10. poglavlje

995 35 0
                                    

Gabriel


Osjetio sam kada se ustala iz kreveta i izašla van iz sobe. Otvorio sam svoje oči i shvatio da tek sviće. Već par dana nije mogla dobro spavati. Uvijek je bila nemirna kada je spavala i uvijek bi nekome u svome snu govorila da je puste. Puno puta sam je želio pitati što to sanja, ali uvijek popustim kada shvatim što ta noćna mora njoj radi. Umorna je, blijeda i te glavobolje se sada sve češće pojavljuju. A ja, ja se brinem svaki dan. Ne spava danima i ni sam ne znam kako da joj pomognem. U subotu dok je Aurora bila kod nje, spavala je mirno. Noćne more su se opet vratile slijedeći dan. Odlučio sam joj pomoći na najbolji način koji mogu, masaža, tableta i pokoji zagrljaj jer mi je Mia rekla da voli kad je grlim. No ovoga puta ide i priča. Ako nekome ispriča nešto o svome snu, možda joj noćne more popuste.

Zato sam se ustao, iz njezinog ormara uzeo svoje čiste traperice i majicu te ih obukao. Još uvijek mi je nevjerojatno da spavam kod neke cure. Kelly i ja smo bili godinu dana u vezi, ali prije toga nisam želio ostajati kod nje. Poševili bi se i ja bih nakon toga otišao. A kad smo ušli u vezu, ostajao sam preko noći, ali bih ujutro brzo nestao. Ne radiš to kada si s nekim u vezi, ali Kelly i ja kao da nismo bili u vezi. Naravno, samo sam ja tako mislio jer je nju ljutilo moje jutarnje nestajanje. I bila je previše ljubomorna, a to nisam nikako mogao trpjeti.

No Mia je drugačija. I znam da je to nekakav klišej, drugačija je od ostalih, ali to je bila istina. Kada sam je prvi puta ugledao na onoj ulici, na kiši, oduzela mi je dah. I još uvijek to radi. Nasmijava me i ne prođe niti minuta da ne pomislim na nju. Uvijek joj šaljem poruke dok sam na poslu što mom partneru dobro dođe kada me želi zajebavati. Rekao mi je da me nikada nije vidio ovakvoga. Pa istina je da nikada nisam bio ovakav, s nikime. Mia je bila posebna i ušla mi je u život kao munja koja pogodi u stablo. I ne, nisam spreman nikada je pustiti. Kao što sam rekao, s njome je sve drugačije.

Zatekao sam je vani na terasi kao zadnji puta, ruku naslonjenih na ogradu terase s licem zakopanim u dlanove. Odmah sam uzeo tabletu i čašu vode te otišao do nje. Stavio sam ruku na njena leđa i lagano je protrljao. Lagano je podignula glavu i pogledala me svojim prekrasnim očima boje lješnjaka. Uvijek me je znala opčiniti svojim očima koje bi ponekada mijenjale boju ovisno o svijetlu. Sada su bile tamno zelene, a njezino čelo naborano od bolova.

„Uzmi. Popij." Pružio sam joj tabletu i čašu vode i odmah je sve popila. Odložio sam čašu na stol na terasi te je nježno zagrlio. Smjestila je glavu ispod moje brade i udahnula moj miris. Nisam bio osoba koja se voljela maziti, ali s Miom se i to promijenilo. S njome se sve promijenilo. Dok sam prije bježao iz kuća drugih žena nakon seksa, s Mijom to nikada nisam htio napraviti i nikada si nisam mogao objasniti zašto je to tako. Zašto sam onu prvu večer koju sam proveo ovdje ostao s njome i nisam pobjegao sljedeće jutro? Sada sam znao. Mia je posebna i stvarno me usrećuje. I ne samo da je dobra i draga prema meni, nego obožava moju sestru i nećakinju. Kada sam se vraćao sa zadatka nazad u grad očekivao sam da će me dočekati samo sestra i moja nećakinja, ali me je dočekalo veliko iznenađenje u obliku ove prekrasne crvenokose žene. I isti tren sam bio osvojen.

„Dobro?" upitao sam tiho dok sam jednom rukom lagano masirao njezin vrat. Ona je zastenjala i tako odgovorila na moje pitanje.

„Hvala ti, Gabriele."

„Znaš da mi ne moraš zahvaljivati. Uvijek ću se brinuti za tebe." Kratko je podignula glavu kako bi mi uputila najljepši osmijeh, a onda je ponovno stavila glavu pod moju bradu. Brada mi je već bila jako dugačka, ali njoj nije smetala. Štoviše, zapovjedila mi je da je niti slučajno ne brijem. Pa sam je i poslušao.

Mia je bila osoba koju su veselile male stvari. Obožavao sam je gledati kada jede nešto novo i pomiriše hranu. Obožavao sam je gledati kako čita knjigu i točno shvatim kada je neki lik užasno ljuti jer joj se stvori jedna mala bora između obrva. Obožavala je kišu i na kiši smo se nas dvoje pri puta i upoznali. Vraćao sam se u svoj stan kada sam je ugledao ispred one zalogajnice gdje radi. Mislio sam da joj je potrebna pomoć pa sam zato i izašao. A onda sam ostao bez daha kada sam pogledao u njezine prekrasne oči. Njezine oči i osmijeh su me odmah osvojili i od toga trena sam bio njezin.

Osveta #1Where stories live. Discover now