Přátelství, které skončilo lá...

Von newky1

3K 265 127

V hloubi duše si vždycky myslela, že skončí po boku Rosse. A proto byla velmi překvapená, když svůj pohádkový... Mehr

1. Jak to Joey řekl Rachel
2. Jak o tom Rachel přemýšlela
3. Jak nikdo nežádal o ruku
4. Jak to Rachel řekla Joeymu
5. Jak se Joey vzdal Hajánka
6. Jak o tom chtěli říct Rossovi
7. Jak byl Ross v pohodě
8. Jak Rachel přišla o práci
9. Jak se stěhovali do Paříže

10. Jak se všichni znovu sešli

264 22 18
Von newky1

„Tolik se těším až si poňuchám dvojčata," povzdechla si Rachel do telefonu. Samozřejmě, že jim chyběli úplně všichni, ale ona osobně se nejvíce těšila na Eriku a Jacka. Děti rostou hrozně rychle a ji mrzelo, že je jejich první rok neviděla vyrůstat.

„Klidně ti je půjčíme!" Slyšela v pozadí Chandlerův hlas.

„Mrzí mě, že jsme propásli jejich první narozeniny, ale na oslavu tam budeme."

„To nevadí, Rachel. Hlavní je, že teď budete mnohem blíže. Jste si tím opravdu jistí? Paříž byl tvůj sen," zeptala se Monika.

„Jsem ráda, že jsme jeli, ale pařížský život není ani pro jednoho z nás. Joey tu nebyl šťastný, viděla jsem to na něm. Ale natáčení v Londýně si moc užíval, takže jsem ráda, že tady se mnou nemusel jen trpět celý ten rok. Těšíme se na návrat do Ameriky," odpověděla upřímně. Na Francii byli s Joeym příliš američtí, a tak usoudili, že bude lepší, když se vrátí zpět.

„A práci teda budeš mít?"

„Ano! Jsem z toho opravdu nadšená, budu dělat úplně to stejné, co tady," usmála se, i když to Monika vidět přes telefon nemohla. Když jim u Vuittona řekla, že se s přítelem chtějí stěhovat zpátky do Ameriky, nabídli jí to samé místo v Bevery Hills. Nemusela se ani dvakrát rozmýšlet, než na to kývla.

„Jak dlouho u nás zůstanete?"

„Mysleli jsme si, že tedy celý týden, jak jsme se původně domlouvali, pokud by to šlo. V L.A. se o všechno postará Joeyho sestra Gina a jeho synovec Michael, takže až tam přiletíme, už nám zbyde se jen zabydlet. Mám z toho vážně dobrý pocit, Moni. Budu mít svou vysněnou práci a cítím, že Joey tam konečně plně zaválí."

„Mám z vás radost lidi, opravdu nám chybíte. A samozřejmě, že můžete zůstat týden. Říkala jsem ti, že můžete zůstat, jak dlouho jen budete chtít. A co Emma?"

„Myslím, že ta je z nás tří asi nejvíc smutná, že se stěhujeme. Paříž si zamilovala, ale taky se na vás moc těší, takže to ten fakt stěhování přebíjí. Chceš s ní mluvit? Zrovna kouká na nějakou pohádku, ale jsem si jistá, že teta Monika bude zajímavější, než nějaká francouzská pohádka," řekla se smíchem a vstala z postele, aby se mohla jít podívat do obýváku, jestli Emma opravdu sleduje pohádku.

„Pokud mi nedá košem, tak bych s ní ráda mluvila a Chandler tu na mě kýve, že on taky. Nejspíš jí bude chtít říct nějaký svůj nový vtípek. Dvojčatům je vypráví pořád, vždyť ho znáš."

„Ach, musím říct, že mi ty jeho věčné sarkastické poznámky chybí... Emmo, zlatíčko, teta Monika a strejda Chanlder volají, chceš s nimi mluvit?" zeptala se své dvouleté dcery.

"Ano!" vypískla nadšeně a pohádka, která běžela na obrazovce byla zcela zapomenuta. Emma začala radostně skákat na gauči a natahovala své malé ručky po telefonu, který měla Rachel stále u ucha.

„Dobře, Moni, předávám ti Emmu a jdu se vrhnout na zbytek balení. Před odletem si ještě zavoláme, ano?"

