ΕΛΟΥΑΖ

By GiannisPit

5.9K 1.2K 2.6K

Ενα ψυχιατρείο με εξαίρετη φήμη. Μια αποθήκη ψυχών κάτω από το πολυτελές περιτύλιγμα. Εκείνη. Μια νεαρή γυναί... More

1. Δύο Χρόνια πριν
2. Εννέα χρόνια πριν...
4. Λίγες μέρες πριν στον "Τομέα Μηδέν"
5. Οι Έρευνες ξεκινούν και οι Μνήμες επιστρέφουν
6. Τα πρώτα στοιχεία
7. Τα σκοτεινά μυστικά μιας κλινικής
8. Οι ανησυχίες της κυρίας Δαμασκηνού
9. Στοιχεία από το παρών, μνήμες από το παρελθόν
10. Μια "ταυτότητα" για την Ελουάζ
11. Το απάγκιο μιας ανοιχτής αγκαλιάς
12. Συνάντηση με τη Θεία
13. Η νύχτα που άλλαξαν όλα
14. Στα χέρια του νόμου
15. Κάποιος άλλος στο κάδρο
16. Το παρόν συναντά το παρελθόν
17. Ακολουθώντας τα βήματά της
18. Μια σκιά αποκτά ταυτότητα
19. Έξι μήνες μετά
20. Ο Επίλογος-το παρασκήνιο μιας Νουβέλας
21. Συζήτηση για την "Ελουάζ" Ο Λόγος σε σας!

3. Συνάντηση με ένα αγρίμι

358 70 158
By GiannisPit


Ο Ισίδωρος Διοφάντους συνήθιζε τις μέρες που είχε λίγο ελεύθερο χρόνο να τον απολαμβάνει κοντά στην μεγάλη του αγάπη, τη θάλασσα. Η μάχιμη δικηγορία δεν του άφηνε και πολλά περιθώρια. Στα πενηνταδύο του χρόνια είχε πλέον καταξιωθεί επαγγελματικά αλλά οι υποθέσεις του τον κυνηγούσαν πάντα με άγχος. Έτσι σήμερα που βρήκε την ευκαιρία, παρά το χειμωνιάτικο κρύο του Δεκέμβρη, έκανε τη βόλτα του στα βράχια της Πειραϊκής. Πήρε τις ανάσες του, απόλαυσε τα χρώματα του δειλινού και κίνησε προς το μέρος που είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του.

Το σκοτάδι της νύχτας είχε πέσει για τα καλά και ο κόσμος είχε ήδη αραιώσει. Το μυαλό του ταξίδευε σε διάφορες σκέψεις που κόπηκαν ξαφνικά μαχαίρι. Στα λίγα μέτρα μπροστά του στα δεξιά σε ένα πλάτωμα στα βράχια, το βλέμμα του έπεσε σε ένα ανθρώπινο σώμα. Τάχυνε το βήμα του και έφτασε κοντά του. Το σώμα μιας κοπέλας ήταν πεσμένο στο πλάι. Ο Δικηγόρος έριξε μια ματιά γύρω του. Συνειδητοποίησε ότι ήταν απόλυτα μόνος. Έσκυψε με προσοχή πάνω στο σώμα της νεαρής γυναίκας. Ήταν ζωντανή, ανέπνεε εξασθενημένα. Σε μια πρώτη ματιά δεν είχε κάποιο εξωτερικό τραύμα, έδειχνε μάλλον να μην έχει καλή επαφή με το περιβάλλον. Έσκυψε πάνω της, την άγγιξε προσεκτικά. Της μίλησε. Η κοπέλα έδειχνε εμφανώς εξαντλημένη. Έβγαλε το μπουκαλάκι με το νερό που κουβαλούσε, την έβρεξε λίγο στο πρόσωπο. Εκείνη έδειξε να τρομάζει. Ο Ισίδωρος έβλεπε μπροστά στα μάτια του ένα πλάσμα που έμοιαζε περισσότερο με τρομαγμένο αγρίμι. Προσπάθησε να την καθησυχάσει με τα λόγια του και μάλλον το κατάφερε. Της έδωσε νερό να πιει. Εκείνη το τράβηξε απ το χέρι του με εμφανή βουλιμία και ήπιε λαίμαργα. Εξακολουθούσε να τον κοιτά επιφυλακτικά και να περιφέρει το βλέμμα της ολόγυρα.

