Curiosities...

By CicekLaurenia

2.8K 157 45

all curiosities that I want to show ya... all my interests all will show, soo... take a look if you wanna... More

Curiosities about English language
Mituri și Legende Britanice
Robin Hood
👑ZaYn MaLiK👑
ZaynMalik&PerrieEdwards
🍀Niall Horan🍀
Liam Payne
Louis Tomlinson
🍀Ireland🍀
Hey!!!
Liverpool
Diferențe intre OrtX & CatC
Stigmatizarea#1
Stigmatizarea#2
Fall in love by asking 36 not complicated questions
The Beatles
Info-Publica
Probleme în timpul Travaliului
cordonul ombilical in jurul gatului#2
pt BAC
*
De ce Plumb?
.
*
Toate semnele după care recunoști un Mason
Cum să scăpăm de coșmaruri
coșmar #2
Lecție de perseverență
Ce este Sistemul Limfatic și Cum îl Protejăm?
Alcooli
Plânge cu Lacrimi de Sânge
Jocuri Pentru Îndrăgostiți
Piese Vestimentare Periculoase
Ora potrivită pentru a practica sportul
Spasme musculare
Oboseala și Slăbiciunea
Dezitoxifiere
Cum sa scrii o carte
IMPORTANT!
Memoria Interna a unui Calculator
Victorii à la Pirus în istorie: bătălii ce n-ar fi trebuit câștigate
13 lumi din literatura în care nu ai vrea sa trăiești
Despre Phyrrus din Epir
Cele mai bune cărți interzise din istoria literaturii
6 Distopii ce merită a fi citite
ce sa faci când te dor ochii?
Radiația
Cum ne afectează Radiaţia tlf
Marijuana
Secretele Dezvăluite ale Vaticanului
Secretele de la Vatican care ar putea distruge omenirea
Bășini
Anonim/ă
Curiozități despre apă
10 Secrete ale învățării eficiente
Singurătate
Cum să gândești corect
Doua ingrediente minunate în cazul slăbirii

Cordon Ombilical în jurul gâtului#1

653 4 0
By CicekLaurenia

Cordonul ombilical in jurul gatului este unul dintre lucrurile de care viitoarele mame se tem in legatura cu nasterea. Gandul ca bebelusul ar putea fi strangulat de catre cordonul ombilical poate provoca multe griji.

Din fericire, copiii nenascuti capata nutrientii si oxigenul prin intermediul cordonului si nu respirand pe gura si nas, ceea ce ar elimina aceasta frica.

Unul din numeroasele motive pentru care este important sa ramana intact (netaiat) cordonul ombilical pentru cel putin 2 minute dupa nastere este faptul ca acesta reprezinta sistemul de sustinere a vietii copilului pana ce este nascut capul. Din acelasi motiv copiii nascuti in apa nu se ineaca, ei au deja sursa de oxigen si nu vor respira pana nu vor fi stimulati de catre prezenta aerului.

Aici sunt cateva lucruri interesante despre cordonul in zona nucala pe care orice viitoare mama si viitor tata ar trebui sa le stie inainte sa dea nastere unui copil.

Intarzierea taierii cordonului - de ce ar trebui sa o ceri

Sangele din cordonul ombilical face parte din sangele copilului pana la nastere. Acesta contine numeroase celule pretioase, precum celule stem, celule rosii si celule albe (inclusiv celule T care lupta contra cancerului) pentru a lupta contra bolilor si infectiilor.

Totusi, practica obisnuita e aceea de a taia rapid contactul cu aceasta sursa de celule valoroase la momentul nasterii. Exista 3 motive pentru acesta:

Ingrijitorii care cred ca exista beneficii nesemnificative sau deloc in a intarzia taierea cordonului, in ciuda numeroaselor studii si recomandari.

Ingrijitorii care cred ca a intarzia taierea cordonului poate cauza complicatii, in ciuda numeroaselor studii si recomandari.

Ingrijitorii care se grabesc sa finalizeze nasterea... in ciuda numeroaselor studii si recomandari.

A naste „in sistem" joaca un rol important daca ingrijitorul medical sau locul in care nasti doreste sa grabeasca cat mai mult procesul si sa treaca la urmatoarea nastere.

