Mutual

By evelinetti

577K 29.4K 6.6K

Mi van akkor, ha új irodalom tanár jön a gimibe? És mi van akkor, ha a tanár érdeklődését felkelti az egyik d... More

Mutual
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
30.
31.
Epilógus
!!!!!

29.

11.4K 744 174
By evelinetti

A reggel első napsugarai vidáman nyaldosták az iskola pepita csempéit, miközben több száz diák próbált épségben eljutni az osztályáig, majd ott meghúzni magát a szünetben, ugyanis hamarosan itt a bankett. Ami azt jelenti, hogy mi tizenegyedikesek próbálunk mindent beleadni egy csodálatos és emlékezetes buli szervezésébe, amin aztán a végzősök totál részegre isszák magukat és összetörik a kocsijukat, vagy egymást, a szünet előtt. Minden évben ez megy. A bankett előtt mindenki próbálja túlélni az utolsó napokat, miközben a ballagó osztályok kiélvezik a maradék együtt töltött időt, mert tulajdonképpen a következő tanévtől az útjaik elágaznak. Más egyetemre mennek, új barátokra tesznek szert ezzel a régieket hanyagolva, vagy  várandósak lesznek egy idegentől és egy gyerekkel a nyakukon próbálnak munkát találni, hogy normális életet tudjanak biztosítani a picinek.

-Hét nap van bankettig és ti még sehol se vagytok!-sipította a tornaterem közepén toporzékolva az angol tanárnő.-Rakjátok már azokat a szalagokat az Isten szerelmére! Hogy nektek mindenért könyörögni kell...

-Elnézést tanárnő, hogy megszakítom ezt a...ezt, de elfogytak a szalagok-vakargatta a tarkóját Brad a földön pihenő dobozokra pillantva, amik üresek voltak. A tanárnő jégkék íriszeit idegesen vezette a papírdobozokra, aztán vett egy mély levegőt és az orrnyergét masszírozva elkezdett járkálni.

-Ez kattant!-jegyezte meg halkan Pete, mire páran hangosan felröhögtek.

-Mi olyan nevetséges? Osszátok meg velem is, had nevessek! Gyerünk!-dobbantott a lábával. Annyira bírtam volna, ha kitörik a tűzpiros tűsarkújának sarka...

-Folytathatnánk? Haza szeretnék ma még menni-forgatta a szemét Justin nem törődve a tanárnő gyilkos pillantásaival. Le se tagadhattuk volna, hogy halálra untuk magunkat, ez pedig még jobban felforralta a nő agyvizét. Szerintem legszívesebben már hozzánk vágta volna a dobozokat és felakasztott volna minket dekorációnak.

-Tudjátok mit? Oldjátok meg egyedül én nem segítek nektek! Hálátlan népség!-morogta az orra alatt, miközben egy rakéta gyorsaságával száguldott el mellettem és csapta be maga után az ajtót. Az osztály kilencven százaléka boldogan vette fel a táskáját és követte a tanárnő példáját, minek hatására nagyokat pislogtam Petere, aki felvont szemöldökkel nézett körbe.

-Ugye te is nem szeretnél elmenni? Mert akkor nekem kell zárnom és a portás nő nem bír engem-ingatta a fejét egy halvány mosollyal, mire elnevettem magam.

-Most mi lesz?-kérdeztem figyelmen kívül hagyva az előbbi szavait.

-Fogalmam sincs!-ingatta a fejét.-Lépjünk le mi is?

-Pete!-forgattam a szemem.-Meg kell csinálnunk! Szükségem van a jobb jegyre angolból és neked sem ártana, nem?

-Ennél feljebb már nem kerekíthetné az átlagom igazából..

-Kérlek! Én nem szeretném ezt egyedül megcsinálni-néztem körbe a tornateremben. A dobozok szanaszét hevertek, a legtöbb szalag pedig igénytelenül lógott a falon.-Nem tudok háromszáz lufit felfújni egyedül.

-Jó legyen, maradok veled-adta be a derekát egy hatalmas sóhaj kíséretében.-De akkor egy óra alatt próbáljuk meg felrakni ezeket a szarokat, holnap pedig egy nagy véghajrával befejezünk mindent. Oké?

-Nekem tökéletes!-bólintottam egy hatalmas vigyorral, aztán sarkon fordultam és az egyik létra felé vettem az irány azzal a céllal, hogy rekordidő alatt befejezzük a díszítést.

