6 Distopii ce merită a fi citite

5 3 0
                                    

1. Seria ‘Shatter me’ de Tahereh Mafi

Seria ‘Shatter me’ este seria mea preferata ever! Este poezie pura si nebunie curata. Thereh Mafi vine cu un nou concept pentru lumea noastra si ne aduce o poveste de iubire extraordinar de frumoasa, impanzita de actiune si, pe alocuri, de momente amuzante. Cred ca toata lumea ar trebui sa incerce sa citeasca macar un volum din seria asta, pentru ca sigur vor gasi ceva ce le va placea.

2. Seria ‘The Hunger Games’

Seria ‘The Hunger Games’ este, fara doar si poate, una dintre cele mai reusite distopii din lume. Cu milioane de fani in toata lumea, Suzanne Collins a reusit sa isi cucereasca audienta cu o poveste de iubire frumoasa, multa actiune, o poveste tragica, palpitanta, personaje unice si o voce speciala. Da, cred ca toti ar trebui sa citeasca seria asta, pentru ca iti demonstreaza ca, intr-un fel sau altul, binele invinge intotdeauna.

3. ‘The Host’ de Stephenie Meyer

Va amintiti isteria cu ‘Twilight’? Toata lumea citea seria, Edward era pe buzele tuturor fetelor si a femeilor din lumea asta, vedeai cartile peste tot, iar revistele erau impanzite de informatii si postere despre serie. Intre timp, seria filmelor s-a incheiat, si isteria s-a mai domolit. Iar anul trecut, Stephenie Meyer a incercat sa produca aceeasi isterie cu ecranizarea cartii ‘The Host’, o distopie publicata de ea in 2008, care a avut un succes mai mica decat ‘Twilight’, dar care a fost adorata de milioane de oameni in intreaga lume.

Personal, mi-a placut extrem de mult cartea asta, pentru ca, dupa un sfert, e extrem de captivanta. Plus, personajele sunt extrem de bine creeate, iar povestea inedita de dragoste m-a tinut cu sufletul la gura pe tot parcursul cartii. Este o carte pe care o pot citi atat romanticii incurabili, cat si cititorii care adora actiunea. Cu siguranta una dintre cele mai bune distopii pe care le-am citit. 🙂

4. ‘Divergent’ de Veronica Roth

Nu stiu ce cuvinte sa folosesc pentru a descrie seria asta. Desi am citit numai prima carte, mi-a fost de-ajuns sa imi dau seama ca e o serie extraordinara! Tris e o adevarata eroina, iar relatie dintre ea si Four e cu totul speciala. Four e un tip genial, genul de personaj pe care il cauti in toate cartile. Cartea e impanzita de scene captivante, romantice, amuzante uneori, dramatice, iar cartea te va tine cu sufletul la gura pana la final! Abia astept sa vad filmul, pentru ca prevad ca imi va placea la nebunie!

5. ‘Delirium’ de Lauren Oliver

“Delirium” a fost prima carte pe care am citit-o in engleza. Si desi nu am inteles tot si mi-a luat 2 luni sa o termin, am fost innebunita dupa poveste, dupa personaje, dupa atmosfera, dupa carte, pur si simplu. M-am indragostit de Alex, m-am imprietenit cu Lena si am stat cu sufletul la gura pentru ei. Volumul 2, ‘Pandemonium’, e plin de surprize si m-a lasat cu un cliffhanger urias! Dupa ce termin ‘Looking for Alaska’, planuiesc sa ma apuc de ‘Requiem’, pentru ca deja mi-e dor de personaje si vreau sa vad cum se incheie seria. Yup, I definitely recommend it!

6. “Eve” de Anna Carey

Cartea ‘Eve’ castiga prin povestea unica si prin imaginatia nemarginita a autoarei! Am citit-o acum… 2 ani, si de-atunci caut un moment bun sa citesc si continuarile. Anul asta, insa, cu siguranta o voi face, pentru ca imi e dor de Caleb si sunt extrem de curioasa ce se va intampla mai departe!

Ce numar ciudat, 6! Dar, in mod tragic, mi-am dat seama ca am citit numai vreo 6 sau 7 serii de distopie. Voi incerca sa maresc numarul asta anul asta, asa ca mi-am facut o lista cu toate distopiile pe care vreau sa le citesc. Lista care arata cam asa:







Curiosities...Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum