavačica mi se široko nasmiješila i odmjerila me baš kao cura na recepciji. Imao sam poriv popraviti paket u boksericama zbog kojeg je Mia zaslužna, ali ne želim da ova gleda u mene dok se jebeno diram.

„Da, tražim poklon za svoju curu. Želim joj uzeti haljinu jer je vodim na rođendansku večeru."

„Oh, baš lijepo", rekla je s lažnom ljubaznošću. Nisam imao vremena za ta sranja nego sam joj rekao koji broj Mia nosi pa mi je ona donijela hrpu haljina raznih boja. Prevrtao sam po toj hrpi i bacao sve sa strane jer mi se niti jedna nije svidjela, a onda sam naišao na jednu. Tamno plave boje, kao stvorena za nju.

„Ovu uzimam." Podignuo sam haljinu i spustio je na pult. Druga žena je otvoreno gledala u mene dok sam ja nervozno lupkao prstima po pultu. Pružio sam joj svoju karticu. Kada ju je uzimala, okrznula je svojim prstima moje i nasmiješila se. Skoro sam vikao da malo požuri jer sam želio što prije otići kući Miji. Ne želim da se oblači. Želim je vidjeti u kupaćem kostimu ili još bolje golu.

Uzeo sam karticu od žene i vrećicu, a onda sam brzo izletio van iz trgovine. Naglo sam zastao kada sam prolazio pokraj jednog izloga gdje su bile cipele. Miji su trebale cipele uz novu haljinu. Sestri sam na brzinu poslao poruku da je pitam za mišljenje. Nisam znao što ide uz plavu boju.

Definitivno joj uzmi crne sandale na petu. Ti si tako dobar dečko, Gabriele. Dobro sam te podučila.

Aj ne seri. I hvala ti na pomoći.

Nasmiješio sam se i zagurao mobitel u stražnji džep. Našao sam nekakve crne sandale pa sam ih naplatio i napokon napustio ovo mjesto. Sve sam pažljivo stavio na zadnje sjedište i krenuo prema kući. No na pola puta sam se sjetio da Miji moram odnijeti nešto za jesti pa sam zastao kod jedne pizzerije. Tu sam izgubio još dvadeset i pet minuta dragocjenog vremena dok sam čekao da se pizza ispeče.

Kada sam napokon imao što sam trebao, zaputio sam se kući. Mislim da sam prekoračio i dozvoljenu brzinu samo da što prije stignem kući Miji. Nakon nešto više od sat i pol, napokon sam parkirao auto ispred njene kuće. Pogledao sam niz ulicu i shvatio da Payneovog auta opet nema. Izvukao sam svoj mobitel i poslao mu poruku.

Jesi li ti to opet jebeno otišao??

Nisam čekao odgovor nego sam strpao mobitel nazad u džep i krenuo iza kuće i na plažu. Odlučio sam ostaviti kupljene stvari u autu. Izvadit ću ih kada budem siguran da Mia neće vidjeti.

Zastao sam na pijesak i zagledao se po plaži. Miji nije bili niti traga. Ležaljka u kojoj je ležala bila je prazna, a ni u moru se ne vidi nitko. Jebote! Da joj se nije što dogodilo? Stepenicama sam se popeo u kuću i na kuhinjskom pultu ostavio kutiju s pizzom. A onda sam je ugledao. Mirno je spavala na kauču na boku dok je jedna njezina ruka bila ispod njene glave. Bila je obučena u jednu moju košulju. Kleknuo sam ispred nje i izdahnuo od olakšanja.

Hoće li ovako biti cijelo vrijeme? Hoću li se stalno ovako brinuti za nju kada izađem iz kuće? Mislio sam da se utopila ili nešto takvo, ali ona je bila dobro. Spavala je na kauču kao mali crvenokosi anđeo. I moram priznati da se volim brinuti za nju isto kao i ona za mene. Otkako sam bio ranjen nije spavala danima. Znao sam da se budila po noći kako bi provjerila jesam li još uvijek živ. Zbog toga se volim stisnuti s njome u krevetu kako bih joj dao do znanja da sam tu i da ne idem nikuda.

Nježno sam je pomilovao po obrazu i poljubio je. Odlučio sam je ostaviti da se malo odmori jer joj je to bilo potrebno. Ponovno sam otišao do svoga auta i uzeo vrećice, a onda sam ih ostavio na njenom krevetu gdje će ih moći odmah ugledati. Izvadio sam haljinu iz vrećice i prostro je po krevetu. Kovertu koju mi je Maya dala stavio sam pokraj nje. Učinit ću joj ovaj rođendan posebnim.