„Jistě, pozdravuj Joeyho-" Další slova už neslyšela, neboť jí Emma nedočkavě vytrhla telefon z ruky.

„Teto Moniko!" zajásala do telefonu a Rachel nezbývalo nic jiného než se usmát. Za ten rok, co žili v Paříži se do New Yorku dostali jen jednou, a to na Vánoce. Ross za nimi přiletěl třikrát a jednou dokonce i Phoebe s Mikem, ale Chanlder s Monikou měli dost práce s dvojčaty, takže se viděli jen jednou a Emmě opravdu chyběli. Jim všem.

Rachel ji chvíli pozorovala, jak vesele žvatlá do telefonu, než se vrátila do ložnice, kde ji čekalo balení. Stěhování bylo opravdu náročné a ona doufala, že v Los Angeles zůstanou déle než rok, neb třetí stěhování během tří let by asi nezvládla.

První věc, které si všimla, když se vrátila do ložnice, byla ta, že byly otevřené balkónové dveře, které předtím byly rozhodně zavřené. S menším zamračením se rozešla k balkonu, aby mohla dveře zavřít, ale tento plán byl zapomenut hned, jak došla ke dveřím a na podlaze balkonu uviděla poházené rudé okvětní lístky. Nakoukla proto ven a dech se jí zadrhl v krku, když jí pohled padl na Joeyho, který klečel na jednom koleni a v rukách držel malou krabičku.

Chvíli na něj jen zírala a snažila se plně vstřebat tento moment. Joey začínal být ještě víc nervózní, jak tam jen stála s hlavou ve dveřích a nic neříkala, ale naštěstí nakonec přece jen vešla na balkon.

„Rachel, říkala jsi, že až tě o ruku požádám potřetí, odpovíš ano, to neznamená, že nejsem nervozní. Stále se bojím, že řekneš ne, ale aspoň mě vyslyš. Zvládli jsme spolu rok v Paříži. Ani jeden z nás neumí francouzsky, ale přesto jsme sem společně odjeli a žili tu. A teď nás čeká další stěhování někam, kde to vůbec neznáme. Ale my to dokážeme, protože společně dokážeme cokoliv. Vím, že tě chci mít do konce života po mém boku a doufám, že ty chceš to samé. Rachel Greenová, vezmeš si mě?" zeptal se a znovu upadli do ticha.

Rachel byla naprosto beze slov. Jeho slova k ní doléhala pomalu a ona nevěřila tomu, že se to opravdu děje. Pocit štěstí, který právě pociťovala byl skoro neúnosný. Ale jen skoro. Měla pocit, že samým štěstím září tak moc, že to musí vidět celá Paříž, možná i celá Francie. „ANO! Samozřejmě, že ano," vyjekla radostně a setřela si slzy radosti. Byla tak dojatá!

Joeymu se na tváři objevil obrovský úsměv a ze srdce mu samou úlevou spadl těžký kámen. Opravdu se chvíli bál, že jej odmítne, když dlouho dobu nic neříkala. Rychle vyskočil na nohy a pár kroky překonal vzdálenost mezi nimi. „Teď jsem ten nejšťastnější muž na světě," oznámil ji a navlékl jí prsten na ruku.

„Miluju tě," vydechla a spojila jejich rty v něžném polibku.

„Co tady děláte?" vyrušil je dětský hlásek.

„Souhlasila," řekl jí s úsměvem Joey, když se od sebe s Rachel odtrhli.

Emma na ně chvíli nechápavě hleděla, než jí došlo, co tím Joey myslí. „Jupí! Bude svatba!" vypískla radostně a objala je kolem nohou, neboť výše nedosáhla.

„Tys jí o tom řekl?" zeptala se nechápavě Rachel.

„Jistě, potřeboval jsem přece její svolení," odpověděl Joey a Rachel se zas pro jednou přesvědčila, že má toho nejlepšího muže na světě.

„Panebože, oni zase tak moc vyrostli," povzdechla si Rachel a natáhla se po Erice. Monika jí chtěla podat i Jacka, ale Rachel na ni vyděšeně vytřeštila oči. „Víš, že tě obdivuji, že je dokážeš držet oba najednou, ale já to fakt nedám. Vezmu si ho za chvíli."