Daca acest lucru nu te deraiaza de la ideea de a intarzia taierea cordonului, mai este ceva - mai recent, afacerea este ca acest sange pretios din cordon sa fie pastrat in caz ca vor exista boli in viitor. In teorie, suna foarte bine, dar de ce sa deprivezi copilul la nastere de aceste super celule si sa i le dai inapoi in caz ca va exista o probabilitate de boala mai tarziu in viata? Ar putea fi o legatura intre faptul de a nu avea acele super celule la nastere si bolile de mai tarziu? Sa depozitezi sange din cordon, nu e numai extrem de costisitor, dar e si util de aflat care sange de cordon a fost de ajutor si cat de comune sunt conditiile in care s-a intamplat sa fie de ajutor.

Intarzierea taierii cordonului si icterul

Probabil ti s-a spus ca taierea intarziata a cordonului ombilical cauzeaza icter nou-nascutului. Acest lucru nu este adevarat.

Nu exista o legatura intre momentul taierii cordonului si aparitia icterului la nou-nascut. Studiile arata ca nivelurile de bilirubina au fost in limitele normale indiferent de momentul taierii cordonului (excesul ce bilirubina este asociat cu aparitia icterului).

Iata cateva declaratii din cadrul studiilor care sa sustina aceasta afirmatie:

„Nu au fost diferente semnificative pentru alte masuratori secundare ale rezultatelor: nivelurile plasmei bilirubine la 24 pana la 48 ore, morbiditatea neonatala (distres respirator, tahipnee, grohait, icter, convulsii, sepsis, enterocolita necrozanta), mortalitate (niciuna), intrare in terapie intensiva neonatala, durata spitalizarii, boli pana la varsta de 1 luna, greutate sau rata de alaptare la o luna, volum de sange matern pierdut postpartum, nivelul hematocrit maternal la 24 ore postpartum."

„Valorile plasmei bilirubinei precum si rata hiperbilirubinemiei au fost similare in cele 3 grupuri, lucru observat si de catre alti autori."

„...taierea a cordonului ombilical al nou-nascutilor la termen, la 2 minute dupa ce bebelusul este expulzat din uter, nu afecteaza nivelurile hematocritului sau hemoglobinei venei ombilicale, comparativ cu taierea cordonului in maxim 20 secunde de la expulzare. Astfel, studiul arata ca taierea precoce a cordonului (care se realizeaza pe scara larga) nu este justificata."

„Unele studii arata ca exista un risc crescut pentru policitemie (mai multe gobule rosii in sange) si icter atunci cand cordonul este taiat mai tarziu. Policitemia ar putea fi un beneficiu, intrucat mai multe globule rosii inseamna mai mult oxigen livrat tesuturilor. Riscul ca policitemia ar face ca sangele sa fie prea vascos (sindromul hipervascozitatii), motiv adesea invocat ca si argument impotriva taierii amanate a cordonului se pare ca este neglijabil la copiii sanatosi.

Icterul este aproape sigur atunci cand un copil isi ia portia de sange plina, si e cauzata de intreruperea excesului normal de sange pentru a produce bilirubina, pigmentul ce cauzeaza aspectul ingalbenit la bebelusii cu icter. Totusi, nu exista efecte adverse legate de acest lucru. Un autor a propus ideea ca icterul, care este prezent la aproape toti bebelusii umani intr-o oarecare masura, si care adesea e prelungit prin alaptare, ar putea defapt sa fie benefic datorita proprietatilor antioxidante ale bilirubinei.

Intarzierea taierii cordonului si volumul de sange

Poate ati auzit de asemenea de probleme legate cresterea volumului de sange si volumului de celule rosii, suprasolicitand inima si cauzand dificultati respiratorii, toate acestea ca rezultat al taierii intarziate a cordonului. Inca odata, acest lucru nu este dovedit.

Conform unui articol al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, „Aceste efecte nu au fost dovedite. De fapt, fatul prezinta un mecanism de auto-reglare care limiteaza transfuzia placentara. Mai mult decat atat, exista dovezi ca sistemul circulator al nou-nascutului este capabil de a se adapta rapid unei cresteri a volumului de sange si vascozitatii prin cresterea nivelului fluidului de extravasare si dilatarea vaselor de sange.

Intarzierea taierii cordonului si hemoragia materna

Din nou, o alta afirmatie nefondata. Conform studiilor anterioare nu exista pierdere a volumului de sange maternal postpartum, lucru evidentiat intr-un articol al Organizatiei Mondiale a Sanatatii:

„Desi au exista unele dovezi ca taierea timpurie a cordonului reduce durata celei de-a treia etape a travaliului, nu au existat efecte semnificative in ceea ce priveste incidenta hemoragiei postpartum."