Moj mobitel se oglasio pa sam ga izvadio iz džepa.

Oprosti, mislio sam ostati duže, ali sam dobio još jedan trag. Moram sam otići to malo istražiti dok se nije ohladio.

Kreten si. Nisam te vidio mjesecima. Ne znam ni što se događa s tobom.

Znat ćeš sve poslije. Svejedno moram razgovarati s tobom kad se vratim.

Moram te upoznati s nekime. Tako da bi ti bilo bolje da požuriš.

Ti imaš nekoga u tom svom jadnom usamljenom životu? Opa! Ja se moram hitno vratiti i to vidjeti inače neću povjerovati.

Jebi se, Payne. Barem moj krevet nije prazan kao tvoj.

Nekoliko trenutaka nije odgovarao. Da to nije bio Payne, pomislio bih da se uvrijedio, ali toga čovjeka ne može ništa uvrijediti. Poznajemo se već nekoliko godina, ali se rijetko viđamo jer je on stalno na putu i na nekom zadatku. Već mu dugo govorim da malo stane na loptu i da se odmori, ali čim dobije novi trag, on odmah odlazi iz grada. Tako predano čak niti ja ne radim.

Ne brini ti za mene. Znam se i ja dobro zabaviti.

Sumnjam u to. Drugi puta se javi kada dođeš u grad.

Kako nije ništa odgovorio, bacio sam mobitel na krevet i izuo teške čizme sa svojih nogu. Mia mi se stalno smije što ih nosim po ovoj vrućini, ali ja ih volim. Nisam muškarac koji će nositi japanke po ljeti. Mogu biti bos, ali samo kada sam kod kuće.

Skinuo sam čarape i hlače, a onda obukao kratke hlače. Majicu sam bacio sa sebe i otišao u kupaonicu kako bih se malo umio. Vani je bilo pakleno vruće i zbog toga sam sretan što nisam na poslu u onom zagušljivom uredu gdje se klima stalno kvari. Zbog tih stvari mi posao uopće ne fali. I sada kada imam prekrasnu ženu uz sebe, ne želim se niti vraćati, ali kroz par dana ću se morati vratiti.

Obrisao sam lice ručnikom i zaputio se dolje. Mia se promeškoljila na kauču, a onda je otvorila svoje oči. Namršteno je gledala u jednu točku dok joj se izmaglica iz očiju polako povlačila. Nakrenula je glavu na jednu stranu i ugledala mene. Usne su joj se odmah uvile u prekrasan osmijeh.

„Kasniš", rekla je promukla od spavanja. Sjela je pa sam joj se pridružio. Izgledala je odmornije nego kada sam je ostavio.

„Ne kasnim. Gluposti." Odmahnuo sam rukom i poljubio je. Ona se nasmijala tijekom poljupca, ali je i prihvatila moju igru. Uhvatio sam je rukama za struk i posjeo je na svoje krilo s nogama sa svake strane mojih bokova. Promeškoljila se u mome krilu te me je lagao ugrizla za donju usnicu.

„Sada je već dva sata, a otišao si u pola jedan. Dakle, kasniš, Gabriele."

„Nisi više na plaži." Odlučio sam promijeniti temu jer ne želim objašnjavati zašto kasnim. Jebeni šoping me je izmorio, a kupio sam dvije proklete stvari. No za Miju sam bio spreman na sve.

„Uhvatio me je umor pa sam odlučila malo odspavati." Poljubila me je pa je svojim noktima prešla preko moji golih prsa. „Reci da si mi donio nešto za jesti?" Oh, skoro sam zaboravio na to. Ustao sam se skupa s njome i odnio je u kuhinju. Spustio sam je na jedan visoki stolac i donio kutiju koju sam odložio na pultu. Zastenjala je kada je vidjela pizzu pa sam se još više napalio. Zapravo, svaka sitnica koju ona napravi, mene napaljuje.

Zagrizla je komad pizze i opet zastenjala. Gledao sam je dok je žvakala. Poželio sam je baciti na pod kuhinje i poševiti je. Jedan kraj košulje joj je pao i otkrio jedno rame koje je bilo malo crveno od sunca.

„Izgorjela si na suncu, Mia."

„Ah, da. Ovo teksaško sunce nije za jednu crvenokosu ženu." Nasmijala se i polizala malo umaka s prsta. Nakašljao sam se kako bih progutao komad koji mi je još malo zapeo u grlu. Ova cura će me dokrajčiti. „Nema više auta tvoga prijatelja. U jednom trenutku je tu, a u drugom ga nema."

„Znam. Kreten je došao i otišao bez pozdrava."

„Radi na nekom slučaju ili nešto?"

„Pa moglo bi se reći, da. Traži nestale osobe." Mia je kimnula glavom i navalila na drugi komad. Zagledala se u mene koji sam cijelo vrijeme zurio u nju.

„Što je? Imam nešto na licu?"

„Ne, nego si prekrasna. Volim te gledati kada jedeš." Mia se zacrvenila u licu što nije bila posljedica sunca nego mojih riječi. Namignuo sam joj i nastavio jesti. Nisam znao kada da joj kažem za iznenađenje. Do sedam sati imamo dosta vremena i želio sam da to bude iznenađenje. Ali i želio sam da se pripremi pa ću joj samo nešto malo reći o našim planovima.

„I kakvi su nam planovi za danas?" progovorila je kao da mi je pročitala misli. Iz hladnjaka sam uzeo sebi pivo, a njoj natočio vino. Uzela ga je i otpila gutljaj.

„Imam jako važne planove za tebe večeras, ali do tada moramo ubiti vrijeme. Što imaš na pameti?"

„Što si isplanirao, Gabriele?"

„To je iznenađenje." Pojela je zadnji komad i naslonila se u stolici. Promatrala me je dok je ispijala vino. Gledala me je kao da može pročitati što sam joj spremio, ali od mene neće ništa saznati. Ako ništa, barem znam skrivati tajne.

„Nećeš mi reći." To nije bilo pitanje. Ona je sama znala da joj neću ništa reći. Kimnuo sam glavom i zaobišao pult te stao ispred nje. Odložio sam čašu na pult koju je stiskala u rukama. Polako sam joj otkopčao košulju dok sam je gledao u oči. Počela je duboko disati. Odbacio sam košulju dolje i počeo je ljubiti po crvenim ramenima. Osjetio sam miris kreme za sunčanje, ali očito nije bila dovoljno namazana jer je svejedno izgorjela na suncu.

Mia je zabacila glavu na jednu stranu kada sam je počeo ljubiti po vratu. Ostavljao sam lagane ugrize, a onda sam je snažno poljubio. Uhvatila me je nogama oko struka i približila me k sebi. Moja kita se trljala od njezino vruće središte.

„Idemo na kupanje?" upitao sam zadihano. Ona je kimnula glavom, ali me nije prestajala ljubiti. Ljubio sam ju još neko vrijeme dok sam rukama prelazio po njezinom tijelu. Jednu ruku sam zavukao ispod njezinog kupaćeg kostima i stisnuo jednu ukrućenu bradavicu. Mia je dahnula u moja usta te je zabila nokte u moja leđa.

Odvojio sam se od nje i pogledao je. Usne su joj bile natečene i crvene, a oči mutne od požude. Našao sam kremu za sunčanje te je počeo obilno mazati. Ne želim da opet izgori. Njezina koža je bila blijeda i osjetljiva. Nisam želio da je uništi na suncu.

Nakon što sam je dobro namazao, ona je također namazala mene. Pružio sam joj ruku pa smo zajedno izašli na plažu. Počeo sam psovati kada sam osjetio koliko je pijesak vruć. Mia mi se cijelo vrijeme smijala.

Za kaznu sam je prebacio preko svoga ramena i tako je nosio prema moru. Njezino lijepo dupe je bilo odmah pokraj moga lica pa sam se malo nakrenuo i ugrizao je za dupe. Ona je vrisnula i udarila me po mome dupetu.

„Jesi li ti to mene upravo ugrizao za dupe?"

„To je moje malo dupe", rekao sam. Stajao sam u vodi do koljena, a onda sam spustio Miju pokraj sebe. Ljubio sam ju dok sam nas pomicao u dubinu. Kada Mia više nije mogla stajati, ovila je svoje noge oko moga struka.

„Obožavam što živim u pustinji. I drago mi je da nema tvoga prijatelja." Gricnula me je za vrat da bi me poslije liznula na istom mjestu. Nasmijao sam se i nježno je stisnuo za dupe.

„Stvarno? A zbog čega to?"

„Jer te mogu dobro iskoristiti", rekla je i strastveno me poljubila. I jest, iskoristila me je, baš kao što sam i ja nju iskoristio. I to dva puta. Satima smo bili u vodi, a onda bismo tek na kratko izašli van iz vode i kao djeca se igrali u pijesku. Oko šest sati sam je napokon potjerao u kuću jer njoj nije bilo dosta igre u vodi. Ako ovako nastavimo, nećemo niti otići na tu večeru. Igrat ćemo se kada se vratimo.