"Ησύχασε, σε παρακαλώ ! Θέλεις βοήθεια ; τι σου συμβαίνει ;" την ρώτησε. Εκείνη τον κοίταζε ίσια στα μάτια με ένα βλέμμα διαπεραστικό. Το πρόσωπό της δεν ήταν σε καλή κατάσταση όπως και τα ρούχα της επίσης.

"Να σε πάω σε κάποιο νοσοκομείο ;" της είπε, προκαλώντας την αντίδρασή της γεμάτη τρόμο.

"Εντάξει, εντάξει ! Ηρέμησε, μην φοβάσαι ! Όμως αν χρειάζεσαι βοήθεια ; δεν το ξέρουμε εμείς. Μόνο ένας γιατρός θα μπορούσε να...."

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει η κοπέλα έκανε μια προσπάθεια να σηκωθεί. Έδειχνε πιο ζωντανή αλλά το ίδιο φοβισμένη.

"Εντάξει, δεν θα πάμε πουθενά !" της είπε. Τον κοίταξε στα μάτια. Πρέπει να ήταν κοντά στα τριάντα αλλά έδειχνε σε ελεεινή κατάσταση.

"Θέλεις να σε πάω κάπου ; στο σπίτι σου ; σε κάποιον δικό σου ;" τη ρώτησε. Μια νέα άρνηση σχηματίστηκε στο πρόσωπό της. Την βοήθησε να ανασηκωθεί , την έβαλε να κάτσει πάνω σε έναν βράχο.

"Άκου κοπέλα μου, δεν μπορείς να μείνεις εδώ έτσι κατάλαβες ; πως σε λένε ποια είσαι ; να τηλεφωνήσω κάπου ;"

"Δεν έχω κανέναν !" επιτέλους, ήταν τα πρώτα λόγια της, σημάδι επιστροφής της.

"Τι έπαθες ; πως βρέθηκες εδώ ;"

"Έπεσα, χτύπησα, δεν ξέρω, πόση ώρα είμαι εδώ ;"

Ο Διοφάντους ήταν έμπειρος για να καταλάβει ότι αυτό το τρομαγμένο πλάσμα έκρυβε κάτι σοβαρό. Κάτι που την τρόμαζε.

"Κοίτα !" της είπε ήρεμα. "Είμαι δικηγόρος, δεν έχω σκοπό να σου κάνω κακό ή να σε ενοχλήσω. Αλλά να σε αφήσω έτσι εδώ και να φύγω, ξέχνα το ! Πρέπει να με εμπιστευθείς"

"Μπορείτε να φύγετε, είμαι καλά", του είπε αλλά τα μάτια της πάντα κοιτούσαν ολόγυρά της.

"Σε κυνηγάει κάποιος ; τι φοβάσαι ; σε χτύπησε κανείς ; είσαι σε άθλια κατάσταση"

"Όχι κανείς..."

Είναι μερικές φορές που το ένστικτο στον άνθρωπο είναι πολύ πιο δυνατό από τη λογική και τη γνώση. Όλα όσα εξωτερικά ο Ισίδωρος Διοφάντους έβλεπε σε εκείνο το πλάσμα αλλά και αντίστροφα όσα ο ίδιος μετέδιδε με την παρουσία και την αύρα του σε εκείνην τους έκανε να εμπιστευθούν ο ένας τον άλλο.

Μίλησε μαζί της, την πίεσε και στο τέλος επέμεινε:

"Λοιπόν άκου....μικρή μου, δεν θα φάμε τη νύχτα μας εδώ, κάνει και κρύο, σήκω !" της είπε επιτακτικά.

Τον κοίταξε με ένα μεγάλο εκφραστικό ερωτηματικό.