De ce este important sa supraveghezi cordonul ombilical?

Imediat dupa ce ati nascut, ultimul lucru la care sunteti atenta este cordonul ombilical! Astfel, daca dupa citirea acestui articol v-ati decis sa nu grabiti taierea cordonului, asigurati-va ca acest lucru este bine stiut de catre cei ce va ingrijesc la spital,sau acasa, astfel incat copilul sa isi ia portia completa de sange. Chiar si la nasterile la care participa o doula, unde mamele cer acest lucru, parintii se pierd in momentul nasterii si ochii doulei trebuiesc atintiti catre cordonul ombilical. Recomand luarea in considerare a unei doula care sa va ajute sa va protejati preferintele legate de nastere, pe langa multe alte beneficii ce vor face diferenta in ceea ce priveste experienta nasterii.

Desigur ca exsita unele circumstante in care cordonul trebuie taiat imediat, inclusiv daca alegeti sa faceti a treia injectie de sintometrin (care este un drog asemenea celui care induce dilatarea/augmentarea) pentru a expulza placenta mai rapid - evident cordonul trebuie taiat imediat in acet caz. Puteti alege o a treia etapa fiziologica normala daca nu ati ales oxitocina in timpul travaliului.

1. Pana la o treime din bebelusi se nasc cu cordonul ombilical in jurul gatului

Auzim des povestiri despre copii nascuti cu cordonul in jurul gatului - si motivul pentru aceasta este ca este un lucru obisnuit! Ideal, cordonul ar trebui lasat in pace in timpul nasterii pentru a preveni compresii sau complicatii viitoare.

Cordoanele ombilicale pot avea lungimi diferite, intre 19 si 133 centimentri. Media lungimii cordonului este in jur de 50-60 centrimetri.

Studii afirma: „In acest studiu lungimea crescuta a cordoanelor a fost asociata cu rata crescuta a cazurilor de circulara de cordon multipla si cu noduri ale cordonului... cu toate acestea, lungimea cordonului nu a contribuit in sine la rezultate perinatale adverse. Teoretic, miscarile fetale produc o tensiune pe cordon ce creeaza eventuale prolapsuri de cordon, plus lungimea cordonului infasurat. Cu toate ca un cordon incurcat poate fi riscant pentru un blocaj intermitent sau partial al sangelui ce circula prin cordon, un cordon prea lung poate avea efecte auto-protectoare, protejand fetusul de riscul unei circulatii sangvine scazute."

Asadar, cu un cordon mai lung, bebelusilor le place sa se joace in uterul mamei.

2. Un cordon ombilical sanatos este protejat de catre un invelis fin si alunecos

Corpul uman este mereu surprinzator cu designul sau inteligent, construit pentru asigurarea supravietuirii speciei. Pana si cordonul ombilical are trucurile sale!

Un cordon ombilical normal, sanatos, este invelit intr-un strat gros de „jeleu Wharton", o substanta fina, gelatinoasa, ce protejeaza vasele de sange din interiorul cordonului. Aceasta substanta face cordonul alunecos, protejandu-l de compresia rezultata din miscarile naturale ale bebelusului.

Daca o conditie medicala impacteaza gelatinitatea cordonului, atunci poate ca aceasta ar putea cauza complicatii. Cu toate acestea, cordonul e proiectat cu grija pentru viata uterina.

3. Cordonul in jurul zonei nucale nu devine mai strans pe parcursul travaliului



In articolul sau fantastic „Circulara de cordon: Tapul ispasitor perfect", moasa si lectorul Rachl Reed explica:

„Bebelusul nu e „tinut" de catre cordon pentru ca intregul pachet - fundus (partea superioara a uterului), placenta si cordonul se misca toate spre exterior. Uterul se „micsoreaza" (contracteaza) miscand bebelusul in jos, laolata cu placenta si cu cordonul. Abia cand ajunge capul bebelusului in vagin este nevoie de acea lungime de cativa centrimetri in plus. Totusi, cand este facuta o sectiune C pentru „distres fetal" sau „lipsa progresului" in timpul travaliului, prezenta circularei de cordon e folosita ca motiv... „aha, uite, copilul era stresat pentru ca avea cordonul in jurul gatului" sau „...cordonul il oprea sa avanseze". E foarte putin probabil ca motivul stresului sau lipsei progresului sa fie cordonul ombilical.