Pratio sam je dok se uspinjala stepenicama prema gore. Zastao sam na trenutak kako bih promotrio njeno dupe. Na jednoj strani joj je bila plava masnica od moga ugriza. Uskoro je nestala u sobi, a onda sam začuo izdah iznenađenja.

„Gabriele, što je ovo?" upitala je. Naslonio sam se na vrata dok je ona promatrala haljinu i cipele. Okrenula se prema meni. Polako sam joj prišao i uzeo onu kovertu te joj je pružio.

„Ovo je sve za tebe. Sretan rođendan, srce." Iznenađeno je raširila svoje oči. Nekoliko trenutaka je samo šutjela jer nije znala što bi rekla. Zagledala se u kovertu, pa u haljinu, a onda je vratila svoj pogled na mene. Bila je tako slatka dok je bila ovako izgubljena.

„Kako si znao?", upitala je tiho. Nježno sam je pomilovao po licu i sklonio jedan mokri pramen iza njezinog uha.

„Vidio sam na tvojoj osobnoj iskaznici. Zašto mi nisi ništa rekla?"

„Nisam željela nikome reći. Ja ne slavim rođendane." To me nije iznenadilo. Mia mi je rekla da je bila usamljena dok je bila kod svoje tetke pa sam siguran da nije ni slavila svoje rođendane, ali od danas se to mijenja. Danas ćemo joj ja i njezine prijateljice učiniti dan za pamćenje.

„Od danas ih slaviš. Idemo na večeru. Otvori svoj dar."

„Ali ja..." Odmahnuo sam glavom kako bih je prekinuo.

„Nema ali. To je riješena stvar. Tvoje prijateljice su mi pomogle u ovome."

„Stvarno?" upitala je sa suzama u očima. Oh, Mia. Kako ne shvaća da smo nas troje spremni na sve zbog nje. Ona je nama puno pomogla i mi bi za nju učinili sve pa tako i organizirali proslavu njenog rođendana. Sada je sve bilo brzinski, ali zato će na godinu biti puno bolji. Razmišljam li ja to stvarno ovako unaprijed? Da, jebeno razmišljam. Ovo je žena s kojom se svaki dan želim buditi i ići na spavanje.

„Da, stvarno. Želimo da proslaviš rođendan s ljudima kojima je stalo do tebe. I ako se uskoro ne počnemo spremati, zakasnit ćemo." Kimnula je glavom i poljubila me. Još jednom sam joj rekao da otvori kovertu pa me je napokon poslušala. Jedna suza joj je potekla kada je shvatila što sam joj dao.

„Možeš povesti i svoje prijateljice sa sobom."

„O Bože. Hvala ti, Gabriele. Ovo je tako lijepo." Skočila je na mene i počela me strastveno ljubiti. Moja kita se trgnula kada je osjetila njezinu toplinu. Ako ovako nastavimo, nećemo niti izaći iz ove sobe, a cure, Kevin i Ashton će nas čekati u restoranu. Koliko god ja želio ostati ovdje s njome, morali smo se pokrenuti. Drugi puta je otimam za njezin rođendan.

„Moramo se požuriti i spremiti, Mia. Drugi će nas čekati."

„Koliko će ih biti?"

„Ne znam. Spremi se pa idemo vidjeti." Još jednom me je poljubila, a onda je uzela čisto donje rublje i uletjela u kupaonicu. Obožavao sam gledati ovaj njezin osmijeh. Zbog njega sam znao da je činim sretnom baš kao što i ona mene čini sretnim.

Odlučio sam joj se pridružiti pod tušem, ali smo to morali brzo napraviti. Ne bih želio da nas naši prijatelji dugo čekaju. Mia je prelazila svojim rukama po mome tijelu i polako me prala. Cijelo vrijeme je izbjegavala ono mjesto dolje koje je najviše vapilo za pozornosti. Možda je tako nabolje. Jer ako me uhvati za kitu, naše igre ponovno počinju.

Na brzinu smo se istuširali, a onda sam je umotao u ručnik. Cijelo vrijeme me je promatrala s osmijehom na licu.

„Bože, kako obožavam kada mi se ovako smiješiš, Mia." Nježno sam je poljubio, a onda sam je ostavio da se spremi do kraja. Nisam bio siguran imam li ovdje nešto dobro za obući, ali sam odahnuo kada sam ugledao bijelu košulju i crne traperice. Obukao sam se i još jednom ručnikom prošao po kosi kako bih je posušio.