"Μην με κοιτάς. Θα έρθεις μαζί μου, θα σε πάρω σπίτι μου, μέχρι να δούμε τι και πως..."

Του αρνήθηκε με ένταση, και εκείνος επέμεινε.

"Τότε πρέπει να ειδοποιήσω είτε την Αστυνομία είτε το ΕΚΑΒ να σε πάρει", της είπε προκαλώντας τον έντονο τρόμο και αποστροφή της. Προσπέρασε το αναγκαστικό τέχνασμά του.

"Άκου, για να στο λέω δεν θα ενοχλήσεις. Έλα για τώρα απόψε και βλέπουμε. Εδώ μια φορά δεν σε αφήνω. τελείωνε...!"

Έδωσε τη "μάχη" του. Και την κέρδισε. Σε λίγο ήταν δίπλα του στο αυτοκίνητο στο δρόμο της επιστροφής.

Της έριξε μια ματιά πλέον στο εσωτερικό φως του μικρού σπιτιού. Είχε τα χάλια της. Η κοπέλα έστεκε σιωπηρή και απόλυτα σφιγμένη. Προσπάθησε να την καθησυχάσει. Το πρόσωπό της είχε σημάδια από χτυπήματα με μελανιές στα χείλη και στο μάτι της. Τα ρούχα της ήταν χάλια ενώ τα πόδια της πληγωμένα.

"Είσαι χάλια το ξέρεις ; Θεέ μου που έγιναν όλα αυτά ;"

Κατέβασε το βλέμμα της. Έστεκε μπροστά του σαν κρατούμενη. Προσπάθησε να την κάνει να νιώσει πιο ασφαλή.

"Λοιπόν, χωρίς δεύτερη κουβέντα, πήγαινε να κάνεις ένα μπάνιο και θα ψάξω να σου βρω κάποια ρούχα, της κόρης μου, πάνω κάτω στα μέτρα σου είναι"

Μετά από λίγο η νεαρή κοπέλα καθόταν δίπλα στην αναμμένη ξυλόσομπα. Ένας άλλος άνθρωπος στεκόταν μπροστά του.

"Έτσι μπράβο ντε ! Λοιπόν, ας κάνουμε τις συστάσεις: με λένε Ισίδωρο Διοφάντους και είμαι Ποινικολόγος-δικηγόρος, εσύ ;" την ρώτησε ήρεμα.

Η Κοπέλα τον κοίταξε προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο. Έδειχνε σαν εκείνο το παιδί που έκανε τα πρώτα του βήματα εμπιστοσύνης με έναν μεγάλο. Στο βλέμμα της είχε πάντα κάτι παράξενο και αγριεμένο.

"Τι συμβαίνει ; δεν θα μου πεις ;"

"Ελουάζ", του αποκρίθηκε....

Την κοίταξε έκπληκτος.

"Ξένη είσαι ;"

"Όχι Ελληνίδα.."

"Μα...."

"Έτσι με λένε", του είπε με μια διάθεση που δεν σήκωνε κουβέντα.

Έκανε έναν μορφασμό και την κοίταξε προσεκτικά.

"Όμορφο όνομα", απάντησε, "Χαίρομαι πολύ λοιπόν"

"Σας ευχαριστώ..", του είπε λίγο ξεψυχισμένα εκείνη. Ήταν η πρώτη φορά που την έβλεπε να αφήνει λίγο πιο ελεύθερα τον εαυτό της.,

"Για ποιο πράγμα ; αν εννοείς το ότι είσαι εδώ απόψε θα σε ρωτούσα τι θα έκανες στη θέση μου"

Η Κοπέλα δεν απάντησε.

"Κάθισε !, όρθια θα μείνεις όλη τη νύχτα ;"

Την άφησε. Είχε τον τρόπο του να την κάνε να νιώσει άνετα. Πήγε μέσα στην κουζίνα και άρχισε να ψάχνει κάτι φαγώσιμο πρόχειρα. Επέστρεψε με ένα μπολ δημητριακά και γάλα.

"Αυτό για να νιώσεις καλύτερα της είπε"

Εκείνη κοίταζε σαν χαμένη.