Unele femei spun ca rata batailor inimii bebelusului scadea atunci cand ele impingeau. Studiile au dovedit ca acesta e un comportament normal pentru un bebelus cand experimenteaza presiune in jurul capului.

„A exista o incidenta crescuta a ratei anormale a batailor inimii fatului in timpul celei de-a doua parte a travaliului, totusi, in cele mai multe cazuri au fost raspunsuri la stimularile parasimpatice datorita cordonului ombilical sau compresiei capului fatului datorat mamelor care imping prea mult.. Este sugerat ca nu e necesara interventia imediata, decat daca e intr-adevar cazul de distres fetal."

A naste intr-o pozitie corecta poate ajuta - a sta pe spate poate inrautati situatia (si va fi si mai dureros).

4. Cordonul in jurul gatului nu este asociat cu efecte adverse

Ar putea fi greu de crezut sau auzit, mai ales daca ai pierdut un copil si cordonul sau s-a intamplat sa fie in jurul gatului. Este de inteles ca vrei raspunsuri. Totusi, cateva studii arata ca un cordon in jurul gatului nu e probabil sa fie cauza principala a unor efecte adverse.

Acest studiu a concluzionat:

„Circulara de cordon nu este asociata cu efecte perinatale adverse. Asadar, inducerea travaliului in astfel de cazuri nu e necesar."

Alt studiu a ajuns la aceeasi concluzie.

„Cordonul ar putea fi in jurul gatului bebelusului (lucru foarte comun, precum am zis mai sus) dar multe alte probleme ar putea cauza efecte adverse ce pot fi necunoscute in acel moment, facand foarte usoara blamarea circularei de cordon. Nasterea fatului mort este inca o zona de cercetat, chiar si doctorii si cercetatorii insisi nefiind siguri de ce anume cauzeaza toate cazurile.

5. Chiar si cu un cordon nucal „strans" nu exista riscuri crescute de accidente legate de cordonul ombilical

Nici chiar un cordon strans nu e neobisnuit. Un studiu recent a descoperit ca circulara de cordon strans apare in 6,6% din peste 200.000 de cazuri de nasteri vii consecutive, definind „strans" ca fiind incapabil de a desfasura manual cordonul de pe capul copilului.

In descoperiri, autorii afirma:

„Cei cu circulara de cordon nu erau mai predispusi sa li se administreze dopamina sau sa le fie masurata hemoglobina in prima zi, nici mai predispusi sa primeasca transfuzie sau sa moara."

6. Cordonul in jurul gatului nu este un indicator pentru o cezariana

Colegiul Obstetricienilor si Ginecologilor din Regatul Unit indeamna ca nu exista motive de a face cezariana datorate circularei de cordon.

Acestia afirma, „Nu au fost identificate studii care sa arate eficacitatea sectiunii cezariene in prezenta cordonului ombilical in jurul gatului fatului."

Rachel Reed este de acord ca nu exista motiv pentru a face cezariana „ca sa fie" in caz de circulara de cordon. „Aceasta e foarte rar o problema. De ce sa nu asteptam ca problema sa apara si apoi cand este cazul, sa efectuam cezariana? Daca vrei cu adevarat sa eviti complicatiile legate de cordon, atunci nu rupe asemenea membrane pentru a evita compresia cordonului - un risc mult mai mare decat circulara de cordon. Intamplator, cand cordonul este in jurul gatului e adesea protejat fata de compresie."

Din pacate, la un mic procentaj din nasteri apar si accidente legate de cordon - si nu sunt toate datorate faptului de a fi cordonul in jurul gatului bebelusului.

Conform unui raport recent a Institutului Australian pentru Sanatate si Bunastare, 1 din 135 bebelusii din Australia (0,74%) se nasc morti. In Statele Unite este 1 caz din 160. In timp ce clasificarea pentru „nascut mort" difera de la tara la tara, in Australia se defineste ca fiind nasterea unui bebelus ce nu arata semne de viata, dupa o perioada de sarcina de cel putin 20 de saptamani sau care are peste 400 de grame."