Mia je izašla iz kupaonice u gaćicama i grudnjaku. Progutao sam knedlu koja mi je odjednom zapela u grlu. Nikada se neću umoriti od ovog prekrasnog prizora. Sjela je za komodu i počela se češljati. Došao sam do nje i uzeo joj četku iz ruke te je počeo češljati. Volio sam ovo raditi. Još jedna stvar koju nikada nisam radio, a s Mijom to volim.

Mia je posušila kosu dok sam se ja do kraja spremao. Uzela je haljinu u ruke i nekoliko trenutaka joj se divila s velikim osmijehom na licu. Navukla ju je na sebe i okrenula se da je dobro pogledam. Jebote! Oči su mi skoro ispale iz glave kada sam je vidio. Bila je tako prekrasna, a haljina previše otvorena na leđima. U koji kurac sam ja to gledao? No vidjeti nju ovako sretnu, sve moje brige je bacilo u stranu.

„Zar mi danas nisi rekao da ne smijem van da me netko s posla ne bi vidio?"

„Ma tko ih jebe! Večeras je samo tvoja večer, srce." Nježno sam je privukao u naručje te je počeo ljubiti. Neka se jebu svi s njezinog posla. Ako i dobije otkaz, pomoći ću joj naći novi. Samo da ona ne zaboravi ići na posao. Ovo je bila njena večer i ne želim da joj je itko uništi.

Pustio sam je da se do kraja spremi pa sam pokupio mobitel i ključeve te sam sišao dolje. Imao sam propušten poziv od Payna i jednu njegovu poruku.

Gdje si sada pizdo? Neću te više zvati jer idem u područje gdje nema signala. Uskoro se vraćam kući i ostat ću duže vrijeme. Mislim kako je i ovaj trag propao.

Bilo je i vrijeme, kretenu. Ovoga puta nećeš bježati iz grada.

Popravio sam svoju košulju i zataknuo je u hlače, a onda sam otišao do kuhinje i zaključao vrata. Upalio sam alarm i provjerio sve još jednom. Čekao sam pred vratima kada se Mia spustila dolje. Još jednom sam je odmjerio i zagledao se u njene oči. Crvenu kosu je podignula u punđu, a na licu je imala jednostavnu šminku i crveni ruž na usnama. Bila je tako prekrasna.

„Mia, jebote! Ostavila si me bez daha."

„Hvala ti." Uhvatio sam je za ruku i jednom je zavrtio. Poljubio sam je te smo krenuli van. Čekala je dok upalim alarm te zaključam vrata. Nije me niti pitala za zadnja vrata jer je imala puno povjerenje u mene i to sam kod nje obožavao. Sretan sam jer mi vjeruje. Nisam više mogao riskirati i dopustiti nekom jebenom gadu da joj uđe u kuću.

Otvorio sam joj vrata auta i pomogao joj da se smjesti. Zaobišao sam auto i sjeo te krenuo prema gradu. Uzeo sam jednu njenu ruku, poljubio je i ostavio je na svojoj nozi baš kao što to uvijek radim.

Točno u sedam smo došli pred restoran. Mia se široko nasmiješila kada je vidjela gdje smo došli. Bio je to restoran gdje smo bili na našem prvom spoju. Predao sam svoje ključeve dečku koji parkira aute, a onda sam uhvatio Miju za ruku i poveo je do restorana. Čim sam vidio naše prijatelje, krenuli smo do njih. Oni su se odmah ustali i u glas viknuli sretan rođendan. Mia ih je sve sa suzama u očima pozdravila i zahvalila im se na čestitkama.

„Hvala vam svima što ste došli."

„Ne mogu vjerovati da si nam to skrivala", rekla je Ashley kada se odvojila od Mije. Izvukao sam Miji stolicu i pomogao joj da sjedne. Sjeo sam pokraj nje.

„Ne slavim rođendane pa nema razloga da vam kažem."

„Pff, ne seri. Ovdje imaš prijatelje kojima je stalo do tebe, Mia", rekla je Maya. Mia joj se široko nasmiješila i uhvatila je za ruku. Nevjerojatno je kako su se ove tri žene našle. Moja sestra je godinama bila usamljena. Naravno, imala je mene i Auroru, ali nije imala prijatelja. Svi oni prijatelji iz srednje škole su otišli ili prestali biti prijatelji s njome jer je mlada postala mama. Ako mene pitate to je jebeno sranje. No zato moja sestra sada ima ove dvije divne žene uz sebe i ja sam odmah mirniji i sretniji. Znam da je Mia pazila na nju dok me nije bilo i zahvalan sam joj na tome.