📖📚📖

Fél hatkor léptem ki az iskola ajtaján olyan fáradtan, mint aki még soha életében nem aludt. Egy óra alatt nem sikerült megigazítanunk a szalagokat tekintve, hogy négyszer estem le a létráról és a második esésemnél már csillagokat is láttam. A tüdőmet megtöltöttem friss oxigénnel hátha ettől éberebb leszek, de nem így lett. Fáradtan kocogtam le azon a három lépcsőfokon, majd a kapu felé vettem az irányt. Amint az utcára értem elővettem a telefonom és a fülhallgatóm a táskámból. Rita és Liam For you-ja üvöltött a fülemben, miközben hazafele tartottam, amikor megállt mellettem egy ismerős fekete autó. A zenét leállítva fordultam az irányába, majd halványam elmosolyodtam Shawn mosolygó arcát látva.

-Neked még nem mondták, hogy veszélyes fülhallgatóval zenét hallgatni az utcán?-kérdezte felvont szemöldökkel.

-Neked is szia!-forgattam a szemem, majd álmosan a hajamba túrtam.-Tudod mi jutott eszembe?

-Na mi?-kérdezett vissza kíváncsian, mire elvigyorodtam.

-Elvihetnél mondjuk az utca végéig, mert hulla vagyok és nem akarok beleborulni az egyik bokorba-biggyesztettem le a szám egy szemközti, kisebb bokorra mutatva.

-Szállj be!-intett a fejével. Egy halvány mosollyal az arcomon bepattantam, majd a táskámat a lábamhoz ledobtam és bekötöttem magam.-Minek kötöd be magad másfél perces útra?

-Te azt akarod, hogy meghaljak?-szaladt a szemöldököm a homlokom közepéig. Neki sem volt más reakciója, ugyanis döbbenten kapta rám a fejét, aztán szólásra nyitotta a száját.

-Shh inkább maradj csendben!-mosolyodott el, majd közelebb hajolt, ezzel megszüntetve a köztünk lévő távolságot, és megcsókolt. Egyik kezét a derekamra csúsztatta, míg másikkal az arcomat cirógatta. Az idilli és romantikus pillanatot aztán az ébresztőórám fülsüketítő rikácsolása törte meg.

-Neked miért van beállítva ébresztő háromnegyed hétre?-köszörülte meg a torkát, miután beindította a motort és az útra hajtott.

-Nem tudom-ingattam a fejem.-Fáradt vagyok és elegem van. Az angol tanárnő otthagyott minket őt pedig követte mindenki, kivéve én és Pete. Ketten díszítettünk egészen idáig és tele van a hócipőm. Már csak nyarat szeretnék és rengeteg alvást.

-És végeztetek?-sandított rám én pedig megráztam a fejem.

-Egy párszor leestem a létráról, Pete pedig félt, hogy kinyírom magam, ezért abbahagytuk. Konkrétan sajog mindenem-folytattam a panaszkodást. Soha nem szerettem a bajaimról beszélni, de valljuk be, néha jól esik.

-Kérsz rá gyógy puszit?-pillantott rám egy hatalmas vigyorral az arcán. Mindazok ellenére, hogy a szemem égett és valószínűleg olyan látványt nyújtottam mint egy betépett lajhár, az arcom lángba borult és éreztem, ahogy fokozatosan veszi át a paradicsom árnyalatát.

-Jesszus de meleg van itt...-kezdtem magam legyezni, miközben akaratom ellenére is elnevettem magam a béna színészi játékomon.

-Ez egy kedves felajánlás volt, te pedig többet képzelsz a dologba?!-kérdezte tetetett felháborodottsággal.-Én csak felajánlottam az én gyógyító hatású puszim te meg már egy újabb Szürke ötven árnyalatát forgatsz a fejedben.

-Végül is, egy Grey már meg van-mutattam magamra nevetve, mire hitetlenkedve kapta rám a fejét.

-Te láttad a filmet?-állította le a motort az utcánk végén, én pedig kicsatoltam a biztonsági övet.

-Igen! Tudod melyik a kedvenc jelenetem?-fordultam felé.

-Még kedvenc jeleneted is van?-pislogott rám döbbenten én pedig nehezen bírtam ki, hogy ne röhögjem el magam.