Un studiu publicat in Revista Asociatiei Americane de Medicina arata ca problemele placentare (de exemplu abruptia placentara) este cauza a 26% din cazurile de bebelusi nascuti morti, rezultat asemanator unui studiu similar din Suedia. Alte 14-19% din cazuri sunt datorate infectiilor. In ceea ce priveste anormalitatile legate de cordonul ombilical, 10% din cazuri ii sunt datorate (sau se presupune astfel, intrucat doctorii nu stiu intotdeauna de ce se naste un fat mort). Problemele legate de cordon includ vasa previa, blocarea cordonului, dovezi ale ocluziei, hipoxie fetala si prolaps. Cercetatorii afirma:

„Circulara de cordon de una sigura nu este considerata cauza mortii. Aceasta importanta cauza a fost intr-un fel trecuta cu vederea in studiile anterioare datorita dificultatii de a diferentia intre cordonul in jurul gatului inofensiv si conditiile asociate fiziopatologiei ce duce la nasterea bebelusului mort."

Facand calculele, probabilitatea ca realmente sa se ajunga la un acident in cazurile circularei de cordon, e foarte mica - si defapt ar putea sa nu fie deloc baza problemei.

7. Nici chiar multiplele bucle nu sunt mai daunatoare

Numarul de bucle nu e important, amintindu-ne de mai sus despre faptul ca fundus (parte superioara a uterului), placenta si cordonulul ies toate laolalta cu copilul, in timpul travaliului.

Rachel Reed spune: „...atata timp cat cordonul este destul de lung pentru a iesi capul copilului afara (de exemplu lungimea vaginului - care nu este lung cand este intins pe forma capului bebelusului) restul fatului poate iesi. Extrem de rar - dar posibil - este cazul in care cordonul este prea scurt pentrua se alatura nasterii propriu zise. Abia atunci ai de-a face cu lipsa progresului si cu un eventual distres fetal... adesea acesti bebelusi intra intr-o pozitiepelviana inainte de travaliu."

Un studiu arata ca numarul de bucle ale cordonului varia de la 1 la 4, iar prezenta a 2 sau mai multe bucle ale cordonului in jurul gatului a fost raportat ca afectand intre 2,5% si 8,3% din toate nasterile. Autorii afirma ca „0,1% din bebelusi au 4 sau mai multe bucle de circulara de cordon, iar maximum raportat a fost de 9 bucle." Studiul a mentionat de asemenea ca majoritatea bebelusilor din cercetare au avut scoruri Apgar intre 7 si 10 (unde 10 e cel mai bun scor) dupa un minut, iar numai 8 bebelusi au avut scorul Apgar mai mic decat 7 dupa 5 minute (5,20%), sugerand ca orice posibil efect este doar tranzitoriu.

8. De obicei alta interventie cauzeaza distresul fetal... apoi cezariana

Inductia travaliului, in special cu oxitocina sintetica poate cauza distres fetal. Majoritatea mamicilor accepta o epidurala (sau orice mod de a domoli durerea) dupa o inductie a travaliului cu aceasta metoda a inductiei, intrucat poate face uterul sa lucreze foarte greu - nu apar contractiile naturale ale travaliului. In acest timp, viitoarea mamica nu simte nimic si nu are nicio idee ce se intampla in interiorul sau. Sursa de sange si oxigen devina comprimata (chiar si mai mult astfel, intrucat mama e imobilizata, pe spate) ceea ce in final duce la distresul fatului... fiind nevoie de o cezariana de urgenta. Cu toate acestea, daca se intampla sa existe un cordon in jurul gatului, acesta va fi folosit ca motivul cezarianei.

Cum sa reduci riscul aparitiei unei situatii stresante la nastere

Cel mai bun lucru pe care il poti face ca sa eviti stresul in plus si complicatiile (de exemplu distresul fetal) atunci cand bebelusul se naste, este sa eviti inductiile travaliului si sa eviti sa stai pe spate in timpul travaliului si in timpul nasterii (lucru inevitabil daca faci epidurala, si comuna daca faci inductie cu oxitocina sintetica).

De asemenea, daca faci epidurala, vei fi intepenita in pat neputandu-te misca, astfel ca bebelusul nu va avea ajutor pentru a se misca spre iesire in pozitia optima. Astfel ar putea rezulta dificultati la nastere, fiind nevoie de forceps sau vacuum, sau in cel mai rau caz de cezariana. Sa te informezi adecvat, nu doar cu ce auzi de la prieteni sau familie, e crucial pentru a te seta spre rezultatele optime. Ne informam in legatura cu cele mai mari cumparaturi inainte de le cumpara, avem de asemenea nevoie de informare in cele mai importante evenimente din viata, pe care nu le uitam niciodata. A avea o moasa poate reduce incidenta multor interventii.