Puno puta sam slušao Auroru kako mi priča o Miji, njenoj i maminoj novoj prijateljici. Uzbuđenje na njenom licu je bilo neopisivo. Nisam mogao niti sanjati da će ta ista Mia postati moja djevojka.

„Hej, kuda si odlutao?" Mia me je lagano laktom udarila pa sam se trgnuo. Svi su gledali u mene pa čak i konobar kojega nisam niti primijetio. Čekao je moju narudžbu. Nakon što sam naručio, konobar je otišao, a razgovor se nastavio.

Mia se cijelo vrijeme smijala što je mene činilo sretnim. Zadubio sam se u razgovor s dečkima kada je naša narudžba napokon stigla. Pogledao sam u Miju koja je omirisala svoj tanjur kao što to svaki puta radi. Pogledala me je i stidljivo se nasmiješila. Meni je to bilo tako slatko.

„Pokloni", viknula je Ashley i pružila svoj poklon Miji. „Ovo je od mene i Ashtona."

„Niste trebali. Hvala vam." Mia im se nasmiješila te je otvorila svoj poklon. Bila je to knjiga Harry Potter i Odaja tajni, prvo izdanje, ali ovo je bio potpisani primjerak autorice. Mia je naglo podignula glavu i zagledala se u Ashley i Ashtona.

„Kako ste ovo uspjeli?"

„Laganica. Ashton je zaslužan za to."

„Moja starija sestra živi u Londonu. Velika je obožavateljica Harry Pottera i prije dvije godine mi je poslala sva izdanja koja su bila potpisana."

„Ali sad će ti nedostajati jedno izdanje?"

„Neće, ne brini. Imam već cijelu kolekciju."

„Opa! Ne znam što bih vam rekla. Hvala vam." Ashley joj se nasmiješila i kimnula glavom. Mia je neko vrijeme gledala u knjigu. Znam koliko njoj ovo znači. I ona sama je bila velika obožavateljica Harry Pottera. Rekla mi je kako joj je uvijek on pravio društvo kada je bila usamljena. Čak ga je počela čitati i Aurori koja je oduševljena njime.

Maya je pružila jednu duguljastu kutijicu pred Miju koja ju je drhtavim rukama počela otvarati. Mia je raširila svoje oči kada je vidjela srebrenu narukvicu. Na njoj je bio maleni kavez i ptičica koja bježi iz nje. Kada sam malo bolje pogledao, shvatio sam da je imaju i Maya i Ashley.

„Za naše prijateljstvo."

„Hvala ti, Maya. Prekrasna je." Mia je bila na rubu suza pa sam je nježno poljubio u kosu. Pružila mi je narukvicu pa sam joj je pomogao staviti na ruku. Gledala je neko vrijeme u nju, a onda je pogledala u Mayu.

„Hvala ti." Maya je kimnula glavom.

„Ja ti nisam ništa kupio jer nisam mogao iz stanice. Žao mi je, Mia", rekao je Kevin. Izgledao je kao da mu je stvarno neugodno što je mene iznenadilo. Tome čovjeku nikada nije bilo neugodno. Ovo je bilo nešto novo.

„Ne, u redu je, Kevine. Drago mi je da ste svi ovdje sa mnom."

„Za Miju", rekao sam i podignuo čašu. Svi su slijedili moj primjer pa smo nazdravili za ovu prekrasnu ženu koja moj život čiti još ljepšim.

Razgovor je tekao cijelu večer. Pili smo, jeli, Ashley je skoro i zaplesala u restoranu. Jedva smo je smirili. Nakon torte, čokoladne torte, naravno, bez toga Mijin rođendan ne smije proći, platili smo račun i zaputili se u pub za kojega nam je Ashley pričala. Nije bio daleko od restorana pa smo odlučili prošetati. Cure su bile ispred nas i ja se nisam mogao koncentrirati na razgovor s dečkima jer sam cijelo vrijeme gledao u Mijina gola leđa.