-Amikor próbálják lerázni az őket üldöző pasast azzal a jó kocsival-emlékeztem vissza a szóban forgó jelenetre mosolyogva.

-Ugye tudod, hogy annak mi volt a vége?-vonta fel a szemöldökét vigyorogva.

-Jesszus, inkább megyek. Holnap találkozunk! Szeretlek!-adtam egy gyors csókot a szájára, majd megsem várva a válaszát kipattantam a kocsiból és gyors léptekkel haza indultam.

📖📚📖

Miután hazaértem és kellőképpen tele ettem magam a nappaliban ülve bámultam a Spongyabob egyik részét. Félig már aludtam, amikor anya ordított az emeletről, aminek hatására szinte szívinfarktust kaptam. Miután realizáltam, hogy most tényleg fel kell mennem, nehezen feltápászkodtam a kanapéról és a lépcső fokaival megküzdve felbotorkáltam.

-Igen?-léptem be a szobámba a szememet dörzsölve. Anya a telefonommal a kezében vigyorgott rám, nekem pedig ráncba szaladt a szemöldököm.

-Ki az a Shawn?-kérdezte izgatottann mire a szememből rögtön kiszökött az álom. A szívem olyan hirtelen és gyorsan kezdett kalapálni, hogy attól féltem kiugrik a helyéről, a szemeim szinte kipattantak a végtagjaim pedig kocsonyaszerű remegésbe kezdtek.

-Tessék?-próbáltam normális hangon beszélni, de a valószínűleg olyan látványt nyújtottam, mint aki most szabadult a Démonok közöttből.

-Ki az a Shawn? Osztálytársad? Esetleg barátod?-vonta fel kíváncsian a szemöldökét, miközben a szeme szüntelen csillogása utalt arra, hogy mennyire izgalomba hozta ez a téma.

-Csak egy haver-legyintettem. Annyira be voltam feszülve, hogy még ez a mozdulat is nehezen ment. Hiába tudtam azt, hogy anya nem Shawnra gondol, én akkor is teljesen leblokkoltam.

-És a haverod szívecskékkel ír?-lengette meg a kezében tartott készüléket. Szívesen megkérdeztem volna, hogy miért olvasgatja az üzeneteimet, de a hülye telefonom kivillan ha valaki ír és mivel anya valószínűleg itt takarított, látta és elolvasta.

-Aha!-válaszoltam egereket megszégyenítően vékony hangon.-Ma már idegeneknek is küldünk szíveket.

-Hát oké!-sóhajtott, aztán letette a telefonom az ágyamra és újra rám emelte barna szemeit.-De ugye tudod, hogy bármit elmondhatsz? Részese szeretnék lenni az életednek Kicsim..-mosolyodott el halványan. Anya szavai futótűzként hatottak rám. Régóta nem mondok el neki semmit és most ő kér meg rá, hogy nyissak felé...talán pont ez miatt eredt meg a nyelvem még mielőtt átgondolhattam volna.

-Jó Shawn nem csak a haverom, igazából Shawnt te is ismered és én is és én nagyon szeretem és szerintem ő is engem és Úristen mennyiszer mondom, hogy és, de ez annyira szar. Félek, mert nem szabadna elmondanom és félek a reakciódtól, de ez a bizonyos Shawn az a Shawn, aki könyveket adott neked és akivel itt kávéztál. Anya én szerelmes vagyok az irodalom tanáromba!

Continue Reading

You'll Also Like

1M 55K 48
"Sötét szemei ragyogó csillagként villantak fel. Hosszúkás ujjaival felszántotta szőke tincseit, melyek az esti napsugarak hatására arany glóriaként...
180K 6K 34
•Befejezett• ,,-Mutasd hol fáj az oldalad.-Kértem, mire felhúzta a pólóját. Egy nagyon kicsi folt látszódott az oldalán, gyengéden oda nyúltam, és vé...
794K 18.8K 64
-Ki volt ez a gyerek?-felhúzta a szemöldökét és lassan közeledett. -Semmi közöd hozzá Gray!-csattantam fel. -Miért ne lenne? Én is itt lakom.-kezeit...
15.1K 632 36
-Az ember nem is tudja, mennyire kötődik egy helyhez, amíg el nem költözik onnan, és meg nem tapasztalja, mit jelent elszakadni és parafadugóként leb...