Ar putea fi ultimul lucru pe care vrei sa il auzi (si ultimul lucri pe care serviciile de ingrijire ar vrea sa le spuna) dar uneori doctorii pur si simplu nu stiu de ce au aparut anumite complicatii. Ar putea fi cu atat mai greu in situatiile cand arata la fel de evident ca un cordon in jurul gatului, iar parintii sunt, de inteles, emotionali si disperati dupa raspunsuri.

Conceptia este un lucru magic si misterios. Este complicat si totusi simplu in acelasi timp - la fel se intampla si cu nasterea. Tot ce putem face este sa avem incredere in proces. In timp ce uneori viata arunca evenimente stresante in calea noastra, iar lucurile nu merg cum am sperat si visat, alteori nu e nimeni si nimic de vina. Insa nu lasa asta sa te doboare, pentru ca Mama Natura lucreaza frumos in marea majoritate a tipului - populatia planetei este dovada acestui lucru.

Un cordon in jurul gatului nu este ceva de temut.

Cordonul ombilical în jurul gâtului - riscuri

Nasterea prin cezariana

Riscurile circularei de cordon ombilical sunt: oxigenarea defectuoasă a fătului, flux scăzut al nutrienţilor, posibilitate de mişcare redusă în uter. Nivelul scăzut de oxigen şi sânge poate apărea şi atunci când cordonul ombilical ajunge în vagin înaintea fătului sau când unul dintre vasele de sânge ale cordonului trece prin cervix sub făt.

Sosirea unui copil în familie aduce bucurie. De când află vestea cea mare, mămica se pune pe treabă şi începe să caute tot felul de informaţii care să îi răspundă la multitudinea de întrebări pe care le are. Dar, nu totul e roz, pentru că va da peste diferite cazuri povestite de alte mămici, despre momentele când apar complicaţii pe timpul sarcinii sau chiar la naştere.

În articolul de faţă vă vom prezenta o complicație destul de frecventă care apare la naşterea bebeluşului, numită circulara de cordon ombilical sau, după cum ştie mai toată lumea, răsucirea cordonului ombilical în jurul gâtului fătului.

Prin cordonul ombilical mama transmite oxigenul şi nutrienţii necesari unei dezvoltării propice a fătului. Până spre sfârșitul sarcinii, cordonul ombilical ajunge să măsoare în medie 60 cm, destul de mult cât să se poată înfășura în jurul unui segment al fătului. Cordonul se poate răsuci în jurul unui picior, al unei mâini, dar cel mai grav este atunci când se află la nivelul gâtului.

Această complicaţie apare în urma mişcării fătului în pelvis, cordonul ombilical se răsuceşte în jurul gâtului, dar nu este motiv de îngrijorare deocamdată. Fătul nu este sufocat de cordon şi primeşte prin intermediul lui oxigenul necesar de la mamă. Adevărata problemă apare atunci când se apropie naşterea. De cele mai multe ori, prin mişcările fetale care pregătesc poziţionarea lui în cavitatea uterină, cordonul ombilical eliberează gâtul şi fătul devine liber.

S-a realizat o clasificare a acestei complicaţii după modul de înfăşurare a cordonului ombilical:

Tipul A - înfăşurare a cordonului ombilical care se poate remedia de la sine;
Tipul B - înfăşurare a cordonului ombilical care se opreşte sub forma unui nod (cordon ombilical înnodat), când trece peste corpul fătului şi nu se poate rezolva de la sine.

Complicaţia de genul tipului B este destul de problematică, ajungând chiar să pună în pericol viaţa fătului. Nodurile în cordon apar devreme, când fătul nu este chiar mare şi are suficient loc de mişcare în cavitatea uterină. Frecvenţa acesteia de apariţie este un caz din 2000 de sarcini...


Continue Reading

You'll Also Like

8.8K 363 32
Obișnuiam sa cred că cea mai mare avere a omului este propria sa viață,dar sa dovedit a fii inima.Nu poți iubi sau simți fără o inimă. Dar băiatul c...
32.4K 2.2K 34
"O-Opreste-te , te rog!" "Oh micutule nu cred ca voi putea"
26.4K 839 32
Clarissa Ruenys este unica fiică a familiei Ruenys.Tatal ei,Felix Ruenys,este căpetenia mafiei elvețiene. Fata sa nascut într-o familie unde a avea t...
59.4K 1.7K 20
Ella o fata linistita de 20 de ani cu o viata modesta. Traia intr-un cartier din Londra, dupa moartea mamei a ramas singura cu tatal sau, dupa falime...