„Můžu si ho vzít já?" zeptala se Emma.

„Broučku, ještě jsi malá, abys ho zvládla chovat," odpověděla jí Rachel, což Emmu rozesmutnilo.

„Co kdybychom si ho pochovali spolu?" navrhl Joey, když viděl její smutný obličej. Emma jen pokrčila rameny. Joey si ji posadil do klína a Monika jim podala malého Jacka.

„Popravdě bych si nikdy nemyslela, že takhle někdy uvidím Joeyho," zasmála se Monika.

„Koukejte koho vám vedu," ozval se Chandler, který se náhle objevil v obýváku a za ním byla Phoebe s Mikem.

„Lidi, tolik jste nám chyběli," pozdravila je s úsměvem Rachel a hned se k nim vydala pro objetí.

„To vy nám taky," řekla Phoebe a opětovala ji opatrně objetí, protože Rachel stále držela Eriku.

„Pařížský život už vás nebavil?" zeptal se Mike, když i on ji objal.

„Co na to říct, Amerika je Amerika."

„Jo, poslouchejte! Budeme si kupovat dalšího psa!" vyjekla zničehonic radostně Phoebe.

„Dalšího? Ti dva vám nestačí?" zamumlal nechápavě Joey. Ten se trochu bál, že za chvíli přijde Emma s tím, že chce taky psa, nebo třeba kočku. A ten nápad se Joeymu nelíbil... zas by ale možná mohli Rachel přemluvit na chov kachny a kuřete. Bude si o tom muset s Emmou promluvit později.

„To je skvělý? My pro vás taky máme novinu. Budeme se brát!" oznámila jim Rachel, která už to nemohla déle vydržet.

„Cože? Joey? Ani jsi mi neřekl, že máš v plánu ji požádat o ruku," řekl trochu dotčeně Chandler.

„Tak to hádám, že naše zasnoubení už taková novinka nebude," promluvil Ross, který se k nim, spolu Charlie, konečně připojil.

„Dvě svatby! To je jako sen, doufám, že mě je necháte organizovat," vykřikla Monika, načež si Rachel s Rossem vyměnily zděšené pohledy. Všichni si moc dobře pamatovali na Phoebeinu svatbu.

„Co kdybychom se teď společně vyfotili, ať mají dvojčata pěknou vzpomínku na jejich první oslavu narozenin," navrhl Chandler, aby změnil téma a trochu uvolnil atmosféru v místnosti.

„Skvělý nápad!" souhlasila Charlie a všichni se začali stavět na skupinovou fotku.

A všichni byli šťastní. Protože byli opět spolu.

A je to tady. Konec.
Doufám, že jste si to užili stejně jako já!🔥
Přikládám odkaz na důvody, proč by Rachel a Joey měli být Endgame - https://www.cosmopolitan.com/uk/entertainment/a11807508/joey-rachel-friends-together/

Moc děkuju za to, že jste si na tuhle prkotinu našli čas, hlasovali a komentovali ❤️.

A ještě jednou mi dovolte poděkovat NattyT02 za úžasný cover!🤩

Momentálně mám rozepsáno dramione Call it Magic, kdo by měl zájem. Dále také spolupráce s smilingxqueen na pepperony a spiderson Ďábel s tváří anděla, povídku najdete u ní na profilu ❤️.

Zase někdy příště na viděnou👋🏻.

Weiterlesen

Das wird dir gefallen

16.1K 1.2K 40
„Všichni~" příraz, „tě nenávidí, Jimine~" příraz, „Budou tě vždycky~" příraz, „nenávidět~" příraz, „Nikdo tě nebude~" příraz, „nikdy milovat, ty~" př...
11.9K 362 38
Hailey Horner. Bývalá závodkyně formule 3,ale musela skončit poté co měla hroznou bouračku,kterou zavinil její hlavní protivník Lando Norris. Dva rok...
798K 63.7K 69
Bylo nebylo, za sedmero horami a řekami, žila dívka. Až na to, že tohle není pohádka. Ta dívka nebyla princezna a princ rozhodně nebyl okouzlující a...
130K 12K 32
Když lidstvo zničí svůj svět, je potřeba zázraku. Zázraku, nebo záhadné organizace OOL, která tvrdí, že vyrobila přístroj, který nahradí vytěžená pal...