"Μην με κοιτάς και φάε, εδώ είμαστε στο Δασκαλειό της Κερατέας, είναι το μικρό εξοχικό μου σπίτι. Δεν έχω κάτι μαγειρευτό. Αν θες να κάνουμε κάτι πρόχειρο".

Εκείνη αρνήθηκε με μια κίνηση. Την είδε πως έτρωγε τα δημητριακά με το γάλα αλλά και το πως κοίταζε το χώρο.

"Τι ψάχνεις ; δεν είναι κανένας άλλος εδώ. Μόνοι είμαστε. Πάω να ετοιμάσω κάτι πρόχειρο"

Πριν φύγει άνοιξε λίγο την τηλεόραση και έφυγε για την κουζίνα. Κάποια στιγμή στο Δελτίο Ειδήσεων το αυτί του Ισίδωρου συντονίστηκε με τα λόγια της εκφωνήτριας στο ρεπορτάζ της.

"...Στο σκοτάδι εξακολουθούν να βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής για την δολοφονική πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα μεγάλο τμήμα της Ψυχιατρικής Πειραματικής Κλινικής στον Ασπρόπυργο χθες το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι στα ερείπια της πτέρυγας της Κλινικής βρέθηκε απανθρακωμένο το πτώμα του 43χρονου Φώτη Δεβέλογλου, ο οποίος ανήκε στο νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος. Το πτώμα αναγνωρίστηκε έμμεσα από τις καταθέσεις των συναδέλφων του. Αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση και η επίσημη αναγνώρισή του. ...Για τον ρόλο της κλινικής υπάρχουν καταγγελίες κοινωνικών οργανώσεων που μιλούσαν για άθλιες συνθήκες νοσηλείας των ασθενών αλλά και αμφιλεγόμενη δράση των φορέων της..."

Ο Ισίδωρος άκουσε έντονο θόρυβο από το σαλόνι του σπιτιού. Πήγε να δει και σταμάτησε αθέατος στην ενδιάμεση πόρτα. Η νεαρή κοπέλα έδειχνε σοκαρισμένη από τις εικόνες της φωτιάς. Το ποτήρι με το γάλα είχε πέσει στο πάτωμα και εκείνη ήταν ζαρωμένη σε εμβρυακή θέση στον καναπέ μέσα στον τρόμο. Ο Ισίδωρος έμεινε προβληματισμένος να παρακολουθεί. Το ρεπορτάζ του καναλιού συνεχίστηκε

"Θα μιλήσουμε τώρα με τον Γενικό Διευθυντή της Κλινικής, καθηγητή κ. Δημοσθένη Αρμάγο για τις συνθήκες......"

Στην οθόνη της τηλεόρασης εμφανίστηκε επιβλητικό το παγερό πρόσωπο ενός ώριμου άντρα.

Την ίδια ακριβώς στιγμή η νεαρή κοπέλα έβαλε τα χέρια της στο πρόσωπό της. Μαζεύτηκε στην πολυθρόνα σαν να ζει έναν εφιάλτη. Άρχισε να τρέμει και να βγάζει άναρθρες κραυγές. Ο Ισίδωρος έτρεξε αμέσως κοντά της.

"Ελουάζ ! Τι σου συμβαίνει παιδί μου ! Ηρέμησε !"

Την άρπαξε από τους ώμους αλλά στα χέρια του παλλόταν με ανεξέλεγκτη δύναμη ένα πλάσμα με νευρικούς σπασμούς. Πάλευε μαζί της προσπαθώντας να την ηρεμήσει. Είδε τα μάτια της ανοιχτά σαν να βλέπει εφιάλτη καρφωμένα στο πρόσωπο του καθηγητή στην οθόνη της τηλεόρασης. Ο Ισίδωρος το κατάλαβε και την έκλεισε. Η νεαρή κοπέλα κατέρρευσε στην πολυθρόνα με ακανόνιστες ανάσες. Τα μάτια και το στόμα της ήταν υγρά και το πρόσωπό της μούσκεμα στον ιδρώτα.