Pub O'Maleys je bio pun, ali je moja sestra rezervirala mjesto za nas šestero bliže pozornici. Čini se da je danas bila karaoke večer. Konobarica je doletjela do nas pa je skoro svoje velike grudi gurnula meni pod nos. Odmaknuo sam stolicu malo od nje i pogledao prema Miji koja ju je strijeljala pogledom. Naručili smo naša pića i konobarica se brzo izgubila. Sjedio sam pokraj Kevina pa sam se s njime zapričao. Nije mi želio ništa pričati o poslu, ali nisam to niti želio. Ovo nije bilo mjesto za to.

Ashley i Maya su na tren nestale, a vratile su se za stol taman kada je voditelj najavio prvog natjecatelja u karaokama. Mrzio sam ovakve večeri. Ovdje se prijavljuju svakakvi ljudi bez sluha, ali trpjet ću ovo zbog svoje djevojke.

Mia je cijelo vrijeme gledala u Ashley i Mayu koje su se nešto došaptavale. Gledale su po pozornici i smijale se. Ja sam shvatio što su napravile, a čini mi se da je i Mia shvatila jer ih je ljutito gledala. Ustala se i krenula se probijati kroz gužvu.

„Zaustavi je, Gabrijele", povikala je Ashley. Povukao sam Miu u krilo. Pokušala se oteti i pobjeći, ali je nisam puštao.

„Pusti me ili ćeš ostati bez dragulja."

„Ali ti znaš da smo oboje vezani za moje dragulje."

„Ne želim ići na jebenu pozornicu", prosiktala je na njih dvije koje su se pravile nevine. Mia nije pušila taj njihov izraz jer je već shvatila što su napravile. Prijavile su je na natjecanje u karaokama. Koliko god joj želio pomoći da pobjegne, želio sam je vidjeti ondje gore.

„Hajde, zabavi se malo. Nema veze ako ne znaš pjevati. Pa ovdje nitko ne zna pjevati", vikala je Maya da nadglasa lika koji je pjevao na pozornici. Zvučao je kao dvije mačke koje se pare. Uši će mi prokrvariti.

Mia je uzela jednu žesticu sa stola i potegnula je. Stresla se kada ju je popila i glasno spustila čašu na stol.

„Ubit ću vas zbog ovoga", rekla je Mia. „Ako završim kao prokleta Holly Kennedy, ubit ću vas."

„Tko je Holly Kennedy?" upitao sam zbunjeno. O čemu sada pobogu pričaju? Izgubio sam se.

„Ona cura iz P.S. Volim te. Znaš da ona čita, Gabriele", rekla mi je Ashley i otpila malo svoga koktela.

„Čitala si taj film?" upitao sam Miu. Okrenula se prema meni i prostrijelila me pogledom.

„Prvo je bila knjiga", prosiktala je. Dignuo sam ruke u zrak. Najbolje je da ja šutim. Moja cura nije dobro raspoložena u ovome trenutku i ako ne ušutim, stvarno ću ostati bez dragulja. Zapravo, moram priznati da me je Mia jednom natjerala da pogledamo taj film. Ako se dobro sjećam, ta Holly je bila na karaoke večeri i pala je na nos. Zato je Mia rekla da ne želi završiti kao ona.

„Vauu.. Ovo je bilo....vauu", rekao je voditelj nakon što se onaj lik napokon maknuo s pozornice. Čini se da je i on ostao bez riječi nakon one katastrofe. „Vrijeme je za drugog natjecatelja, u ovom slučaju, natjecateljicu. Pozdravite velikim pljeskom Miju Evans." Ona se ukočila u mome krilu dok je cijeli naš stol navijao za nju. Promrmljala je nešto na talijanskom. Moja cura zna talijanski? Jebote! Sigurno je psovala svojim prijateljicama ili ih je urekla na stranom jeziku. Potegnula je još jednu žesticu pa se teturajući ustala i krenula prema pozornici. Ovim tempom će i završiti kao ta Holly.

Cure su vrištale, bodreći je, a Mia im je pokazala srednji prst s pozornice. Izgledala je prestravljeno. Pogledala je u mene.

Možeš ti to, srce", rekao sam joj bezglasno. Ona je kimnula glavom i zaklopila svoje oči kada su prvi taktovi pjesme Us od James Baya krenuli. A onda je Mia pustila glas. I to jebeno dobar glas. Jebote!

„Jebote, pa ona zna pjevati!", viknula je Ashley. I sam sam bio iznenađen ovime jer je nikada nisam čuo kako pjeva. Pjevala je stvarno prekrasno. Nije pogađala svaki ton, ali to ni nije niti toliko smetalo jer je zvučala odlično. Čini mi se da je i cijeli pub tako mislio jer su uskoro svi počeli vikati i pjevati skupa s njom.