Την ηρέμησε με μεγάλη δυσκολία.

"Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος Ελουάζ ;" την ρώτησε ήρεμα δίπλα της με μια πετσέτα στο πρόσωπό της. Εκείνη δεν απάντησε.

"Τι σου έκανε αυτός ο άνθρωπος Ελουάζ ;" ρώτησε ξανά ο έμπειρος Ποινικολόγος χωρίς να πάρει απάντηση. Μια ερώτηση που μάλλον ήταν για τον ίδιο καθώς είχε ήδη αρχίσει να σχηματίζει ένα παζλ για το ιστορικό αυτού του τρομαγμένου και πληγωμένου πλάσματος που είχε γύρει πλέον στην πολυθρόνα αποκαμωμένη και εξαντλημένη.

Είχε κλείσει τα μάτια της παραδομένη σε έναν ύπνο βαθύ. Όπως ήταν την σκέπασε με μια κουβέρτα. Έκανε κάποιο τηλέφωνο ότι θα μείνει εκεί τη νύχτα. Έκατσε δίπλα στον μεγάλο καναπέ φέρνοντας το λαπ τοπ απέναντί του.

Τα χέρια του πληκτρολόγησαν στη μηχανή αναζήτησης "Πειραματική Ψυχιατρική Κλινική-Ασπροπυργος Αττική". Άρχισε να διαβάζει και να κρατά σημειώσεις και μετά μπήκε στα ρεπορτάζ των ενημερωτικών sites για το θέμα.

Κάθε τόσο η Ελουάζ τιναζόταν με σπασμούς στον ταραγμένο ύπνο της λες και την διαπερνούσαν με ηλεκτρικό ρεύμα. Πήγε δίπλα της να την σκεπάσει με την κουβέρτα που είχε πέσει. Και τότε ανατρίχιασε ! Η ρόμπα της κόρης του που φορούσε η κοπέλα είχε τραβηχτεί στο πλάι. Μια μεγάλη ουλή με ράμματα σαν σημάδι από πριόνι διέτρεχε το μέρος του νεφρού της. Ένα σημάδι λες και κάποιος το έκανε με κτηνώδη αδιαφορία. Ο Ισίδωρος ένιωσε να τον πνίγει ένας κόμπος στο λαιμό. Η Κοπέλα συνέχισε τον ύπνο της με ακατάληπτες φράσεις που έκρυβαν φόβο και πόνο μαζί. Επέστρεψε στον υπολογιστή του.

Έξω άρχισε να φυσά. Σε λίγο ξεσπούσε μια δυνατή καταιγίδα. Απόψε η νύχτα για τον Ποινικολόγο Ισίδωρο Διοφάντους θα κρατούσε πολύ....


(Συνεχίζεται....)

Continue Reading

You'll Also Like

SOUL KILLER By Kris Vita

Mystery / Thriller

299 52 25
Εκείνη την μέρα με σκοτώσε,γεια είμαι η Βαλέρια η ημερομηνία έδειχνε 24 Απριλίου είναι η μέρα που πεθάνα. Η Βαλέρια μία κοπέλα 20 χρονών ,δολοφον...
Άννα By krystallevis

Mystery / Thriller

4.7K 223 35
«Το όνομα μου είναι Άννα, είμαι δεκαεννέα χρονών» Έλεγα ξανά και ξανά στον εαυτό μου για να μην το ξεχάσω. Τα μάτια μου γέμισαν δάκρυα που σύντομα...
12.2K 218 3
Νέα Υόρκη. Τέσσερις άνθρωποι. Μεγάλωσαν μαζί σαν οικογένεια, αλλά ένα ταξίδι με τραγική κατάληξη, άλλαξε τις ζωές τους για πάντα. Αθήνα. Μια γυναίκα...
117K 14.3K 62
Η σχιζοφρένεια είναι μια ψυχική διαταραχή που συχνά χαρακτηρίζεται από μη φυσιολογική κοινωνική συμπεριφορά και την αποτυχία να αναγνωρίσει τι είναι...