Mia je gledala nekoga za šankom pa sam se okrenuo kako bih vidio koga to gleda, ali nije bio nitko njoj poznat. Ali zato sam ja ugledao jednu osobu. Bio je to Liam Sullivan. Stajao je naslonjen na šank s čašom viskija u ruci. Podignuo je čašu i nazdravio mi. Kimnuo sam mu glavom i vratio svoj pogled na Miju. Do kraja pjesme nije skidala pogled s mene. Kao da je pjevala meni, kao da mi je govorila kako vjeruje u nas. I ja sam vjerovao u nas, u našu vezu. Ovu ženu ne puštam od sebe.

Kada je Mia završila s pjesmom, cijeli pub joj je klicao i navijao za nju. Mislim da su Ashley i Maya bile najglasnije. Ustao sam se kako bih je dočekao, ali je nisam mogao vidjeti od gužve. Nekoliko trenutaka poslije mi je prišla i bacila mi se u zagrljaj.

„Ovo je bilo nevjerojatno, srce", govorio sam joj na uho.

„Stvarno? Usrala sam se od straha. Ovo je prvi puta da pjevam na karaokama."

„Bila si savršena." Nježno sam je poljubio da bih je dvije sekunde poslije moja sestra istrgnula iz moga naručja. Skakala je i vrištala dok se Mia cijelo vrijeme smijala. Čini mi se da ju je ljutnja prošla.

Kada su se cure smirile, povukao sam Miju na krilo. Osvrnula se prema nazad kao da je nešto tražila, ali ona je mene pogledala i nasmiješila mi se.

„Želiš da odemo?"

„Ne. Pričekat ćemo još malo. Vjeruj mi, uživat ćeš." Poljubila me je i okrenula se prema pozornici. Nasmijao sam se jer sam znao da je curama uzvratila istom mjerom. Za razliku od Mije koja zna pjevati, moja sestra i nije tako dobra pjevačica. Uvijek je bila ljubomorna na to što ja znam pjevati, ali je to brzo prerasla.

Kada ih je voditelj nakon petnaest minuta pozvao na pozornicu, Ashley je spremno skočila dok je Maya slala bijesne poglede prema Miji. Moja cura je mirno sjedila u mome krilu i pila svoje vino.

Cijelu večer smo se stvarno dobro zabavljali pa smo iz puba izašli tek oko pola četiri ujutro. Mia je čak osvojila i glavnu nagradu od 300 dolara na karaokama. Rekla je kako će to morati ponoviti. Mia je cijelim putem do kuće kukala kako će se ona probuditi na posao. Volio bih da i sutra ostane u krevetu, ali znam da to neće biti moguće.

Podignuo sam je u naručje i tako je nosio u kuću. Zaključao sam vrata i ponovno upalio alarm, a onda je odnio gore. Spustio sam je pokraj kreveta te sam otišao u kupaonicu. Skinuo sam košulju i hlače i bacio ih u košaru za prljavo rublje. Nekako mi se sestrin koktel našao na košulji.

Vratio sam se u sobu i zatekao Miju samo u gaćicama i grudnjaku. Nešto je tipkala po mome mobitelu, a onda i po svome. Prišao sam joj.

„Što to radiš?"

„Oprosti što ti di-diram mobitel, ali palila sam alarm. Ne želim zaspati na posao." Nasmijao sam se pa sam je podignuo i bacio je na krevet. Smijala se dok je letjela pa sam legao na nju i počeo je ljubiti. Ubrzo su njezine gaćice i grudnjak nestali kao i moje bokserice, a onda sam se našao u njezinoj toplini. Počeo sam se pomicati i ubrzo smo zaboravili na cijeli svijet.

Ne moram niti reći da je Mia imala skoro dva sata da malo odspava i ode na posao. Naša igra s plaže se nastavila i u krevetu.

Continue Reading

You'll Also Like

54.5K 1.3K 30
"Trebalo mi je tako mnogo da ga prebolim. Toliko isplakanih suza i pogaženih riječi da bi se on sada samo tako vratio?! Neće moći Victore, jer ja viš...
4.9K 483 16
5.8K 805 21
Fantasy Arienne Bradford bila je mlada londonska lovkinja na vampire. Darovita i jedna od najboljih skupa sa svojom lovačkom braćom i sestrama čistil...
13.5K 709 28
Morgan Rourke, Kraljica Juga, vodi miran život sa svojom obitelji i svojim ljudima sve dok u njega ne uđe Killian Sullivan, muškarac žedan krvi. Kill...